Huid-detox voor huidanalyse

shutterstock_369798551

Voor veel mensen is het moeilijk om te bepalen welk huidtype ze hebben en welke producten nu best bij hen passen. Heb je enkele uren na het opstaan een glimmende T-zone? Of voelt je huid na het douchen trekkerig aan? Misschien wordt je wel rood bij het minste? En wat als je een gemengde huid hebt? Het is helemaal niet zo zwart-wit om te weten welke huid en huidbehoeftes je hebt. Maar dan is het wel eerst belangrijk om een huid-detox te doen.

HUIDDETOX

Dit betekent eigenlijk dat je je huid even ademruimte geeft gedurende 3 dagen. Niets smeren, geen make-up, geen producten… Dit kan best even pittig zijn, maar het zijn tenslotte maar 72u. En je krijgt er ook iets voor terug. Een huid die puur staat en een beter begrip over welk huidtype je nu echt hebt. Plus, nadien de beloning: een reden om te gaan shoppen voor de juiste beauty producten.

"Zorg dat je huid eerst 72u puur staat, voor je de huidanalyse-testen doet."

Tijdens deze detox was je je gezicht en haar alleen met water. Je mag wel een deodorant gebruiken. Het idee dat je jezelf met zeep moet wassen, is trouwens een hardnekkig misverstand. Na het douchen, smeer je verder niks meer op je huid. Die kan een beetje droog en trekkerig aanvoelen in het begin. Een droge huid is één van de eerste signalen dat je huid zichzelf weer in balans probeert te brengen. Zo geven we onze huid de kans om zichzelf weer te reguleren. Na die drie dagen zal de droogheid ook afnemen.

Hou een huid-dagboek bij en schrijf op hoe die eruitziet, reageert, en aanvoelt. Zowel ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds. Als je deze detox 3-daagse tot een goed einde hebt gebracht, kun je de test doen.

HUIDANALYSE A.D.H.V. 2 TESTEN: HUIDTYPE & GEVOELIGHEID


Hieronder vind je twee testen terug, één voor de bepaling van een vette tot droge huid. De tweede ter bepaling van hoe gevoelig je huid is.

  1. Test: huidtype bepalen
  2. Test: gevoeligheid van de huidOntvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...