• Getest
  • Publireportage

Anti-stress rugbehandeling bij Vigores Health


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

29-10-2018

Bij Anja van Vigores Health in Veurne mag ik de anti-stress behandeling testen. Dit is een combinatie van een rugpakking & -massage. Anja werkt met de kleipakkingen, essences en serums van Phyto 5. Bij een eerste behandeling wordt er één type klei toegepast. Daarna kan er uitgebreid worden met verschillende kleuren klei en eventueel lichttherapie. De focus ligt op ontspanning, vitaliteit en detoxen. Ik ben heel benieuwd naar de werking.

Voor de behandeling overloopt Anja een checklist met enkele vragen om een beter idee te krijgen van mijn medische voorgeschiedenis en of er zaken zijn waar ze rekening mee moet houden. “Phyto 5 staat voor er goed uitzien en je goed voelen, zowel mentaal als lichamelijk. De unieke combinatie van plantaardige producten met actieve ingrediënten en licht- & kleurtherapie brengen je terug in balans. Dankzij deze innerlijke balans krijg je meer energie, vitaliteit en uitstraling. Phyto 5 is geïnspireerd op de 5 elementenleer uit de Oosterse filosofie. Deze 5 elementen zijn: hout, vuur, aarde, water en metaal, die samen één geheel vormen. Elke verstoring van deze cyclus kan leiden tot uitputting, vermoeidheid, minder energie, stress… Door het evenwicht te herstellen, bereiken we totale harmonie.”

Phyto 5 o.b.v. 5-elementenleer

Ik mag gaan liggen en Anja reinigt eerst de rug met warme compressen, daarna brengt ze een Phyto serum aan. Ze heeft gekozen voor de blauwe, die symbool staat voor het element metaal. Het is een etherische olie o.b.v. tijm, eucalyptus, citroen en niaoli, die ademruimte creëert. Het is de energie van de herfst en staat voor loslaten (drainage). Nadien voel je je licht, vrij en tevreden. Dit is een intens serum dat dieper inwerkt dankzij de kleipakking die erbovenop komt. Ze brengt de witte klei aan met haar handen en masseert die dan verder in. Op de plaatsen die veel klei opnemen, brengt ze nog een extra laagje aan. Het is teken dat die het meer nodig hebben. Ik voel inderdaad na dat eerste laagje dat er ter hoogte van mijn schouderbladen precies een koudere tinteling of gevoel ontstaat. Daar is dus de klei al helemaal opgenomen in de huid.

Witte en paarse kleipakking

Op mijn onderrug werkt Anja met een paarse klei, hier combineert ze 2 kleuren. Ze kiest voor de paarse (water) omdat ik last heb van de onderrug en die daar extra op inwerkt. Op voorhand heeft ze mij de kleuren en klei laten zien, en het zijn zachte en aangename texturen, kleuren en geuren.  “Ik begin steeds met één kei. Ik kijk hoe iemand reageert, en dan kan ik op meer op maat werken.” Anja oefent met een milde druk de massage uit op bepaalde punten van de rug, schouders en nek. Ze gaat ook met de klei tot bijna aan de haarlijn om ook het stukje van het hoofd mee te kunnen nemen. Ze gaat met haar vingers langs mijn ruggenwervels en brengt over gans de lijn een extra dikke laag aan. De ruggengraat staat immers in verbinding met alle organen en die kunnen er ook van meegenieten. De warmte van het Infrarood-paneel doet veel deugd en helpt om de spieren te ontspannen.

Mix van kleuren en serums

De pakking mag nu zo’n 15-tal minuutjes inwerken. Ondertussen brengt Anja de klei aan op mijn voetzolen en onderbenen, gevolgd door een voetmassage. Ook hier mag de klei intrekken en haar werk doen. Als je de kuur volgt, worden de kleipakkingen telkens afgestemd op de persoon en wat er op dat moment nodig is. Ook het mixen van kleuren en serums is dan mogelijk, er wordt telkens opbouwend gewerkt. Elke klei met bijhorende kleur en serum heeft een specifieke werking. Met deze kleipakkingen zijn er veel mogelijkheden om te werken aan meer energie en vitaliteit, minder stress en een complete detox. De kleipakking wordt telkens op een bepaald lichaamsdeel aangebracht in overleg met de klant, de rugzijde of buik met alle organen, benen en voeten… Anja neemt de klei er zorgvuldig af met warm water en handdoekjes. De huid verzorgt ze met de bodymelk Yogi Bodi waardoor die nog eens extra gehydrateerd wordt.

Aarde, vuur, water, lucht & metaal

De 5 kleurtjes essences staan op een rijtje en Anja vraagt mij om er 2 uit te kiezen. Ik ga voor geel (aarde) en rood (vuur). En dan moet ik heel vlug één kleur zeggen, puur intuïtief op het gevoel af. Ik zeg rood. Ze doet enkele druppeltjes olie in mijn handpalmen. Die mag ik samen wrijven en een paar keer diep ademhalen. Ik herken meteen de geur, maar kan ze niet benoemen. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht, want de geur doet mij aan vroeger denken. Ik krijg de raad om veel water te drinken, de klei heeft ook diep ingewerkt niet alleen aan de huidoppervlakte. Ik voel mij lichter en energieker nadien, zeker een aanrader.

Ontdek zelf de positieve voordelen van deze Phtyo 5 -behandelingen en geniet van een mooie korting dankzij onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.