• Portret
  • Beauty
  • massage
  • Holistisch

Zen'ti relaxatiepraktijk in Moen, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

21-02-2018

Bij relaxatiepraktijk Zen'ti in Moen (Zwevegem) kun je terecht voor verschillende relaxerende behandelingen, anti-stress massages en wellness gelaatsverzorgingen om helemaal tot rust komen. Zowel fysieke, mentale als emotionele ontspanning hangen aan elkaar vast. De slogan ‘Waar gedachten eventjes stil staan en in dromen over gaan”, is geen loze belofte. Binnen het aanbod zijn er puur ontspannende behandelingen of eerder therapeutische behandelingen voor bepaalde fysieke of mentale klachten en blokkades. Het uiteindelijke doel van elke behandeling is om lichaam en geest in balans te brengen.

Veilige en warme cocoon​​​​​​​

Er hangt een knusse en gezellige sfeer en al snel waan je je helemaal in een veilige, warme en beschermde cocoon. Eventjes alles loslaten en terug tot jezelf komen. Bij Zen’ti worden de volgende relaxatiebehandelingen gegeven: voetreflexologie, cranio-sacraal massage, rug-nek-schoudermassage, energetische hoofd- en voetmassage, en anti-stress massage. “Ik bied een waaier aan behandelingen en massages waar iedereen zich wel ergens in kan terug vinden. Vaak combineer ik technieken als ik een bepaalde spanning of blokkade opmerk. Zo krijg ik de beste resultaten en is elke behandeling telkens opnieuw anders en uniek. Je kunt daarnaast ook rekenen op persoonlijke begeleiding en een luisterend oor, zodat je je zorgen eventjes opzij kunt zetten.”

Spanningen ten gevolge van stress

Meer en meer mensen ondervinden de negatieve gevolgen van stress en werkdruk, waardoor ze constant gehaast door het leven gaan. Met lichamelijke en emotionele gevolgen vandien. “Mensen zijn vaak de balans kwijt en gaan over hun grenzen. Tot hun lichaam zegt dat het genoeg is. Verschillende technieken kunnen hierbij helpen om terug tot rust te komen en stilte in je hoofd te verkrijgen. Door massage maak ik de spieren los. De technieken uit de cranio-sacrale behandeling richten zich vooral op rug-, nek- en bekkenproblemen. De energetische hoofdmassage combineert dan weer drukpunten en cranio-sacraal bewegingen. En via voetreflexologie kun je voor een extra duwtje zorgen naar ontspanning toe. Elke behandeling is heel persoonlijk." 

Sol'Esta, Ayurvedische verzorgingen en massages​​​​​​​

Sinds kort breidde het aanbod ook uit met Sol'Esta gelaats- en lichaamsverzorgingen waarbij het aspect massage en ontspanning verweven zitten. "Sol'Esta is een Belgisch merk dat met natuurlijke ingrediënten werkt die verwerkt zitten in essentiële oliën, bodycrèmes, scrubs, maskers en dagverzorging. Sol'Esta haalde haar inspiratie uit verschillende werelddelen en tropische landen zoals Azië, het Verre Oosten, de Caraïben... die je doen wegdromen naar deze droombestemming. De massages, gelaats- en lichaamsverzorgingen zijn gebaseerd op de Ayurveda en staan voor een totaalbeleving die al je zintuigen prikkelt. Het zijn niet zomaar verzorgingen, het relaxerende deel en geïntegreerde massages maken het tot een onvergetelijke ervaring. Daar bovenop zijn alle producten natuurlijk en worden ze aangepast volgens je huidtype & -behoefte, maar ook volgens jouw Ayurvedisch type."

Tikkeltje meer dankzij wellness gelaatsverzorging

Wil je net dat tikkeltje meer naar wellness en verzorging, dan zijn de rituelen en arrangementen van Sol'Esta ideaal. Dankzij aangepaste scrubs, essentiële oliën en bodylotion krijg je een op en top behandeling. "In de wellness gelaatsverzorging krijg je wel 45minuten massage (hoofd, gelaat en handen of voeten) om ervoor te zorgen dat je helemaal kunt ontspannen. Want vaak komen mensen gehaast toe. Het is nl. bewezen dat als je ontspannen bent, de producten beter inwerken. Zo is het een totaalbeleving voor al je zintuigen en maak je een reis naar een exotische bestemming. Alle maskers, crèmes, serums,... worden aangepast naargelang huidtype en -behoefte. En je ziet meteen resultaat: hydratatieboost, kalmerende werking, lifting & anti-aging of zuiverend."

Persoonlijke benadering en unieke behandeling

“Tijdens een eerste gesprek overlopen we je klachten en wat je graag wilt verbeteren. Op basis daarvan bepalen we welk type relaxatiebehandeling het best bij jou past. Alle behandelingen worden op een zachte en respectvolle manier voor het lichaam en geest uitgevoerd. Ik vind het belangrijk om de mensen in hun geheel te observeren. Bewust of onbewust zitten er onverwerkte spanningen in ons systeem die we niet kunnen verwerken. Terug leren ontspannen en loslaten zijn dan ook van groot belang. Luisteren naar je lichaam is een eerste stap.”

Lees snel het artikel getest over energetische massages, ontdek onze deals en geniet van een mooie korting voor een kennismakingsbehandeling.

Zen’ti relaxatiepraktijk: Kapellestraat 76, 8552 Moen (Zwevegem), www.stilteinjehoofd.com