• Getest
  • Gezondheid & wellbeing

Luisterkind, afstemming van de ziel


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

16-07-2019

Luisterkind is een afstemming waarbij geluisterd wordt naar de ziel, naar wat er leeft en wat anders kan en mag. Je dient enkel schriftelijk je naam, geboortedatum, gezinssituatie en mogelijke vragen door te sturen. Zoals veel mama’s met jonge kids is het een dagelijkse oefening om de balans te zoeken en bewaren. Werken, huishouden, kindjes, partner, hobby’s, vrienden… Hou die ballen allemaal maar eens tegelijk in de hoogte. Ik stuur mijn gegevens door naar Nancy van Zielevlinder te Beselare en wacht benieuwd het resultaat af.

Hieronder kun je het verslag lezen van mijn Luisterkind:
Als ik op je afstem, voel ik spanning. Een spanning die vertelt dat je op de één of andere manier altijd op je hoede bent. Niet alleen voor anderen maar ook tegenover jezelf. Doe ik het wel goed? Wat kan ik beter doen?  Of anders? Wat kan ik doen om het anderen naar hun zin te maken? Wat kan ik... Wat kan ik… Wat kan ik... En zo gaat het maar door. Onbewust ben je de hele tijd bezig in gedachten. Je denken draait overuren, waardoor je lichaam zich niet meer kan ontspannen. Zolang dat hoofdje dag en nacht verder gaat, komt er ook geen rust. 

Afbeelding

Een diepe zucht...

Nu ik je dit schrijf, neem je even een diepe zucht en je knikt bevestigend. De spanning op de schouders is heel voelbaar. Je blijft maar steeds je schouders ophalen en je nek wat draaien, in de hoop dat die spanning wat mindert of het liefst weggaat. En eigenlijk weet je dat dit niet werkt. Het gaat voor eventjes  op die manier, maar het brengt je geen verlossing voor langere tijd. Je schouders kunnen veel dragen, maar hoeven niet de last van iedereen te dragen. Je kan met de anderen meekijken, wat je voor ze kan doen en mag hun rugzak bij hen laten. Je hebt aan de jouwe meer dan genoeg.

Als ik je vraag hoe je dat kan aanpakken, denk je even na. Je neemt teveel hooi op je vork. Je bent je er heel bewust van en je wil het eigenlijk wel anders, maar je weet niet meteen hoe. Jouw antennes staan de hele dag op. Je vangt allerlei signalen bewust en onbewust op en daar mag je je voor leren afschermen. Ook dat vraagt veel energie zonder dat je daar bij stil staat. Omgang met mensen is fijn, maar je mag jezelf meer afschermen of je energie zuiveren achteraf. Door jezelf te beschermen, kan je al wat van je vermoeidheid kwijt. 

Afbeelding

Rust inlassen...

Je bent je ervan bewust dat je te hard je best doet. Je mag voelen wat bij jou hoort en wat niet. Je mag nog meer voor jezelf zorgen, rustpauzes inlassen, me-time... Neen, je hoeft je daar niet schuldig om te voelen. Dat is niet egoïstisch, dat is zelfzorg. En er is ook nog nooit wat werk weggelopen in de tijd dat jij voor jezelf zorgt en kiest. Mensen zijn graag in je buurt en komen graag bij je langs. Hoe zou het zijn, mocht je evenveel voor jezelf zorgen als je voor de ander doet? Weet je, dat jij dat evenveel verdient als de ander?

Ik voel ook direct dat vanalles in gang gezet is in je lichaam, alle antennes aan, je gedachten gaan alle kanten uit. Je energie verandert naar op scherp staan. Rustig maar, neem even diep adem. Voel je adem en let op je ademhaling. Na een tijdje zak je van in je hoofd naar rust. Dat voelt goed voor jou. Daar is het waar je meer naartoe kan werken. Al is het maar een paar minuten. Jij mag aangeven wanneer je even rust nodig hebt, want jij verdient dat. Jouw lichaam geeft je veel signalen, maar je negeert ze nog net iets teveel. Je mag nog meer bij jezelf gaan voelen i.p.v. te denken. Jij bent zo liefdevol, zo meelevend, zo zorgzaam, zo een goede mama . Alles wat je doet doe je vanuit je hart .Er gaat zoveel liefde uit naar je gezin.

Leren loslaten...

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Je mag ook dingen uit handen geven, hulp vragen. Je mag leren loslaten. Je zal dat voelen in alles. In je lichaam, ook in de dagelijkse flow. Je mag wat milder zijn voor jezelf. Er is heel veel liefde rondom en in jou. Geniet daarvan, en haal op tijd diep adem. Vergeet op tijd eens het hele lijstje in je hoofd van wat er allemaal nog gedaan moet worden. Zet je even neer, kijk eens goed rond en geniet. Geniet van je kinderen, je partner, en het moment. Of doe eens iets enkel en alleen voor jezelf. Niet meer dan dat. Gewoon omdat het kan en mag en je dat verdient.

Even uit die drukte kunnen stappen en genieten.
Dat lichaam de rust gunnen, elkaar de ruimte geven, gewoon omdat het kan en mag .
Ik voel hier vooral ook heel veel liefde.
Geniet daarvan, met volle teugen.
Geniet.

Wil jij ook eens een afstemming van Luisterkind, maak dan gebruik van onze kennismakingsdeal voor nieuwe klanten.