• Gezondheid & wellbeing
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Dipje na 2 maanden sporten


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: LSB

06-03-2020

Twee maanden ben ik al bezig met sporten. En ik hou het vol. De ene week lukt al wat vlotter dan de andere. De kids ziek. Ikzelf ook. Manlief gesneuveld. Je kent het wel. De winterse microbes hebben toegeslagen in januari en februari. Toch bleef ik ijverig mijn best doen. Helaas zie ik weinig veranderen op de weegschaal of aan mijn figuur. Ik voel mij een beetje zoals het weer, triestig. En steek nog een stukje chocolade in mijn mond.

Ik sport en eet gezonder, maar toch zie ik geen verandering.

Pilates op maandag, yoga op dinsdag en 2x/week 20 minuten lopen. Afhankelijk van het weer uiteraard. Want ik ben geen fanatiekeling die door weer en wind de regen trotseert om te lopen. Het blijft toch nog een beetje afzien voor mij. En als het kan pik ik op donderdag nog een pilates@lunch mee. Er valt af en toe toch iets weg, maar ik kan nu wel met trots zeggen dat ik zeker aan 2u sport of beweging per week kom. Minstens. En ik kom van niks. 

Met mijn voeding gaat het op en af. Het is moeilijker om de gezonde gewoontes vol te houden. Door tijdsgebrek en een onregelmatige planning, grijp ik toch iets vaker naar snacks. Maar niet overdreven en ik ben nog steeds gezonder aan het eten dan 6 maanden geleden. Minder vlees. Meer groentjes. Door een paar virusjes en de vermoeidheid, voel ik wel dat mijn immuunsysteem verzwakt is. Erbovenop geraken met mijn energie-level is niet zo evident, hoewel ik een erg positieve mindset behoud. Ik snak naar de zon en wat warmte, toegegeven, maar loop er niet humeurig door.

Al die inspanningen doen mij goed. Ik weet het. Ik voel het.

Toch lijkt het niet veel op te brengen. Ik ben nu 2 maanden verder en er is maar weinig veranderd. Behalve het feit dat ik voel dat ik spieren gebruik, waarvan ik niet wist dat ik ze had. Mijn gewicht blijft gelijk, en mijn centimeters ogenschijnlijk ook. Wonderen kan ik niet verwachten, maar ik hoopte toch al op een visueel verschil in de spiegel. Daarbovenop kijkt er mij een bleek gezicht aan. De winter doet weinig deugd aan mijn huid. Rode vlekjes en enkele hardnekkige pijnlijke ontstekingen sieren mijn kin, hals en voorhoofd. Ik heb er beslist al beter uitgezien. 

Twee maanden mijn best doen en toch voel ik nu een dipje. Lief zijn voor mezelf denk ik dan. Al die inspanningen doen mij heel erg goed, dat voel ik en weet ik. Maar weinig verandering. Dan vraag je je toch af waarvoor je het soms doet. Langs de andere kant, wie had 6 maanden geleden gedacht dat ik dit zou doen? Dat ik er tijd voor zou hebben, dat het mij zou lukken en dat het mij goed zou doen. Ik niet. Dus, ik doe het toch maar mooi. Laat de resultaten maar komen dan, ik ben er klaar voor.

Klierkoorst, stafylokokken en straling komen uit de test

Afbeelding

Ik maakte een afspraak bij de osteopaat voor een check-up, deze keer bij iemand gespecialiseerd in causopractie. Zij test mij a.d.h.v. buisjes of ik ergens allergisch, intolerant,... aan ben. Dat kan te maken hebben met voeding, maar ook andere aspecten die in je lichaam zijn blijven hangen van vroeger. Een virus, bacterie, parasieten, schimmel… noem maar op. Ze plaatst buisjes op mijn huid en afhankelijk van mijn reactie erop, kan ik wel of geen kracht uitoefenen met mijn been. Ofwel blijft het steevast staan in de gebogen positie en krijgt ze het niet naar beneden. Ofwel vliegt het vlotjes omlaag. Net alsof er een aan-uit-knop is. 

Er komen 3 zaken uit de test naar boven: klierkoorts, stafylokokken en ioniserende straling. Klierkoorts is blijven hangen van vroeger, toen ik in mijn 5de middelbaar het virus te pakken had. Stafylokokken sluimeren al jaren in mijn systeem. Als ik door vermoeidheid of ziekte wat minder weerbaar ben, duiken die harde pijnlijke steenpuisten op in mijn gezicht en hals. En de ioniserende straling, tja, 4G en Wifi, daar sta ik bijna 24/24 en 7/7 aan bloot gesteld. Hou dit maar eens tegen. Deze 3 toppers zaten in mijn bovenste laag en nemen we dus als eerste aan met een homeopathische kuur. Hierdoor kan ik eerst wel een opstoot krijgen, maar daarna moet het beteren. Ik ben erg benieuwd. Terug een stap in de goede gezonde richting bij gezet.

Liefs, Tineke​​​​​​​

Wil je niks missen? Lees hier de voorgaande blogs:

21/02l Niks verliep volgens plan

7/02: 4 dagen zwijgen

24/1: Start to run, yoga & pilates

10/1: Ontladen, opladen en goede voornemens