Instituut Amélie: een portret

IMG_7656

Voelt als thuiskomen

Amélie Dekeukeleire van Instituut Amélie in Olsene, is een frisse jeugdige verschijning met een stralende glimlach en vlotte babbel. Spontaan, eerlijk, sociaal en oog voor detail kenmerken haar. In de zomer van 2016 verhuisde ze samen met haar vriend naar Olsene en startte ze haar eigen instituut. Daarvoor deed ze ook al ervaring op in het ouderlijke huis. Ze staat bekend om haar perfect gelegde gelnagels en specialisatie in gelaatsverzorging. Naast de behandeling, zorgt ze ervoor dat haar klanten net dat “deeltje meer genieten” ervaren op haar tafel. Ze werkt met “Aloë Vera” van het merk Forever dat gekend staat voor natuurlijke producten en goede prijs-kwaliteit.

Amélie is altijd al meisje-meisje geweest en had dan ook een grote interesse in schoonheid en uiterlijk. Als tiener ging ze al regelmatig naar een schoonheidsspecialiste. Toch lagen haar studies boekhouden ver van deze beauty-wereld. “Van school uit werd ik dan ook in een andere richting gestuurd,” begint Amélie. “Ik startte met interieurarchitectuur en ondanks goede punten, voelde ik mij er niet goed bij. De dag dat ik mijn resultaten kreeg, heb ik mij ingeschreven voor schoonheidsspecialiste in Syntra in Kortrijk. Ik heb daar verschillende opleidingen gevolgd, en het was helemaal mijn ding. Doordat ik zelf ook veel belang hecht aan persoonlijke verzorging, zat het er altijd al in. Mijn schoonheidsspecialiste is ook een beetje mijn voorbeeld en ik mag haar dan ook alles vragen. Ik voelde mij heel vlug thuis in deze wereld. Ik doe nu iets wat ik graag doe en heb niet het gevoel dat ik aan het werken ben.”

100% perfecte nagels

Gelnagels zijn helemaal in bij de jongere generatie en Amélie haar perfectionisme komt hier dan ook goed tot zijn recht. Daarnaast ligt het accent op de gelaatsverzorgingen en wimperlifting. “Ik heb een ruim aanbod en de afwisseling van verschillende behandelingen op een dag is belangrijk,” zegt Amélie. “Bij de gelnagels heb ik gevoel voor de juiste vorm en werk heel precies. Als een nagel niet perfect is, doe ik die er af en start opnieuw. Ik laat mijn klant niet buiten gaan als ik niet 100% tevreden ben. Dat is ook mijn visitekaartje. Daarnaast heb ik een groot aanbod aan kleurtjes. Ik begeleid de mensen er ook graag in bij het kiezen. Als een bepaalde kleur niet goed past bij je huidtype of het seizoen, dan zeg ik dat ook. Ik geef altijd eerlijk mijn mening.”

Aloë Vera van Forever

Voor de gelaatsverzorgingen werkt Amélie met de productlijn Aloë Vera van Forever. “Ik heb heel veel merken laten komen en zelf getest. Ik wil een goede prijs-kwaliteit aanbieden. Alle producten zijn op elkaar afgestemd en hebben een eigen werking, toch zijn veel producten voor verschillende dingen geschikt. Hierdoor zit je niet met een grote hoeveelheid aan flesjes en potjes. Het bestanddeel aloë vera is heel gekend, zit verwerkt in bijna alle schoonheidsproducten en is een natuurlijk ingrediënt. Ik heb veel testers, zodat ze alles eerst kunnen proberen en de texturen voelen. Het zijn heel natuurlijke geuren, zonder toegevoegd parfum. Waardoor ze geschikt zijn voor de gevoelige huid die anders snel allergisch reageert. Ik sta helemaal achter het merk en weet dat ik goede en betaalbare producten meegeef met mijn klanten.”

Verbluffende resultaten met wimperlifting

Wimperlifting is een techniek met silicone pads die de natuurlijk wimpers krullen en kleuren. Het resultaat is verbluffend en blijft 6 à 9 weken. “Ik breng de silicone pads aan op het oog en lijm de wimpers er aan vast. Dat moet enige tijd inwerken waardoor je wimpers een andere vorm aannemen en verlengen. Je wimpers krullen omhoog en openen echt je blik. Dankzij de kleuring, is mascara zelfs overbodig. Het is een heel natuurlijk ogend resultaat, zonder extensions of valse wimpers. Het werkt ook bij iedereen, of je nu lichte of donkere, korte of rechte wimpers hebt. En voor alle leeftijden, ook mijn oudere klanten zijn er enthousiast over. Het resultaat is heel mooi, langdurig en natuurlijk. Je ogen zijn expressiever en het verandert je gezichtsuitdrukking.”

Tijd nemen en vertrouwen

Haar instituut baadt in het licht en de witte ruimte komt zo goed tot zijn recht. De zwart-witte accenten en decoratie zijn bewust uitgekozen, maar voelen niet kil of klinisch aan. “Ik heb voor zwart-wit gekozen want die kleuren zijn altijd hetzelfde,” vervolgt Amélie. “Je vindt nooit hetzelfde beige. Hier past alles altijd bij elkaar, het geeft structuur en een open en rustig gevoel voor mij. Er zijn voldoende sfeerelementen en kaarsjes zodat het zeker niet koud overkomt. Ik ben hier echt in mijn comfort zone. Ik neem zeker ook voldoende tijd voor mijn klanten en bouw een relatie op. Elke klant krijgt een persoonlijke benadering, en is hier zeker geen nummertje. Ik wil de klant verwennen zodat ze er 100% van kunnen genieten en ontspannen. Ik ben een vlotte om mee te praten, ze nemen mij echt in vertrouwen en dat vind ik leuk. Ik ben oprecht en eerlijk, stel de klant op haar gemak en ga zeker niks opdringen. En dat waarderen ze.”

Meer weten over de gelaatsverzorgingen met Aloë Vera van Forever? Lees dan vlug het artikel 'getest'. 

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...