Het Verwenhuis: genieten temidden van de natuur

DSC_0290

In het hartje van de Westhoek in het landelijke Izenberge, temidden van het groen, vind je Het Verwenhuis. Gastvrouw Patricia ontvangt je er in alle rust voor een ontspannende verzorging of massage. Je ontsnapt even aan de dagelijkse “rat race”, het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel wordt terug hersteld. Nieuw is de saunabarrel met Hot Tub, voor een unieke sauna-ervaring. De houtgestookte kachel zorgt voor een ontspannende warmte en gezellige sfeer, midden in de natuur. Je batterijen zijn meteen weer opgeladen!

Verzorgen met kennis van zaken

Als zorgkundige in een rusthuis heeft Patricia het zorgen in haar. Ze wil mensen helpen, verzorgen, maar bovenal hen een goed gevoel geven. Dankzij haar medische achtergrond doet ze dit met kennis van zaken. Zo doet ze het definitief ontharen volledig zelf.

Of het nu gaat om een manicure of pedicure, een massage of gelaatsverzorging, Patricia houdt steeds rekening met het individu. Hier geen bandwerk, maar een persoonlijke verzorging met oog voor detail.

Puur natuur: Phyto 5

In Het Verwenhuis vind je uitsluitend natuurlijke producten. Patricia werkt al enkele jaren met de producten van Phyto 5. “Ik ben zelf erg gevoelig aan allergieën en ging dus op zoek naar een biologisch en natuurlijk product, zonder parabenen of parfums. Dit vond ik bij Phyto 5, dat een volledig plantaardig gamma aanbiedt.”

Bij Phyto 5 staan de natuurelementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water centraal, de vijf elementen uit de Oosterse wijsheid. Het doel is om element per element terug in evenwicht te brengen en op die manier zowel mentaal als fysiek terug in balans te komen.

Patricia werkte de opleiding Herborist af en weet dus erg veel over de werking van kruiden op het lichaam. “Ik volgde deze driejarige opleiding in de eerste plaats om meer te weten te komen over de producten die ik in mijn instituut gebruik. Op elk product staat een waslijst aan ingrediënten, maar vaak weet je hiermee niet veel meer. Als herborist weet ik welke stoffen welke werking hebben op het lichaam. Zo kan ik perfect op maat werken en kan ik zowel innerlijke als uiterlijke klachten aanpakken.”

Uniek genieten in de saunabarrel met Hot Tub

Vier jaar geleden kreeg Patricia de kans om uit te breiden. Deze greep ze met beide handen. Ondertussen werd de tuin volledig ingericht, met centraal de saunabarrel en Hot Tub. Beiden zijn volledig gemaakt uit duurzaam ceder, bestand tegen alle weer en wind. Het hout verspreidt een aangenaam aroma en krijgt na verloop van tijd een grijze patine waardoor het één wordt met z’n natuurlijke omgeving. De met hout gestookte saunakachel zorgt voor een unieke en gezellige sfeer. Een echte aanrader voor al wie op een unieke manier wil ontspannen, middenin het groen en op een ecologisch verantwoorde manier. Bovendien maakt een buitensauna het effect van een saunabezoek nog intenser. Je zit midden in de natuur en na afloop kan je afkoelen in de frisse buitenlucht. Relaxen achteraf kan in de Hot Tub.
Patricia volgde een bijscholing en weet alles over verantwoord saunagebruik. Ze geeft graag tips en biedt ook saunarituelen aan om de sauna-ervaring compleet te maken: een scrubritueel, opgietritueel of Banya ritueel (met berkentakken).

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...