BEAUTYFALL

BEAUTYFALL

Beauty Herfst Trends

Heb je afgelopen zomer alles op alles gezet om die mooie bruine kleur te bekomen? Blijkt dit uit dermatologisch standpunt toch niet het beste idee geweest te zijn. Die oh zo mooie bruine kleur, is eigenlijk een verdedigingsmechanisme van onze huid. Wanneer onze huid in aanraking komt met UV stralen, maakt onze huid melanine aan, ( dit vormt de bruine kleur ) waardoor onze huid verdikt, een extra beschermlaagje dus. Maar door excessief zonnebaden en het niet al te nauw nemen met je beschermende zonnebrand product, kan je huid heel wat geleden hebben.

Niet alleen kan zonneschade op korte termijn voor ergernis zorgen, denk aan pigmentvlekken, vergrootte poriën, ruwere huidtextuur. Ook op lange termijn gaat je huid de tekenen van verwaarlozing tonen. Denk rimpels, groeven, vlekken etc.

Nu moet ik zeggen dat anno 2017, er veel zeer goede behandelingen zijn die je uit uw beauty lijden kunnen verlossen. Én de herfst is en blijft het beste seizoen om te werken aan een huid in topconditie.

Hieronder volgen enkele zeer goede behandelingen, om de laatste sporen van buitensporig zonnebaden uit te wissen.


Fall Face Treatments

Om je een beter idee te geven welke behandelingen je best kan ondergaan dit najaar, hier enkele op een rijtje:

MICRODERMABRASIE

Deze behandeling is al een tijdje "hot" in beautyland, dit is vooral te danken aan de vele celebrities die de behandeling al ondergingen, waardoor er steeds meer belangstelling  en publiciteit rond ontstond. Veel instituten die huidverbetering aanbieden voeren de behandeling al uit.

Microdermabrasie is een milde vorm van peelen, het wordt toegepast met een toestal dat werkt op basis van microkristallen. Je huid wordt vacuum getrokken en tegelijkertijd bestraalt met microkristallen. Ik vergelijk het altijd met het zandstralen van de buitenmuren van een huis, de oude aangekoekte laag wordt gezandstraalt, waaronder een mooie vernieuwde laag tevoorschijn komt. Het werkt ongeveer hetzelfde met de huid. Dode huidcellen worden van de bovenste laag verwijdert, waardoor een nieuwe laag aan de oppervlakte komt.

Het voordeel van deze behandeling is dat je huid weinig "down time" nodig heeft om te herstellen en dat je na één behandeling al een mooi resultaat hebt, de beste resultaten heb je natuurlijk altijd in kuurvorm Dit biedt een mooie uitkomst bij huiden met lichte littekens, onzuiverheden, lichte oneffenheden, grove poriën, rokershuid en fijne lijntjes.Voor de meer gevoelige huidjes, zoals de couperose, rosacea of acne is dit niet aan te raden.

HYDRAFACIAL

De hydrafacial is de zachte versie van de microdermabrasie. Deze behandeling wordt eveneens uitgevoerd met een apparaat. De huid wordt vacuum getrokken en tegelijkertijd worden er serums in de huid gesluist ( de serums worden aangepast naargelang de noden van je huid, hyaluron voor extra vocht, vitamine c voor pigmentstoornissen, vitamine a voor anti-aging...) Door de licht scrubbende werking van "de pen" die de serums in de sluist krijgt de huid een lichte peeling , waardoor de serums dieper in de huid geraken.

Deze behandeling geeft een mooi resultaat voor wie op zoek is naar een niet invasieve behandeling. De effecten zijn mooi, vooral bij de gedehydrateerde, vochtarme huid.

Hier geldt ook weer, pas op met extra gevoelige huidjes. ( Niet voor couperose, rosace, actieve acne, ontstekingen ).

PEELINGS

Mijn persoonlijke favoriet, maar laat je daardoor niet beïnvloeden ; ).

Peelings zijn er op basis van allerlei verschillende ingrediënten en sterktes ( zuren zoals glycol, lactaat, salicyl, TCA, kruiden en sponzen ), voor elk huidtype of huidprobleem bestaat er wel peeling. Het belangrijkste is dat je je goed laat begeleiden in het ondergaan van een peeling. Als je (huid) nog niet bekend is met het gebruik, kan zelfs de eerste keer best pittig zijn. Peelings vallen niet onder de "tuttel" behandelingen zoals je die misschien gewend bent. Maar als je één keer de resultaten ziet ,dan wil je nooit meer iets anders.

Met een milde peeling kan je een doffe, grauwe huid  en lichte onzuiverheden aanpakken. Je huid ziet erna fris rozig er treed zelden vervelling op en heeft weinig tijd nodig om te herstellen.

Bij een medium peeling, ( voor de rokershuid, lichte pigmentstoornis, onzuiverheden, acne, anti-aging) ziet je huid rozig tot rood ( afhankelijk van de gevoeligheid en het product en de sterkte die toegepast is). Vaak treed er vervelling op die 1 a 2 dagen aanhoudt. De bovenste laag is na de vervelling helemaal vervangen door een nieuwe. Pigmenten vervagen, fijne lijntjes zijn weggevaagd, onzuiverheden geëlimineerd.

Zware peelings zoals een TCA ( trichloorazijnzuur ) moet je altijd laten uitvoeren door een arts. Voor wie zware pigmentstoornissen heeft, diepe rimpels, littekens is dit een top behandeling. Hier gaat wel op "wie mooi wil zijn moet (pijn) lijden" , want het is zeker geen pretje on dit te ondergaan. Maar WAUW, wat een resultaat als je het proces doorstaan hebt. De behandeling is vrij pittig, en vraagt ook om enige hersteltijd. Neem best een weekje verlof, want hierna krijgt je huid korstvorming. Wanneer de korsten loslaten heb je een hele nieuwe huid. ( like a baby) Vergeet niet dat zo`n nieuwe huid EXTRA gevoelig is en dus met heel veel liefde en aandacht verzorgd moet worden. Dus GEEN zon, zwembad, sauna, make-up.... e.d. want je huid is super gevoelig. Maar nogmaals, WAUW voor de resultaten die ik al heb mogen bewonderen.


Fall Body Treatments

Ze zeggen weleens "summer bodies are made in winter". En ja, daar ben ik het roerend mee eens. De beste voorbereiding op een bikiniproof body begint nu.

Want laten we eerlijk zijn, wie zegt dat de zomer het slankste seizoen is , liegt toch een beetje. Al die wijntjes en ijsjes waarvan we genoten hebben tijdens de mooie lange zomeravonden, zijn toch ook wel direct richting de heupen gegaan. En dan heb ik het nog niet over de all inclusive vakanties en bijbehorende buffetten gehad ;).

Ook voor wie afgelopen zomer weer tevergeefs aan de slag is gegaan met allerhande tools om onbedwingbare haargroei te lijf te gaan, vanaf nu wordt de laser je nieuwe vriend, in de strijd tegen beharing.

CAVITATIE

Cavitatie is een pijnloze methode om lokaal vet te verwijderen , en is hèt alternatief op liposuctie.  De behandeling wordt uitgevoerd met een apparaat dat werkt op geluidsgolven. Dit zorgt ervoor dat lokale vetophoping in beweging komt, waardoor de vetcellen als het ware afgebroken worden( = cavitatie ). De vetcellen worden door het lichaam zelf verwijdert. De cavitatie behandeling is veilig waardoor bindweefsel, organen, bloedvaten en zenuwen  onbeschadigd blijven.

Omdat het lichaam niet heel grote hoeveelheden vet tegelijkertijd kan afbreken, worden de behandelingen uitgevoerd op lokale probleemzones. Ook voor cellulite is deze behandeling een aanrader. Om een mooi resultaat te bereiken, kan je deze best in kuurvorm doen.

Na één behandeling mag je al resultaat verwachten, het verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar je mag toch rekenen op 2-4 cm verlies per behandeling.

CUPPING THERAPIE

Cupping is een therapie die al eeuwen wordt toegepast in het verre Oosten en meerdere toepassingen kent. Op het gebied van afslanking heeft deze therapie de laatste jaren veel aan bekendheid gewonnen. In het Oosten werden er glazen bokalen gebruikt die vacuum getrokken werden op de huid. Hier in het westen gebruikt men plastic cups. De cups worden vacuum getrokken en lokaal op de huid geplaatst of er wordt mee gemasseerd. Doordat de huid vacuum getrokken wordt, komt de opperhuid omhoog en wordt hij van het bindweefsel losgemaakt. Hierdoor kunnen vetcellen losgemaakt worden. Door de verdere massage wordt de bloedsomloop verbeterd en ons natuurlijk lymfessyteem geactiveerd, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Het is een vrij "simpele" methode , maar daarom niet minder effectief om lokale vetophoping of cellulite te behandelen.

Hier geldt ook weer, consequent zijn. Hoe meer je dit laat doen, hoe beter en hoe langer de resultaten aanhouden.

LASERONTHARING

Ongewenste haargroei, kan een doorn in het oog zijn van iedereen die ermee te maken heeft. Harsen biedt dan niet altijd een langdurige oplossing, waardoor je soms het gevoel hebt de wanhoop nabij te zijn. Op zoek gaan naar een goede kliniek met de juiste apparatuur is hierbij van groot belang.

Ga voor de diodelaser en niet voor IPL systemen. De diodelaser is al heel lang op de markt en onderworpen aan vele wetenschappelijke onderzoeken die de effectiviteit van deze laser bevestigen. IPL is pas enkele jaren  aanwezig in het beauty landschap en bevat een minder krachtige concentratie lichtbundels om te ontharen, ook verliest deze laser aan kwaliteit door het veelvuldig gebruik ervan.

De Diodelaser heeft één krachtige hooggeconcentreerde lichtbundel met één bepaalde golflengte,  deze lichtbundel wordt tijdens een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. waardoor alle haartypes kunnen verwijdert worden. Dus ook de kleurloze, getinte en negroïde types.

De Diodelaser bevat ook een verkoelende tip, waardoor de huid rondom het haar niet beschadigd wordt.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van persoon tot persoon en moet alle haargroeifases doorlopen ( dit zijn er drie,  de actieve, de regressieve en de rustfase).Geschreven door: Ymke De Langhe

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...