Fake Bake

shutterstock_365135993

Summer glow

De zomer is in aantocht, een bruin kleurtje zou nu zeker niet misstaan. Een gezonde bruine kleur welteverstaan. De zonnebank is tegenwoordig niet langer onze beste vriend in bleke dagen. Nadat vele wetenschappelijke studies hebben aangetoond welke schade deze zonnekanonnen aanrichten, weten we wel beter. Zelfbruiners zijn de oplossing in korte-rokjes-dagen. De tijd dat deze spray tans ons eruit lieten zien als een oranje gevlekt luipaard liggen gelukkig ver achter ons. Zelfbruiners die nu op de markt zijn, komen hun beloftes na en mogen zeker niet ontbreken in je beauty kabinet.

Om je lichaam van een mooi, egaal bruin kleurtje te voorzien, is het raadzaam om hier toch even de tijd voor te nemen. Zeker als je nog een tanning virgin bent. Om te weten welke kleur het beste bij je past moet je kijken naar je huidtype. Je kan beginnen met een test op een klein huidoppervlak om de intensiteit van de kleur te ervaren.

Eerst scrubben om dode-huid-cellen te verwijderen

De beste manier om een egale teint te verkrijgen is door je eerst te douchen en je lichaam te bevrijden van dode huidcellen. Alvorens je in de douche stapt, kan je je huid van dode huidcellen ontdoen door te dry brushen met een speciale lichaamsborstel. Dit is geen must, wel is het een extra'tje voor degene die daar tijd voor heeft. Onder de douche kan je best eerst je benen (en andere lichaamsdelen indien gewenst) scheren en daarna je volledige lichaam scrubben, niet wassen met zeep!

Scrubben doe je best met een product dat zo zuiver mogelijk is en zeker geen parfum, sodium lauryl sulfate en minerale olie bevat. Deze laatste legt een filmlaag op je huid, waardoor de zelfbruiner niet goed kan hechten en vlekken veroorzaakt. Voor een scrub geldt, keep it simple, suiker uit de keukenkast is hiervoor PRIMA spul. Spoel de scrub goed af met lauw water. Te warm water stript je huid van haar natuurlijke vetlaag en droogt de huid uit. Daarna dep je de huid droog.

Mousse, spray of gel gelijkmatig aanbrengen

De meeste zelfbruiners vandaag de dag komen in de vorm van een mousse, spray of gel met bijbehorende handschoen. De mousse of gel breng je op de handschoen aan en wrijf je van de rug van je voet uit naar je onderbeen zo richting bovenbeen. Een spray vernevel je eveneens van beneden naar boven toe en wrijf je daarna ook weer van beneden naar boven uit met de handschoen. Op je bovenste ledematen doe je hetzelfde, van de handrug richting de elleboog, werk zo je weg naar boven toe richting oksel. Om te voorkomen dat de zelfbruiner gaat ophopen in lichaamsplooien zoals elleboog, knieplooi of oksel kan je best met een make-up sponsje de zelfbruiner op deze plaatsen deppen. 


Keep it glowing

Voor je gezicht is de routine bijna identiek hetzelfde. Eerst grondig reinigen en scrubben, daarna een lotion aanbregen om de ph van je huid te herstellen. De zelfbruiner breng je aan met de handschoen of een kwast, zorg ervoor dat je je hals (voor- en achterkant) en je oren niet vergeet. Laat de zelfbruiner een 30-tal minuten intrekken alvorens je een dagcrème of andere verzorging aanbrengt. Zorg ervoor dat je huid gedurende acht uur niet in contact komt met water, om de hechting van de zelfbruiner aan de bovenste huidlaag te optimaliseren. Na je eerstvolgende douche kan je de huid erna (indien nodig) insmeren met een bodylotion. Een zelfbruiner blijft perfect gedurende enkele dagen, daarna neemt de intensiteit van de kleur steeds een beetje af. Dit gaat bij een goede zelfbruiner geleidelijk waardoor je geen last hebt van vlekken.

Is de kleur van je zelfbruiner te licht, dan kan je de dag erna nog een laag erbovenop aanbrengen om de kleur intenser te maken. Gebruik een zelfbruiner niet maandenlang aan één stuk om je huid niet overmatig bloot te stellen aan dezelfde specifieke ingrediënten. De meeste zelfbruiners zijn veilig in gebruik, check altijd de ingrediëntenlijst. Maar zoals bij alles, overdaad schaadt of kan in dit geval irritaties veroorzaken.

Vraag aan je schoonheidspecialiste naar een goede professionele zelfbruiner voor het mooiste resultaat. Wil je graag werken met natuurlijke producten, ook dit is mogelijk.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...