Ara'Belle te Bonheiden

IMG_4538

Gelegen in het fitnesscentrum GreenAlive van haar vader, heeft dochter Ainarra in 2019 haar eigen schoonheidsinstituut Ara’Belle geopend in Bonheiden. Ainara is een vlotte, jonge en sociale jongedame die je spontaan en warm zal verwelkomen in haar praktijk. Ze specialiseerde zich in voetverzorging, brow shaping & lash lifting, epilaties en relaxatiemassages. 

Afgestudeerd als schoonheidsspecialiste aan het instituut Denise Gresiac, volgde Ainara haar passie en startte als zelfstandig pedicure aan huis. Ambitieus en gedreven maakt ze haar dromen waar en opende in 2019 haar eigen praktijk Ara’Belle. “In het fitnesscentrum van mijn vader kwam er een ruimte vrij, en zo was de stap vlug gezet om mij daar te vestigen. Zo zijn we uitgegroeid tot een familiezaak. Het is een ideale locatie om mensen te ontvangen en verzorgen. Voor de gespecialiseerde voetverzorging, ga ik wel nog aan huis bij klanten die slecht te been zijn of van ouderdom.” 

"Het menselijk lichaam sprak mij erg aan."

Ainara heeft het op school niet altijd gemakkelijk gehad wegens gezondheidsproblemen en heeft daardoor veel gemist. “De schoonheidszorgen zijn eerder toevallig op mijn pad gekomen dankzij 2 vriendinnen. Zij hebben mij aangemoedigd om eens naar de opendeurdag te gaan van het Instituut Denise Gresiac voor schoonheidszorgen. Ik had meteen het gevoel van, ja dat is iets voor mij. De school sprak mij ook erg aan, het was heel huiselijk. Toen ik startte bleek al gauw dat het mij erg goed lag, want ik haalde heel goede punten. Het menselijk lichaam boeide mij enorm, en de massages deed ik supergraag. Ik was er zo goed in, dat ik er gewoon iets verder mee moest doen. Ik ontdekte talenten die ik niet verloren kon laten gaan.”

Hoewel ze eigenlijk vroeger een grote voetenfobie had, is ze nu toch gespecialiseerd in voetverzorging. “Vroeger kon ik helemaal niet tegen voeten, maar tijdens mijn opleiding zat de pedicure er ook bij. Ik heb de klik gemaakt, toen ik merkte dat ik er mensen mee kon helpen. Er kwam regelmatig een oudere dame die veel last en pijn had aan haar voeten. Door haar eelt te verwijderen, was ze terug pijnvrij. En dat geeft mij zo een goed gevoel en veel voldoening. Ik weet zelf ook hoe het is als je met pijnlijke voeten rondloopt. Dan kan je dag helemaal om zeep helpen en heeft een zoveel effect op je dagelijkse leven en je lichaam. Dat heeft mij gestimuleerd om mij verder bij te scholen in de gespecialiseerde voetverzorging. Want dat heeft zoveel effect op mensen, dat ik het gewoon moest kunnen om die mensen te helpen.”

"Wenkbrauwen geven net dat tikkeltje meer expressie."

Daarnaast kun je bij Ara’Belle ook terecht voor wenkbrauw shaping, kleuring en wimperlifting. “Wenkbrauwen geven net dat tikkeltje meer expressie in je gezicht en een opkikkertje voor je zelfbeeld. Ik bekijk altijd eerst de wenkbrauwen en stand van de ogen, want die staan nooit gelijk. En dan ga ik meten met een koordje vanop de neus tot waar de wenkbrauwen mogen komen. Op deze manier bepaal ik de mooiste vorm passend bij je gezichtsvorm en ogen. Waar nodig trim ik eerst de haartjes wat korter, en daarna ga ik met wax aan de slag. Hiervoor gebruik ik een fijn stokje om heel gedetailleerd te kunnen werken. Ik doe het nooit met één streep. Op het einde werk ik af met het pincet. Als klanten dit willen komt er ook een kleuring bij, of zelfs met henna. Henna kleurt ook de huid mee, wat een meer uitgesproken en expressieve look creëert. De wenkbrauw en wimperlifting is ook mogelijk. Zo krijg je nog meer volume en komen je ogen nog beter uit.”

Je wordt ontvangen in een frisse ruimte waar Ainara haar persoonlijke touch aan gegeven heeft. “Ik wou dat het heel toegankelijk en huiselijk bleef, zodat mensen op hun gemak zijn als ze hier binnen komen. Niet te clean of te formeel, zo ben ik zelf ook niet. Ik ben nog jong, maar als ik met de klanten begin te praten, komen ze meteen los. Dat gaat eigenlijk vanzelf. Die gezellige babbel en mijn sociaal karakter zijn zeker extra troeven. De klik met mijn klanten vind ik ook belangrijk, zodat ze zich hier goed voelen en zichzelf kunnen zijn. Ik vind het superleuk om te doen, en volg doorlopend opleidingen om nieuwigheden te ontdekken en mijn kennis uit te breiden.”

Ga langs bij Ara'Belle te Bonheiden (Rijmenamseweg 180) en laat je verzorgen door Ainara. Nieuwe klanten kunnen gebruik maken van kennismakingsdeals en krijgen een mooie korting.

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...