Beauty souvenirs

Beauty Souvenirs (1)

Holiday Beauty Buys

Ga je op vakantie, laat je dan niet alleen in met de plaatselijke keuken, cultuur en architectuur. Op reis kom je vaak de meest geweldige beauty vondsten tegen, die plaatselijk geproduceerd worden en daardoor beter zijn in prijs en kwaliteit. Hieronder vind je een kleine opsomming van wat je waar kan vinden.

Frankrijk: Lavendel.

In Frankrijk groeit de meeste lavendel ter wereld, van de beste kwaliteit. Al eeuwen lang wordt deze multitasker ingezet bij tal van aandoeningen. Lavendel heeft niet enkel een rustgevend effect. Het wordt ook heel vaak ingezet in de schoonheidsindustrie om onzuiverheden, puistjes, eczeem en kloven te behandelen.

Marokko: Argan olie

Arganolie wordt vaak het “vloeibare goud van Marokko” genoemd. Dit komt omdat de olie afkomstig is van de vruchtnoten van de Arganboom, die bijna uitsluitend in een specifieke regio van Marokko wordt gevonden. Arganolie zit boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en talrijke anti-oxidanten. Huiddeskundigen zijn van mening dat de olie, door zijn voedingsstoffen, nuttig is bij de behandeling van diverse huidproblemen en aandoeningen, zoals droge huid, rimpels, acne, psoriasis en eczeem. Er is een grote vraag naar Arganolie vanwege de herstellende en anti-aging eigenschappen.

Bulgarijë: Rozenwater

Rozenwater wordt al eeuwen ingezet omwille van zijn vele schoonheidsbevorderende kwaliteiten. Het bevat vitamine A, E en polyfenolen, krachtige anti-oxidanten die beschermen tegen huidveroudering en vrije radicalen. Daarnaast heeft rozenwater antiseptische en antibacteriële eigenschappen, waardoor het ideaal is voor de acné huid. Daarbovenop heeft het een kalmerend en rustgevend effect op de huid, ideaal voor na het scheren of zonnen.

Israël: Modder uit de dode zee

De modder uit de dode zee staat al sinds mensenheugenis bekend om haar geneeskrachtige werking. De modder is rijk aan zouten en mineralen die ingezet worden om huidproblemen zoals psoriasis en eczeem te behandelen. Daarnaast worden de modderpakkigen ook toegepast om de mineraalbalans in de huid te herstellen. De huid wordt diep gevoedt, de doorbloeding geoptimaliseerd.

Barbados: Aloë vera

De aloë vera plant bevat een soort gel, met enzymen, mineralen, essentiële vetzuren en aminozuren. Het is goed voor de groei van nieuwe cellen in de huid. Het zorgt voor een stevige en jonge huid, maar het geneest wondjes ook sneller. De pure aloë vera gel wordt ook vaak ingezet voor zonnebrand, vanwege het verkoelend en herstellend effect.

Korea: Ginseng cream

De Koreaanse Ginseng is de sterkste in zijn soort. De wortel heeft vele medisinale voordelen die al eeuwen in de Oosterse cultuur wordt ingezet om tal van kwalen en ziektes te verlichten. Daarnaast heeft door de eeuwen heen Ginseng zijn voordelen bewezen in de cosmetica industrie. Ginseng biedt vele voordelen zoals;  droge, gevoelige, rode, ruwe en schrale huid. Als bescherming tegen huidveroudering. Na blootstelling aan zon, zee en wind. Bij rode billetjes. Bij ontsierende aderen. Om de nagels te versterken, cosmetische verzorging van kalknagels en bij eelt.

Australië: Tea tree

Oorspronkelijk komt Teatree-olie uit Australië. Teatree-olie is een product dat gewonnen wordt uit de bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom, In plaats van teatree-olie zie je de naam van deze olie ook wel geschreven als tea tree olie.Teatree-olie kan gebruikt worden tegen bacteriën, virussen, schimmels. Behalve dat teatree olie schimmeldodend en bacteriedodend is en kan worden ingezet bij virusbestrijding, heeft het product bovendien een antiseptische werking. Tea tree is een uitstekend middel om topicaal te gebruiken bij acné.

Tekst: Ymke De LangheOntvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...