Beauty & Relax Ilicis te Lovendegem, een portret

IMG_9308

Beauty & Relax Ilicis in Lovendegem is een pareltje onder de schoonheidsinstituten. Isabel legt haar hart en ziel in haar verzorgingen en dat voel je. Ze specialiseerde zich in de gelaatsverzorgingen met het Spaanse merk Massada en een ruim aanbod aan relaxerende massages. Hier krijg je bij elke behandeling net dat tikkeltje meer en een heel persoonlijke service. Daarnaast kun je hier ook terecht voor manicure en pedicure. En om het compleet te maken, vervolmaakte Isabel zich in make-up en hair styling.

Als jong meisje droomde Isabel ervan om kapster te worden, maar ze studeerde af als verzekeringsmakelaar. “Toch heeft het altijd blijven kriebelen. In 2008 ben ik gestart met avondonderwijs in pedicure. Ik volgde nog extra bijscholingen en heb zo module per module afgewerkt voor het totaalpakket van verzorgingen. Ik deed het zodanig graag, dat het heel vlug gegaan is. Gelaatsverzorgingen vind ik superleuk om te doen. Mijn klanten zeggen ook dat ze dit voelen. Als ik masseer geef ik veel warmte via mijn handen. Het relaxerende element vind ik ook erg belangrijk bij de verzorgingen. Het is Beauty & Relax.”

Natuurlijke mineralen, vitamines en oliën

Het Spaanse merk Massada is nieuw en biedt een groot assortiment natuurlijke en minerale producten en verzorgingen. “De grondstoffen zijn nauwkeurig samengesteld en komen uit o.a. Jordanië, Japan, Chili, Senegal en Frankrijk. Het is een ideale mix van plantenextracten, vitamines, minerale zouten en modder, samen met essentiële oliën en bloemenwaters. Dit zorgt voor een verzorging, stimulatie en in stand houding van een jeugdige huid. Daarnaast is de zintuiglijke beleving uniek. Qua geur en textuur zijn ze subliem, het totaalplaatje klopt gewoon. Mensen willen terug zo dicht mogelijk bij de natuur en hier ervaren ze dit. Het is geen gewone verzorging, maar met een extraatje naar beleving en ontspanning o.a. door de massage met vulcanic spoons. Het is ook heel persoonlijk, telkens pas ik de producten aan naargelang de huid.”

Lava shell massage: warmte & kruiden

Om te ontspannen heb je een ruime keuze aan verschillende massages bij Ilicis: candlelight massage, manuele massage met olie, lava shell massage, oorkaarsen & baby shantala massage. “De massage met schelpen geeft een heel aangenaam warm gevoel dat nog dieper inwerkt op de spieren. In de porseleinen schelpen steek ik een zakje met kruiden en doe daar een emulgaat op. Hierdoor warmen de kruiden op en geven hun warmte af aan de schelpen waarmee ik masseer. Door de vorm en rondingen van de schelpen kan ik meer druk geven. Hoe vlugger de schelpen hun warmte opgeven, en het lichaam die opneemt, hoe meer de persoon het nodig heeft.”

Spanningen, stress, hoofdpijn... oplossen met oorkaarsen

De massage met oorkaarsen is ideaal voor mensen die last hebben van oor, keel, neus, hoofdpijn, sinusitis… “Eerst masseer ik de nekspier los, van schouder tot hoofd. Het oor wordt ook mee gemasseerd. Dan plaats ik de oorkaars die volledig opbrandt. Dan mag je eventjes rusten en draaien op je rug, voor ik het herhaal aan de andere kant. Je ziet als mensen beginnen te piekeren dat de rook sterker omhoog gaat. Je voelt wel iets in je hoofd, maar het is niet pijnlijk. Het werkt tegelijk ook heel zuiverend en ontspannend. Er komen veel afvalstoffen vrij. Is ook ideaal voor mensen met stress, burn-out, migraine,... Nadien moet je wel veel water drinken om alle afvalstoffen af te voeren.”

Beauty: make-up & hairstyling

Door het volgen van een cursus in hairstyling en make-up vervolmaakte Isabel zich in de Beauty en haar meisjesdroom om kapster te worden. “Voor mij is het totaalplaatje nu af. Voor de feestdagen, speciale gelegenheden, huwelijk, communie,... biedt ik een arrangement aan met make-up, opsteekkapsel, manicure en nagels lakken. Ideaal voor bruidjes die vaak al heel vroeg moeten opstaan, maar het nu allemaal op één adres kunnen laten doen. Of ik ga zelf aan huis, dat bespaart hen tijd en stress. Voor de look te bepalen, kijk ik naar de vorm van het gezicht, huidskleur en de ogen. Veel klanten hebben ook een voorbeeldje mee van wat ze mooi vinden qua kapsel en make-up. Ik hou rekening met hun stijl, persoonlijkheid en kledij. Ik geef altijd advies wat het beste zou passen bij hen. Ik vind het heel leuk om te doen en creatief te kunnen zijn.”

“Ik doe het supergraag en mijn klanten ervaren dat ook zo. Sommige mensen komen hier toe helemaal over hun toeren, en na 5 minuten zijn ze al helemaal zen. Dit is hier ook mijn eigen eilandje van rust. Ik voel mij hier meteen goed als ik binnenkom, ook voor eventjes een momentje ‘me-time’ voor mezelf”, glimlacht Isabel.

Ontdek zeker de interessante deals bij Beauty & Relax Ilicis te Lovendegem (Binnenslag 69), met mooie kortingen voor nieuwe klanten.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...