In de kijker: Jojoba Care

IMG_3141

Jojoba Care is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1999, met verzorgingsproducten o.b.v. jojoba olie en plantenextracten. Dit alles wetenschappelijk onderbouwd en met aandacht voor ecologie en fair trade. In de loop der jaren is het merk uitgegroeid tot een compleet professioneel gamma met heel eigen accenten. Het hoofdaccent is zeker het gebruik van jojoba olie als belangrijkste ingrediënt.

Plantenextracten uit eigen tuin

De Jojoba Care producten bevatten geen bewaarmiddelen of toegevoegde parfums. Er wordt grondig nagedacht over alle producten en hun samenstelling. De gebruikte plantenextracten komen uit de eigen tuin en bepalen voor 100% de geur van de producten. Zij kiezen voor duurzaamheid en eenvoud, zowel in de samenstelling, presentatie als verpakking. Zonder complexiteit.


Bescherming van de huid tegen schadelijke invloeden

Het hoofdbestanddeel jojoba olie is de basis van alle producten en optimaliseert de barrièrewerking van de huid. Het biedt de beste bescherming voor schadelijke invloeden van buitenaf en voor een perfecte hydratatie van de onderliggende huidlagen. Jojoba olie dringt dieper door in de huid en activeert dan ook de onderliggende huidcellen. Daarnaast is water ook een belangrijk bestanddeel, aangezien dit zorgt voor een verfrissend en aangenaam gevoel. Extra toegevoegde actieve stoffen (goudsbloem, kamille,...) haalt Jojoba Care uit de plantenwereld en worden in het eigen bedrijf gemaakt.

Woestijnplant uit de Sonora Woestijn

Jojoba olie wordt bekomen door het persen van de nootachtige vruchten van de woestijnplant. De lokale indianenbevolking in de Sonora woestijn, die zich uitstrekt van Zuid-Californië tot Noord-Mexico, gebruikt al eeuwenlang geperste olie uit de jojoba-olie om de huid te beschermen. Het ruwe woestijnklimaat is nefast voor de huid, maar dankzij de olie konden ze hun huid in goede conditie houden. Ook wetenschappers ontdekten de goede eigenschappen van jojoba olie, die een buitenbeentje is in de wereld van klassieke oliën. Zeg niet zomaar olie tegen jojoba olie.


Actieve stoffen tot in de dieperliggende huidlagen

Jojoba olie valt eerder onder te brengen onder een plantaardig was, dat een veel elegantere bouw heeft dan een klassieke olie. Het kan veel dieper doordringen in de huid en die voeden zonder een vette film op te bouwen. Het is dan ook een uitstekend transportmiddel voor vitamines en actieve stoffen doorheen de huidbarrière tot in de dieperliggende huidlagen. Plantenextracten staan bekend voor hun verzorging in de breedste zin van het woord en bieden meer voordelen dan de zuivere chemische stoffen. Door hun complexe samenstelling van actieve werkstoffen is hun werking veel breder.

Kamille en goudsbloem

De actieve stoffen worden via verschillende extractie-technieken uit de planten gehaald om te verwerken in verzorgingsproducten. De twee belangrijkste extracten zijn goudsbloem voor het herstel van een beschadigde en futloze huid, en kamille de kalmerend werkt. Essentiële oliën zijn ook een belangrijk onderdeel een zeer actieve producten. Bij gebruik is een grondige kennis en gebalanceerde dosis van het grootste belang. Bij de productie van essentiële oliën bekomt men tegelijk een bloesemwater, wat een perfecte basis is voor een lichte en verfrissende tonifiëring in de gelaatsverzorging.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...