Herbronnen bij Sauna Azur, Menen

IMG_7009

Eventjes opladen, zweten en al je zorgen vergeten. Klinkt heerlijk om af en toe op de pauze-knop van het leven te duwen. Bij Sauna Azur in Menen kun je helemaal tot rust komen en ontgiften in de Finse sauna, infraroodsauna en Turks stoombad. Zweten hoort er nu eenmaal bij, maar je kunt tussendoor heerlijk afkoelen in de douche of binnenzwembad. De adrenaline verdwijnt uit je systeem en elk vezeltje in je lichaam komt los terwijl je chillt in de relax-lounge. Deze compleet vernieuwde sauna vraagt om een getest.

Sauna Azur in Menen is onlangs vernieuwd en ligt in het ruime tenniscomplex. Je plaatst je auto best op de parking en kunt dan via de zijkant van het gebouw doorlopen langs de tennisvelden naar de ingang van Sauna Azur dat aan de achterzijde gelegen is. Er staan ook bordjes aangeduid, dus je kunt gewoon doorwandelen. Je stapt binnen in de ontvangstruimte met bar waar de gastvrouw je verwelkomt. Layla vraagt onze schoenmaat en wij krijgen slippertjes mee. Ze begeleidt ons naar de ruime kleedkamer waar er ook badjassen klaar hangen. Zodra we ons omgekleed hebben, mogen we doorlopen naar het ruime wellnesscomplex. Vanaf daar is alles volledig voor ons en privé.

Heerlijke oase van geuren en rust

Je komt binnen in een warme heerlijk geurende ruimte vervuld met sfeerlicht, zachte muziek, natuurelementen en lichtsterretjes aan de hemel die het ruimtelijke gevoel nog vergroten. Hier zeker geen benauwd gevoel, alles heel netjes en hygiënisch. Naast de grote kleedkamers, valt de ruimte hier ook meteen op. Layla legt uit, dat de faciliteiten ook voor grotere groepen voorzien zijn, bijvoorbeeld voor vrijgezellenavonden of teambuilding-activiteiten. Maar ook gezinnen met kinderen komen hier graag, vooral ook voor het heerlijke binnenzwembad. Voor de allerkleinsten kan het voetenbadje gebruikt worden als ploeterbad, gevuld met heerlijk warm water.

Ruime en gezellige relax-zone om op adem te komen

In de relax-zone staan er twee lounge zetels en een tafel met enkele stoelen. Verschillende arrangementen met hapjes, cava, apero… of ontbijt zijn hier dan ook mogelijk. De minibar is gevuld. Water, fruitsap en vers fruit is inbegrepen. Andere dranken kun je nadien afrekenen. Leila geeft een korte rondleiding en uitleg over de verschillende faciliteiten en hoe we alles kunnen bedienen. Daarna is het helemaal voor ons, een paar uurtjes genieten en ontspannen.

Traditionele Finse Sauna en stenen Hamman

Starten doen we met de traditionele Finse sauna, die staat ingesteld op circa 85°. Deze sauna is heel ruim, en niet donker. De houten plankenvloer kraakt lichtjes en je kunt kiezen op welk niveau je wilt zitten of liggen. Afhankelijk van hoe goed je de warmte verdraagt. Het klokje aan de wand, draai ik om en dan liggen we een kwartiertje op te warmen en te zweten. Nadien is afkoelen wel nodig. ik ben niet van het dappere type dat meteen de koude emmer of waterstraal over haar hoofd laat lopen. Nee ik kies voor de regendouche en laat eerst lauw water over mijn benen lopen, om daarna te geleidelijk aan te verkoelen.

Natuursteen en tropische houtsoorten, geen plastiek

Tussendoor bekomen we eventjes in de relaxatiezone en drinken wat. Want door al dat zweten verlies je veel vocht en zout, maar gelukkig ook afvalstoffen die niet thuishoren in je lichaam. Daarna test ik het stoombad uit met eucalyptus, een heerlijke geur. Het stoombad is geen plastieken cabine, waar je vaak je billen verbrandt als je wilt gaan zitten. Bij Sauna Azur hebben ze gekozen voor een meer traditionele stenen hammam. Terug valt de ruimte mij op, want met al die stoom kan dit wat claustrofobisch aanvoelen voor mij. Vooral omdat je dan ook die vochtige warme lucht inademt, wat toch iets moeilijker is. Maar hier ben ik helemaal op mijn gemak, ik spuit wat water bij op mijn voeten. Het ademen gaat heel goed en de eucalyptus is ideaal voor de luchtwegen.

Blauwe floats drijven op het azuurblauwe zwembad

Nadien volg ik terug hetzelfde afkoelingsproces. Eventjes tot rust komen, en wat drinken. Daarna volgt de infrarood-sauna. We kiezen elk een plaatsje uit voor een IR-element en drukken op het knopje zodat het systeem geactiveerd wordt voor 10min. De lampen gloeien meteen rood op en de warmte dringt al vlug binnen in de rugspieren. Heerlijk gewoon, hier zweet je minder van. Het mooi blauw verlichte zwembad springt in het oog en de floats, ofwel drijvend fat boys, nodigen uit voor een test. Layla legde al lachend uit dat ze niet kunnen zinken, hoewel er al veel pogingen toe geweest zijn. Ik begeleid er eentje naar de zijkant en nestel mij in het kuipje in het midden. er ligt een koel plasje water in. Eenmaal je er in ligt, wil je er nooit meer uit. Zo zalig ligt die float.

Brubbelen in de jacuzzi onder de sterrenhemel

Als laatste installeren we ons in de jacuzzi, we leggen de jets en lichtjes aan. De stralingen kunnen op elk moment nog bijgestuurd worden. Elke hoek heeft andere jets voor een ander massagegevoel, zeker eens uittesten waar jij het beste zit. Je kunt perfect je benen strekken en dan lig je te genieten van de sterrenhemel boven je hoofd. De temperatuur is vast ingesteld op 37°, wat zalig warm is. Nog eventjes een laatste keer de spieren opwarmen en laten kneden door dat jets. Genieten tot de laatste minuut. Vanaf nu plan ik dit vaker in, ideaal om eens helemaal tot rust te komen. Ik slaap ongelooflijk goed die avond. Dankjewel Sauna Azur, zeker een aanrader!


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...