Face mapping

facemapping2

Wat je gezicht je probeert te vertellen

MRI en X-ray scans zorgen ervoor dat al de geheimen binnenin het lichaam worden prijsgegeven waardoor er niets meer aan de verbeelding wordt overgelaten. Ondanks deze fantastische technologie die nog niet zo heel lang bestaat, is de gelaatsdiagnose al eeuwen oud. Net zoals menselijke ziektes van fysische en psychische aard al sinds mensenheugenis bestaan. Wat we vandaag de dag facemapping noemen komt voort uit het eeuwenoude Chinese gebruik "face reading" of gelaatsanalyse. In het oude China hebben geneesheren eeuwen geleden een genuanceerde vorm van gelaatsdiagnose ontwikkeld om verschillende ziektebeelden en afwijkingen in het menselijk lichaam te analyseren. Op deze manier ging men te werk om vroegtijdig ziektes op te sporen en te behandelen.

Diezelfde technieken passen we vandaag de dag steeds meer toe, door het gezicht grondig te analyseren alsof het een soort landkaart is = facemap, kan je erachter komen waarom de huid op specifieke plaatsen vlekken, puistjes en andere huidafwijkingen vertoont. Dermalogica is een  Amerikaans merk in cosmeceutica  dat zich sterk maakt door zich te onderscheiden via de facemapping methode. Zij maken hun verzoging volledig op maat van het huidbeeld van de cliënt na het uitvoeren van een grondige facemap huidanalyse. 

Therapeuten in de traditionele Chinese geneeskunde baseren hun cliënten analyse gedeeltelijk op de gelaatsdiagnose. Er wordt niet enkel gekeken naar de huidskleur, huidafwijkingen en rimpels, maar ook naar de stand, kleur en helderheid van de ogen. Naar de oren, en de geur die iemand heeft. Door een grondig intake gesprek, en een uitgebreide gelaatsanalyse wordt er in kaart gebracht welke "gebreken" iemand heeft. Met behulp van verschillende therapieën zoals acupunctuur, tui-na, voeding, kruiden, moxa... wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om de cliënt terug in balans te brengen. Hierdoor wordt het inwendige systeem ( organen, lichaamsvloeistoffen, energie ) terug in balans gebracht, wat uiteindelijk resulteert in een mooiere buitenkant.


Je gelaat is de spiegel van je inwendige gezondheid

Om facemapping te verduidelijken, hier alvast een kleine introductie van de vijf hoofdzones in het gelaat en wat ze over je innerlijke gezondheid vertellen.

1) Het voorhoofd: wordt gelinkt aan de spijsvertering, meer specifiek: het bovenste gedeelte aan de blaas en het onderste gedeelte van het voorhoofd aan de darmen. Problemen in deze zone kunnen duiden op constipatie, problemen met de urinewegen of spijsverteringsproblemen.

2) Tussen de ogen ( wenkbrauwen ): heeft een link met de lever, en kan duiden op ziektes al hepatitis,  lever vervetting of problemen met de galblaas. Puistjes en andere huidproblemen ( roodheid, schilfers...) in deze zone kunnen ook aangeven dat de lever extra hard moet werken na bijvoorbeeld een zware avond stappen met veel alcohol en een vette hap.

3) De neus:  heeft een link met het cardiovasculair systeem. Acne, roodheid en een verhoogde productie van talg in deze zone kan te maken hebben met cholesterol, verhoogde bloeddruk, en problemen is de bloedcirculatie.

4) De wangen: staan voor het ademhalingsstelsel, de longen en de sinussen, maar ook voor de tanden en het tandvlees. Uitslag en andere afwijkingen in dit gebied, kunnen verwijzen naar allergieën, overgevoeligheden, blootstelling aan vervuiling en rook. Tevens kan het ook wijzen op een tandvleesontsteking of infectie.

5) De kaaklijn en kin: hebben een link met de voortplantingsorganen en het hormonaal stelsel. Puistjes en ontstekingen aan de zijkanten van de kin wijzen op menstruatie, hormonale disbalans en/of stress ( tijdens stressvolle periodes wordt er meer stresshormoon cortisol aangemaakt, wat onze hormonen uit balans brengt). Uitslag op de voorkant van de kin, wijst op een probleem met de vertering. 

Tekst: Ymke De Langhe


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...