Dr. Renaud, hydraterende gelaatsverzorging I-care

IMG_9889

Opnieuw herstellen van het vochtgehalte

De gelaatsbehandelingen van dr. Renaud zijn ontwikkeld door een huidspecialist, die de ingrediënten uit de natuur haalt. De natuurlijke producten zonder parabenen kennen hun herkomst in fruit en groenten met elk hun specifieke werking, zoals de limoen (zuiverend), framboos (hydraterend), kamille (kalmerend) en irisbloem (liftend). Ingrid kiest voor mij de framboos behandeling van dr. Renaud, die versterkend en hydraterend werkt om het vochtgehalte opnieuw in balans te brengen en te houden.

Ik ga gemakkelijk liggen onder een warm deken en sluit mijn ogen, klaar om de behandeling van dr. Renaud te ervaren. “Ik heb gekozen voor de framboos verzorging, wat een heel goede behandeling is om te doen net na de winter”, vertelt Ingrid. “Door veel binnen te zitten in de verwarming is de huid vaak wat gedehydrateerd. De warme stoom uit de vapozone zorgt ervoor dat je poriën goed open en zo de werkstoffen beter opnemen. Ik begin met de reinigingsmelk om oppervlakkige onzuiverheden te verwijderen. De vapozone mag niet te lang op blijven omdat het niet zo goed is om de bloedvaten nog verder te laten uitzetten. Bij de peeling waarbij we de dode huidcellen verwijderen, vermijden we ook warmte.”

Natuurlijke ingrediënten uit framboosjes

Na het reinigen, brengt Ingrid een lotion aan met framboosjes uiteraard. Alle producten binnen deze behandeling bevatten ingrediënten van framboos. “De lotion tonifieert de huid”, legt Ingrid uit. “En geeft een boost aan de huid, het verbetert de vitaliteit en doet je teint opnieuw stralen. De peeling is er één die ook voor de jonge huid gebruikt kan worden. Het is een heel zachte peeling met bijna geen korrel.” Alle producten ruiken aangenaam en natuurlijk. Ze hebben een lichte textuur en voelen niet kleverig aan op de huid. Hoewel Ingrid mij veel uitleg geeft tussendoor, op mijn vraag, zak ik toch stilaan weg in ontspanningsmodus. Misschien komt het wel door haar zachte en vertrouwde stem, maar ik lig hier volledig op mijn gemak.

Peel-off masker, afdruk van mijn gezicht

Bij de framboos behandeling horen twee soorten maskers, een crème-masker en peel-off masker voor een intensievere werking. “Bij jou gebruik ik het peel-off masker waardoor alle producten nog dieper inwerken op de huid”, zegt Ingrid. “Een crème-masker breng je aan met een borstel en verwijder je nadien met water. Je huid kan hierdoor nog ademen. Een peel-off masker maken we door een poeder met water te mengen. Na het aanbrengen wordt het hard en neemt de vorm aan van je gezicht. Het is een dikkere pasta die je huid afsluit van de lucht. De ogen, neus en mond laten we vrij. Na een 10-tal minuutjes kunnen we dat er dan in één keer aftrekken.”

Geconcentreerd serum met hyaluronzuur

Voor de massage brengt Ingrid nog het serum aan met tokkelende bewegingen van de vingers. “Ik doe dit ervoor zodat het nog beter kan indringen door de massage”, verklaart Ingrid. “Een serum is altijd geconcentreerder dan een dagcrème. Het bevat een hogere concentratie van de actieve bestanddelen, in dit geval hyaluronzuur die het vocht gaat vasthouden in de huid. Een serum biedt nooit bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar gaat je onderhuid stimuleren om daar de cellen en vochtbalans te herstellen. Je kunt thuis ook een serum gebruiken in kuurvorm, nooit gans het jaar door. Maximum twee maal per jaar om je huid een extra boost te geven, ideaal is na de winter en vlak voor de winter.”

Wat je graag doet, voel je

“En vanaf nu ga ik zwijgen, tijdens de massage”, lacht Ingrid. Je voelt de ervaring tijdens haar massage. De druk is net voldoende en de circulerende bewegingen vloeien in elkaar over. Het is echt genieten en wegdromen. Haar vingers volgen mooi de lijnen en spieren van het gelaat, hals en decolleté. Je voelt dat Ingrid het graag doet en met liefde. En dat brengt ze vast en zeker over tijdens haar behandeling naar haar klanten. Afwerken doet ze met oogcrème en dagverzorging, terug met framboosjes. Nog een beetje met mijn hoofd in de wolken kijk ik in de spiegel. Mijn huid glimt en mijn haar ligt overhoop, maar het resultaat mag er zijn. Enkele dagen nadien is mijn huid in optimale conditie, dankjewel dr. Renaud en Ingrid van I-care.

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...