Instituut Cleopatra uit Roeselare, een portret

IMG_6267

Schoonheidszorgen in een warm en intiem kader

Bij schoonheidsinstituut Cleopatra in Roeselare opent Tamara de deur en ontvangt je met een warme en oprechte glimlach. Je komt binnen in het kleine en gezellige instituut met enkele ingerichte ruimtes voor de verschillende behandelingen. Elk hoekje is praktisch ingericht en aangekleed met allerhande producten en accessoires. De frisse limoengroene muur is een eyecatcher in de ontvangstruimte. “Groen is een positieve kleur,” zegt Tamara. “Verder vind ik het belangrijk dat het veel warmte uitstraalt.” En dat blijkt meteen als je binnenkomt in de behandelingsruimte die ondergedompeld is in warme tinten auberginepaars en wijnrood. Je waant je er al snel in een ontspannen en veilige cocoon. Zonder overdreven tierlantijntjes, want zo is Tamara niet. 

Zeven jaar geleden gooide Tamara het roer helemaal om en besloot opnieuw te gaan studeren. Als zorgzaam type wil ze mensen helpen en verzorgen, dus de keuze voor schoonheidszorgen was gauw gemaakt. In Zwevezele richtte ze haar schoonheidsinstituut Cleopatra op, vernoemd naar de Egyptische godin van schoonheid. Na drie jaar verhuisde ze haar praktijk naar haar geboortestad Roeselare waar het een beetje thuis komen is. Het instituut is centraal gelegen, makkelijk bereikbaar en er is parkeergelegenheid. Je kunt bij haar terecht voor verschillende massages, gezichts- en lichaamsverzorging, manicure en pedicure, ontharen en nagelverzorging.

Ze straalt rust uit, is gewoon zichzelf en vindt het belangrijk dat iedereen zich goed voelt. “Mensen die hier binnen stappen, stel ik direct op hun gemak door ze te aanvaarden zoals ze zijn,” beaamt Tamara. “Als ze buiten gaan, wil ik dat ze zich volledig ontspannen voelen.” Tamara biedt naast de behandelingen een luisterend oor voor haar klanten. Van nature heeft ze een zorgzaam karakter en helpt graag mensen. Vandaar dat ze zich ondertussen ook aan het specialiseren is in massage voor oncologische patiënten (mensen met kanker en tumoren) die vaak door moeilijke periodes gaan. Doordat druk uitoefenen op het lichaam niet meer mag, is dit eerder een streelmassage. “De connectie tussen de klant en mij is hier heel belangrijk,” legt Tamara uit. 

Mensen ontspannen veel te weinig en de anti-stressmassage is dan ook heel populair. Het verschil met een relaxmassage is dat ook het gezicht en de voeten mee gemasseerd worden. Stress stapelt zich op in het hoofd en zorgt voor veel spanning. Onze voeten zitten altijd opgesloten in schoenen en zien veel af. Alle producten waarmee ze werkt zijn 100% natuurlijke producten op basis van kruiden. Voor de gezichtsverzorging maakt ze zelf de samenstelling afhankelijk van je huidtype. “Dat geeft ook veel voordelen,” zegt Tamara, “want het is specifiek afgestemd op jouw huid. En doordat het natuurlijke producten zijn, kun je ook niet allergisch reageren.” 

Het instituut is zes dagen per week open en iedereen kan binnen komen zonder afspraak. “Als ik een plaatsje vrij heb, kunnen ze direct hun behandeling krijgen. Of ze komen op een later tijdstip die dag terug.” Vertelt Tamara. Ook over de middag is het instituut open, en na 18u maar dan enkel op afspraak. Twee dagen in de week, op maandag en donderdag, doet Tamara ook huisbezoeken op afspraak, voor pedicure, manicure, nagels, gezichtsverzorging en ontharen. 
Schoonheidsinstituut Cleopatra staat voor een persoonlijke benadering, professionele behandeling met natuurlijke producten en je stapt er buiten met een goed gevoel.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...