• Getest
  • Wellbeing
  • Holistisch

Getest: JSJ healing bij Stromende Kracht te Brugge


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

12-07-2018


Bij de Stromende Kracht in St. Kruis Brugge mag ik de Jin Shin Jyutsu (JSJ) healing testen die voor een heel diepe relaxatie zorgt. Griet werkt energetisch volgens de stromingen en meridianen. Zij specialiseerde zich daarin om mensen met allerlei lichamelijke, mentale of emotionele klachten te behandelen. Maar je hoeft geen specifieke klachten te hebben, een JSJ healing geeft wat je nodig hebt op dat moment. Ik ben benieuwd.

Griet neemt rustig de tijd voor haar klanten en ook voor mij. Ze is heel vriendelijk en zorgzaam en praat rustig. Haar aangename stem en zorgzame manier van omgaan vallen mij om. Ook haar rustige uitstraling en energie stellen mij meteen op mijn gemak. Ik mag gaan liggen op de tafel. Om de energie zo goed mogelijk te laten stromen, is het best als ik volledig plat lig. Doordat Griet met energiestromen werkt, kan het ook zijn dat ik het koud krijg tijdens de healing. Hoewel het zomerse temperaturen zijn buiten, wil ik wel graag een licht dekentje op mij. Van nature krijg ik het vlug koud.

Stromingen voelen via de pols

Afbeelding

Er komt mooi zonlicht binnen die de praktijkruimte verlicht. Griet vraagt of ze een muziekje mag opzetten of dat ik liever stilte heb. Van mij mag dat zeker, dus kiest ze rustige relaxatiemuziek uit om de ontspanning te vervolledigen. Bij deze JSJ healing start Griet eigenlijk met het ‘pols luisteren’. Ze neemt heel licht mijn polsen vast tussen haar vingers. Aan de tonen en stromingen van de polsen kan ze al heel wat voelen. Bij mij voelt ze iets gewaar op de meridiaan of stroming van de longen en dikke darm. Dit wil niet zeggen dat ik daar specifiek klachten heb, maar dat ze die stromingen aandacht zal geven. Ze vraagt mij om 36 keer diep in en uit te ademen. Door deze diepe buikademhaling kom je vanzelf tot rust en ben je klaar voor de healing.

De JSJ healing werkt op meridianen en veiligheidsenergiesloten. Er hangt een kaart in haar praktijk waarop je alle lijnen en punten (van de acupunctuur) aangeduid ziet staan, en langs waar de stromingen allemaal passeren. Mensen kunnen hoofdpijn hebben, maar eigenlijk zit de blokkade soms op een andere locatie. In JSJ behandelt Griet niet alleen de symptomen, maar gaat ze op zoek naar de oorzaak vanuit een holistisch standpunt. Voor deze behandeling gaat Griet werken op een aantal stromingen die een diepgaande ontspanning teweeg brengt

Punten zachtjes aanraken volgens de meridianen

Afbeelding

Het zijn heel zachte aanrakingen, ze oefent weinig druk uit en voelt met haar vingers en handen. Ze plaatst haar handen op verschillende punten op mijn lichaam, soms tegelijkertijd op ver uit elkaar liggende punten. Ook werkt ze vaak aan de achterkant van het lichaam, maar zonder dat je je moet omdraaien. Ik lig op een zacht dun dekentje waar ze heel eenvoudig haar handen kan onder schuiven, zonder dat ik daar last van heb. Ze doet dit heel zacht. In JSJ healing is de zone van het staartbeentje en het bekken heel belangrijk. Griet houdt hier rekening met de persoon of die dit wel of niet ziet zitten. Alle aanrakingen worden heel respectvol gedaan.

In het begin volg ik nog de punten die ze behandelt. Mijn bekken, benen, middenrif, schouders,... eindigen doet Griet aan het hoofd, maar heel zeker weet ik dit niet meer. Want ik was gaandeweg weggezonken in een diepe ontspanning. Geen idee meer van tijd of ruimte. Tijdens de behandeling werd ik wel tintelingen gewaar, maar meestal zelfs niet op de plaats waar ze haar handen had geplaatst. Dit heeft dus te maken met de energiestromingen die ze terug harmoniseert. Ik voelde op een bepaald moment ook een druk in mijn oor. Maar ik hoef mij geen zorgen te maken. Griet kon voelen dat mijn lichaam ervoor openstaat en de energiestromingen toeliet. Sommige mensen voelen niks en anderen tintelingen, dat is perfect normaal.

Afbeelding

JSJ harmoniseert en geeft het lichaam wat het nodig heeft

Deze healing is een heerlijke vorm van ontspanning en ideaal ook voor mensen die geen klachten hebben en even weg willen zijn van de wereld. Griet neemt nadien de tijd om mij rustig te laten bijkomen. Ik krijg een glaasje water en we praten nog een beetje na. De dagen nadien voel ik mij nog heel erg vermoeid. Gelukkig is het weekend. Ik stuur Griet nog een mailtje om haar te bedanken. En zij liet me weten dat een JSJ healing heel diep werkt. De vermoeidheid is heel simpel te verklaren. JSJ harmoniseert, dus als iemand bij een behandeling (ook al besef je dat zelf niet) erg moe is, dan laat JSJ het lichaam rusten.

Dankjewel Griet, soms is het eens nodig om op de rem te staan en jij hebt mij daar zeker een handje bij geholpen. Een JSJ healing is een heel fijne ervaring, een aanrader voor wie gewoon tot rust wil komen of met bepaalde klachten zit.

Ontdek deze unieke JSJ healing en ervaar zelf wat het voor jou kan doen bij Stromende Kracht te Brugge (Pijpeweg 79). Geniet van een mooie korting dankzij onze kennismakingsdeals.