• Portret
  • Wellbeing

Praktijk voor Relaxatie & Life coaching Vigores Health


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

29-10-2018

Vigores Health in Veurne is een praktijk voor relaxatie, life coaching (stress, burn-out, loopbaan…) en Phyto 5 kleipakkingen voor meer energie en balans. In de warme en aangename praktijkruimte kun je tot rust komen zonder gestoord te worden van prikkels. Bij Vigores Health ligt de klemtoon op ontspannen, verbinding met jezelf en je energie terug opladen, bij coaching op verandering. Naast workshops, coaching en loopbaanbegeleiding kun je bij Anja terecht voor verschillende relaxatiebehandelingen: voetreflexologie, massage, kleipakkingen, detox-behandeling of een gezichtsmassage. Vigores Health staat voor een gerichte persoonlijke en intuïtieve aanpak.

Als verpleegkundige is Anja altijd geboeid geweest door de zorgsector en het werken met mensen. Ze groeide door tot hoofdverpleegkundige, maar had toch nog het gevoel dat ze iets miste. “Ik had vroeger zo veel energie en plots niet meer. Ik kreeg last van stress en allerlei symptomen. Een burn-out was het gevolg. Toen ben ik beginnen kijken hoe het anders kan en startte met cursussen binnen relaxatie en verzorging. Ik startte met opleidingen om terug meer energie te krijgen en in balans te komen. De metamorfose massage vond ik heel leuk. Het is een heel zachte massage die een heel diepe ontspanning brengt. Ook de reconnection healing omdat die verbinding en bewustwording zo belangrijk is. Het is ook heel toegankelijk want klanten mogen hun kledij aanhouden.”

Elke behandeling is anders doordat ik intuïtief werk op het bioritme van de klant

Specifiek aangepast aan elke klant

Anja koos voor de producten van Phyto 5 voor haar lichaamsbehandelingen met kleipakkingen. “Phyto 5 zijn natuurlijke producten, ideaal geschikt voor gevoelige huidtypes. Iemand zei me dat ik Phyto 5 eens moest testen, kleur en klei dat is echt iets voor mij. Ik testte het zelf uit en was overtuigd. Met de klei en kleuren via chromatherapie werk ik heel graag, dat is echt mijn ding. Phyto 5 is voor mij thuis komen. Doordat de Phyto 5 kleimaskers zo rijk zijn aan mineralen zijn ze tevens voedend en regenerend. De kleipakkingen hebben elk hun specifieke werking en energie. Je krijgt steeds de best passende kleipakking die specifiek is voor jou volgens het seizoen (de energetisch kalender), bioritme of probleem.”

Kleipakking in combinatie met infrarood of lichttherapie

Voor de kleipakkingen zijn er verschillende mogelijkheden, altijd in combinatie met infrarood-warmte. Anja werkt op vitaliteit, energie, anti-stress, detox… en steeds op maat van de klant. “Een eerste keer doe ik een intake om te weten waar we naartoe kunnen gaan. De eerste behandeling is altijd een pakking met één type klei. Afhankelijk van de klachten, werk ik op de rug, buik en organen, benen en voeten. De vitaliteitsbehandeling combineer ik het met voetreflexologie of hoofdmassage op de drukpunten. Sommige punten kunnen pijnlijk zijn, en ook hier werk ik met zachte druk. Op de rug oefen ik iets meer druk uit om dieper te kunnen werken. Elke behandeling is anders doordat ik intuïtief werk op het bioritme van de klant.”

Relaxatie & life coaching

Afbeelding

Naast de relaxatiebehandelingen, geeft Anja ook life coaching en begeleiding aan klanten die ergens mee zitten zoals burn-out, stress, loopbaan,... “Ook hier wil ik mensen laten groeien. Vaak is het een vorm van angst die mensen tegenhoudt om te veranderen, maar die kan juist verlammend werken. Voor mijzelf was het ook een groeiproces, een zoektocht naar mijn identiteit. Zelfzorg is in de eerste plaats heel belangrijk. Ik heb leren springen om deze stap te zetten, en ben heel blij dat ik nu iets kan betekenen voor mijn klanten. Een ander element is de verbondenheid met de natuur. Tijdens de coaching trekken we de natuur in als het mogelijk is. Dan praten we buiten in de tuin onder de bomen. Ook kijken naar dit schilderij helpt om te kunnen visualiseren dat ze het bos ingaan. Waar ze kunnen genieten van de stilte en de kleuren. Om zo tot je kern en verbinding met jezelf te komen. Het is een link met de natuur en de natuurlijke producten van Phyto 5.”

Persoonlijk traject naar balans en groei

Het persoonlijk traject is uniek en dat is de rode draad bij Vigores Health. Anja werkt energetisch en intuïtief om mensen in hun geheel te behandelen. De vertrouwensrelatie is ook heel belangrijk en daar staat ze ook op. “Ik wil op een zachte manier heel diep gaan tot in de kern, zodat mensen weer kunnen groeien. En dat kan zijn d.m.v. behandelingen, reflexologie, coaching, communicatie en verbinding. Vigor (= energie) betekent gedrevenheid en in je kracht komen. En Es is een boom die zegt van ik sta er. Dat is mijn doel, mensen weer zichzelf laten zijn en in hun kracht laten staan. Een stukje geluk toevoegen zodat ze zich goed voelen in hun vel”, vertrouwt Anja mij gepassioneerd toe.

Ontdek de anti-stress rugbehandeling van Phyto 5 in ons artikel getest. Probeer het zelf uit bij Vigores Health in Veurne dankzij onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.