Smaakbom is het minste wat je kan zeggen over deze Thaise klassieker. Het soepje wordt vaak als voorgerecht gegeven maar kan ook perfect als hapje, aan u de keuze! De smaak is romig, fris en pittig. U zult u gasten verbazen met dit Oosterse gerecht, die héél eenvoudig te maken is.
Ingrediënten 4 pers.
Stengel limoengras
4 cm kalanga
2 sjalotjes
doosje oesterzwammen
4 pijpajuintjes
Koriander
1 liter kokosmelk
Vissaus
Optie: rode peper ( voor liefhebbers van pikant)
Werkwijze
Snij de sjalotten, limoengras in grove stukken
Snij de kalanga in schijfjes
Laat dit 10minuten koken in liter kokosmelk samen met de oesterzwammen
Voeg dan de scampi en 2 eetlepels vissaus toe en laat opnieuw kort opkoken.
Voeg toe het sap van 1 limoen, 2 eetlepels sweet chilli en 2 eetlepels vissaus
Goed roeren en dresseren met de gesnipperde pijpajuin en koriander