Arrangement gelaatsverzorging & massage, bij Nessie's

shutterstock_42466336

Ines van Nessie’s Huidtherapie & Massage in Diksmuide ontvangt mij hartelijk in haar nieuwe praktijk. Ze stelt mij een compleet ontspannen arrangement voor met de Bio Balance gelaatsverzorging Essential en de relaxatiemassage. En daar kon ik geen nee tegen zeggen. Verwacht zeker geen standaard verzorging en behandeling. Ines pikt gevoelens en energieën snel op en dat ontgaat mij niet. Ze is dan ook geboeid door de Ayurveda en een holistische kijk op de mens. Lichaam en geest terug laten ontspannen en in balans brengen, is haar doel.

Persoonlijke aanpak, op en top

Ines gaat heel persoonlijk te werk en stemt alles af op ieders specifieke huid. Ze stelt vragen om te weten hoe de huid reageert en doet een eerste analyse na de reiniging. De producten van Bio Balance zijn geschikt voor elke huid. Ze zijn heel aangenaam, zacht van textuur en de geuren zijn heerlijk fris. Ze laten zeker geen kleverige laag achter op je gezicht. Na de reiniging ziet ze meteen al dat mijn huid wel reactief is, een beetje rood en toch wat aan de gevoelige kant. Ik ben zelf een fan van zwarte puntjes uitduwen ‘s morgens voor de spiegel en pluk elk wenkbrauwhaartje gretig weg als die uit de lijn springt. “Veel werk ga ik hier dus niet aan hebben”, glimlacht ze.

Geef je huid tijd om te herstellen

Tussen elke stap tonifieert ze mijn huid met een tonic o.b.v. roosjes, zodat de poriën terug sluiten en dept ze af met een tissue. Het is een heel rustgevend en vertrouwd gebaar. Geen wrijvingen, maar een zachte druk en handelingen. Voor de peeling kiest ze een enzymatische peeling die de dodehuidcellen los maakt. Er zit weinig korrel in, die ze een aantal minuutjes laat inwerken. “Deze is heel geschikt voor gevoelige huidjes. De celvernieuwing van je huid heeft een cyclus van 28 dagen. Geef je huid dus zeker de tijd om te herstellen, ze mag ook niet lui worden. Je huid bescherm je best tegen de zon met een UVA en UVB bescherming.”

Gelaatsmassage om bij weg te dromen

Voor de gelaatsmassage neemt Ines haar tijd. Dit is zeker geen standaard massage. Ze werkt met zachte druk op de drukpunten en meridianen op het gezicht. Puntje na puntje, vingertje voor vingertje verplaatst ze de druk. Ook op mijn kin, kaaklijn, rond de mond, uiteinden van de neus, langs de meridiaanlijnen die naar de slapen lopen. Ook de oogkassen en drukpunten van de wenkbrauwboog, neemt ze onder handen. De ogen dekt ze ook eventjes af met de handpalmen en drukt lichtjes aan. ik voel mij helemaal wegzinken. “Ben je daar nog”, vraagt Ines op het einde. “Euh, ja hoor…” Dit was zalig. Echt uniek, zo ontspannen op zo een korte tijd met zo een zachte handelingen.

Algenmasker met oxyvital ampoule

Daarna kiest Ines voor een crémemasker o.b.v. algen met eronder een ampoule oxyvital. Die zorgt voor een betere zuurstofopname en een egaal mooie teint. Het algenmasker is ideaal voor de gemengde huid omdat er zink en meidoornextract in zit. Dit zal ervoor zorgen dat de talg- & vochtbalans hersteld wordt. Het maskertje ligt er 10 minuutjes op en ik krijg ondertussen nog een handpeeling en -massage. Nadien neemt ze alles af met warme compressen en werkt af met een dagcrème.

Relaxatiemassage o.b.v. Zweedse & Ayurvedische technieken

Maar de beleving stopt hier niet bij een goede gelaatsverzorging, ik mag mij opnieuw installeren voor de relaxatiemassage. Ines zorgt dat ik comfortabel en warm lig. Het is een klassieke Zweedse massage waarbij ze aan de voeten en benen begint. Met verwarmde olie kneden haar handen feilloos de spiermassa en glijden moeiteloos langs de juiste lijnen. De druk is niet te zacht en niet te hard, ideaal voor een relaxatiemassage. Het hoeft eens niet altijd pijnlijk te zijn. Toch voelt ze heel goed aan waar de spanningen zitten en daar werkt ze toch wat dieper op in.

Ik voel mij terug wegzinken in een diepe ontspanning. Ze omvat met lange strijkende bewegingen gans de benen. Geen plekje wordt overgeslagen. Afwisselend maakt ze kloppende bewegingen met haar handen, die ze in de vorm van kommetje houdt. En laat ze die ploffend neerkomen op mijn benen. Afwisselend met het gehak van de handen die ze vliegensvlug op en neer laat komen, via de zijkanten van de handpalmen. Ines heeft de kunst van het masseren zeker in de vingers.

Met de voetjes terug op de grond

Na de benen, start ze ook aan de rug waar ze haar kunsten verder op los laat. Hoewel die spieren wat gespannen en pijnlijk staan, voelt het heel aangenaam. Ik heb geen besef van tijd en ruimte. Op een bepaald moment mag ik mij draaien en neemt Ines mijn armen en benen mee. Ze vraagt of ik graag ook heb of de buik mee gemasseerd wordt. Van mij mag dit. Eigenlijk doet dit ook wel deugd hoor, je zou dit misschien niet verwachten. Maar het plaatje klopt. Na afloop mag ik rustig terug komen, met moeite doe ik mijn ogen open. Met een glaasje water plaats ik mijn voeten terug op de grond. Zalig, in één woord. Ik ben helemaal ontspannen. Dankjewel Ines, alles spanningen zijn op slag verdwenen.

Ontdek ook dit uniek relaxerend arrangement bij Nessie's Huidtherapie & massage (Tulpenlaan 7, Diksmuide) dankzij onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten!


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...