Esprit de Vie, een portret

IMG_8046

Drijfveer in het leven

Magalie Heyman verwelkomt je graag in haar instituut Esprit de Vie in Wetteren. Haar open en warme uitstraling valt meteen op. Met een stralende glimlach neemt ze je graag onder handen bij één van haar verzorgingen (gelaat en lichaam) of massage. Ze verwent je met de producten van Ella Baché, een Frans huidverzorgingsmerk met hoofdingrediënten uit groenten, fruit en planten. Afgestemd op uw huidtype en -conditie biedt ze unieke behandelingen en technieken. Daarnaast kun je bij haar ook terecht voor manicure & gelish nagels, pedicure of epilatie.

Esprit de vie is haar levensmotto al sinds Magalie op de middelbare school zat. Het heeft er altijd al ingezeten om schoonheidsspecialiste te worden. “Levenslust is echt mijn visie en drijfveer in het leven”, begint Magalie. “Ik ben positief ingesteld en hecht veel belang aan mijn uiterlijk en persoonlijke verzorging. In 2012 ben ik mijn eigen instituut gestart hier in Wetteren. Daarvoor heb ik in een parfumerie gewerkt en veel ervaring, kennis en bijscholingen opgedaan. Ik weet daardoor heel veel over de werking van de huid.”

Elementen uit groenten, fruit en planten

Magalie heeft een ruim aanbod van verschillende gelaats- en lichaamsverzorgingen van Ella Baché en onderscheidt zich daarmee. “Ik doe dat graag en dat zit gewoon in mijn vingers”, vervolgt Magalie. “Uniek is mijn merk Ella Baché, ik was één van de eerste in Vlaanderen die ermee startte. Het is gebaseerd op nutridermatologie, een visie die vertrekt vanuit gezonde voeding. De hoofdbestanddelen van de producten komen uit voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en planten. Deze voeden de huid met essentiële elementen om de balans, jeugdigheid en natuurlijke uitstraling te hervinden. Dit merk springt er echt uit voor mij. Regelmatig volg ik nog workshops en bijscholingen.”

Luisteren naar de klant

De eerste keer neemt Magalie de tijd om te luisteren naar het verhaal van de klant, naar hun problemen en verwachtingen. Zo kan ze specifiek op maat van de klant een aangepaste behandeling voorstellen. “Als ze iets kiezen wat niet bij hun huidtype past, ga ik dat ook zeggen. Ik kijk per persoon wat die nodig heeft, want dat is bij iedereen anders. Daarop kunnen we dan altijd verder bouwen. Binnen de gelaatsverzorgingen zijn er 3 grote lijnen: hydratatie, zuivering en anti-aging. Eens je 18 bent, begint je huid af te takelen. Vandaar is het aangeraden om al vanaf jonge leeftijd op anti-aging te werken. Maar ook specifiekere problemen zoals pigmentatie, droge huid,... kunnen aangepakt worden.”

Effectief, maar toch ook ontspannen

Binnen de lichaamsverzorging komt terug haar specialisatie tot uiting. Je komt hier niet zomaar voor een gewone scrub. “Om het gewenste resultaat te hebben, vind ik dat nodig”, vertelt Magalie. “Ik start altijd met een scrub van het lichaam om de huid klaar te maken om de producten beter op te nemen. Door het bovenste huidlaagje weg te nemen, kan alles veel dieper indringen. De massage is het leuke en ontspannende gedeelte, maar ook hier ga ik specifiek op probleemzones werken. Elke handeling die ik doe heeft effect en nut. De pakkingen zijn doelgericht, bv. een afslankende chocoladepakking. Die geeft niet alleen meteen resultaat, maar is ook heel aangenaam om te ervaren. Dankzij het warmtedeken lig je comfortabel en werken de producten beter in. Ik koppel altijd het nuttige aan het aangename.”

In alle rust en vertrouwen

Bij Esprit de Vie is er veel variatie en specialisatie terug te vinden. “Ik hoor van mijn klanten dat mijn gelaats-, lichaamsverzorgingen en massages echt in mijn vingers zitten. Sommige klanten komen zelfs van de kust tot hier. Mijn vaste klanten zijn mensen die ik al heel goed ken en vanaf het begin komen. Ze vinden de losse sfeer leuk en weten dat ze alles tegen mij kunnen vertellen. Ik ben zo’n beetje en vriendin van hen. Sfeer, rust en vertrouwen zijn hier essentieel. Het interieur is ook landelijk en gezellig. Ik heb met aardetinten gewerkt die ook terug te vinden is in mijn merk, en de link met de natuur. Ik ben heel blij dat ik schoonheidsspecialiste ben geworden, ik zie mezelf eigenlijk niets anders doen”, besluit Magalie.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...