Hairlook Saskia in Roeselare, een portret

IMG_5433_b28

Hairlook Saskia gelegen in Roeselare is een jong modern kapsalon waar je meteen terecht komt in een huiselijk kader. Saskia kent de kneepjes van het vak en heeft de kappersstiel in de vingers. Al op jonge leeftijd ontdekte ze haar passie en deed veel ervaring op. Haar oog voor kleuringen en verschillende technieken zoals balayage, ombré,... is haar specialiteit. Haar klanten stappen buiten met de perfecte snit want Saskia werkt alles af precies zoals ze het zelf zou willen. Ook voor brushings als opsteekkapsel voor feesten, communies, huwelijken,... zal ze de nodige tijd erin steken. En dit alles met een leuke babbel en hartelijke glimlach. Saskia doet wat ze graag doet en dat zie je.

Meisjesdroom

“Het is altijd mijn droom geweest als jong meisje om mijn eigen kapsalon te hebben, en in 2015 maakte ik het waar. Ik heb nog altijd mijn eerste set scharen die ik van mijn vader gekregen heb, ik hou die bij als herinnering. Hij werkte in de sector van kappersproducten, dus het heeft er altijd in gezeten. Het creatieve aspect sprak mij enorm aan. Mensen die mij kennen, komen binnen en zeggen: doe maar waar je zin in hebt. Bij nieuwe klanten ga ik altijd eerst luisteren naar wat ze willen. Zo krijg ik een idee van waar ze naartoe willen. Het is belangrijk dat ik weet wat ze wel en niet zien zitten.”

Voor elk type: pittig, modern of klassiek

Je goed voelen in je vel, begint vaak al bij het juiste kapsel die je ganse look bepaalt. “Ik kijk altijd naar de persoonlijkheid, kledingstijl en welke type ze zijn. Eerder modern, pittig of klassiek. Naast de vorm van het gezicht, is dit bepalend voor de juiste snit. Ook vraag ik wat ze gewoon zijn met hun haar te doen. Gewoon laten drogen, of zelf brushen bijvoorbeeld. Praten met de klanten en de juiste feeling zijn heel belangrijk. Iedereen heeft wel een bepaalde stijl die ze liever zien en waar ze zich goed bij voelen.”

Saskia heeft gekozen voor het Italiaanse merk Framesi, goede kwaliteit en betaalbaar. “De producten van Framesi staan voor gezond en glanzend haar. Ook de kleuringen houden langer en blijven mooi. Als je beschadigd haar hebt, kan ik dit ook herstellen met de restructure behandeling. Soms zijn meerdere beurten nodig, maar je ziet het al na één keer. Dankzij de bijhorende shampoo, houdt het resultaat nog langer. Je hoeft geen stijltang meer te gebruiken, zo glad is je haar nadien.”

Kleurtechnieken en feilloze snit

Saskia staat bekend voor haar kleurtechnieken en feilloze snits. “Ik doe alles heel graag, één iets kiezen is moeilijk. Ook bij de heren kan ik de nieuwste barbiertechnieken toepassen en creatief zijn. Ik hou wel van een beetje uitdaging, het hoeft niet altijd hetzelfde te zijn hé. Sommige mensen vragen echt onmogelijke dingen die niet mooi gaan zijn. Maar dan zeg ik dat ook altijd. Ik ben daar heel eerlijk in, als kapster sta ik echt achter mijn werk. Mensen gaan naar de kapper om er op hun gemak te zijn en met een goed gevoel buiten te stappen. En dat geeft mij ook veel voldoening.”

Benieuwd naar de make-over van Hairlook Saskia (Hoogstraat 170, Roeselare)? Lees dan vlug ons artikel getest!

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...