• Contentcreatie case
  • marketing
  • Massagesector

Getest: Voetreflexologie bij Zen'Duine


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

30-08-2018

Na een lange dag, kom je thuis, plof je in de zetel en is het heerlijk om een voetmassage te krijgen. Voetreflexologie of een voetzonemassage werkt via drukpunten en meridianen op de voeten. Elke zone staat in verbinding met een bepaald lichaamsdeel, orgaan, spieren… Dorine van Zen’Duine in Wenduine (De Haan) is gepassioneerd door massage en specifiek door de voeten. Tijd dus om mijn voetjes in haar handen te leggen voor een getest.

Dorine van Zen’Duine straalt als ze mij ziet binnen komen. Ze begroet mij warm en hartelijk met een spontane lach. Ik ben binnen gegaan via Kapsalon Florence waar zij haar massageruimte achteraan gevestigd heeft. Die is knus en gezellig ingericht, dankzij een lichtkoepel is er natuurlijk licht aanwezig. Dorine is helemaal verzot van voetjes en wat de teentjes haar allemaal kunnen vertellen. Via voetreflexologie of de voetzonemassage neemt ze dan ook wat graag mijn voeten onder handen. Via de verschillende voetzones brengt ze het ganse lichaam tot ontspanning en masseert verschillende delen. Je mag je dus verwachten aan een totale relaxatie. Ik kan niet wachten en installeer mij met plezier op de massagetafel.

Tintelingen over gans mijn lichaam

Afbeelding

Ze werkt met natuurlijke amandelolie en wrijft mijn ene voet in zodat ze er gemakkelijk over kan glijden. Daarna begint ze met mijn grote teen, die overeenkomt met het hoofd, en oefent een matige druk uit. Met licht cirkelende bewegingen neemt ze elk teentje (neus, oor, ogen…) onder handen. Ik voel tintelingen die zich over gans mijn lichaam verspreiden. Ook schiet mijn maag spontaan in gang en begint te knorren. Een goed teken, volgens Dorine, dat mijn lichaam al aan het ontspannen is.

Hier en daar een gevoelig puntje
Ze glijdt, strijkt en kneedt met voldoende druk ook de zijkanten van mijn voetzolen en de onderzijde. Hoewel het zeker niet pijnlijk is, zijn sommige punten wel gevoeliger. Zoals de zone ter hoogte van mijn maag. En een bepaald punt dat staat voor de soepelheid van de gewrichten. Tja, ik ben soms nogal wat stram en stroef in mijn knieën en rug. Er kan dus zeker iets verbeteren op dat vlak. Hoewel Dorine enkel mijn voeten masseert, ontspant mijn ganse lichaam en ook mijn gedachten vallen stil. Ik kan mij volledig overgeven aan de voetreflexologie.

Afbeelding

Opvallend goed, rustig en diep geslapen

Na de ene voet volgt uiteraard ook mijn tweede voet. Hier volgt ze dezelfde lijnen en zones. Na afloop mag ik op mijn tempo recht komen en haalt Dorine een glaasje water. we praten nog wat bij over wat ze gevoeld heeft, en ze ondervond over het algemeen geen klachten. Enkel het smeerpunt van de gewrichten en de maag, wat op stress kan wijzen. De maag is de zonnevlecht en het centrum van alle zenuwen. Verder is alles in orde. Ik heb er heel erg van genoten. Een totaal andere ervaring en toch hetzelfde resultaat naar ontspanning toe. Die nacht heb ik opvallend goed, rustig en diep geslapen. Een enorm pluspunt.

Ontdek zelf de ontspannende werking van een voetreflexologie en geniet van een mooie korting dankzij onze kennismakingsdeals! Zen'Duine: Kerkstraat 47, 8420 Wenduine