• Portret
  • Wellbeing
  • Hollistisch

Stromende Kracht te Brugge


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

12-07-2018

Griet van de Stromende Kracht te Sint-Kruis (Brugge) beoefent Jin Shin Jyutsu (JSJ) healing en Access Bars in haar praktijk. Dit zijn krachtige holistische methodes om jezelf te leren kennen en terug in balans te brengen. Door haar persoonlijke zoektocht naar evenwicht en haar interesse voor de relatie mens en maatschappij, kwam ze in aanraking met een zelfhulpmethode. Hieruit vloeiden verschillende workshops, opleidingen en lezingen in Jin Shin Jyutsu en Access Bars (energetische hoofdmassage). Griet is er voor iedereen, om klachten te behandelen, maar ook puur ter ontspanning.

Opgegroeid in een groot gezin en vanuit een persoonlijke zoektocht naar zelfontwikkeling en harmonie, maakte Griet kennis met Jin Shin Jyutsu (JSJ). “Ik heb een sterke interesse in de mens en maatschappij, en de wisselwerking. Er ligt een grote druk op de mensen en die geeft een weerslag  op hoe de mens zich voelt. JSJ is toevallig op mijn pad gekomen, maar ik geloof niet in toeval. Ik heb veel opzoekwerk gedaan en begonnen met een zelfhulpcursus, wat echt thuiskomen was voor mij. De techniek is gebaseerd op een sterke zelfgenezingskracht, die harmonie brengt op verschillende niveaus: diepe ontspanning hoofd en lichaam, weg met angsten, stoppen met piekeren, …”

Angst is de oorzaak van veel problemen, en zit niet tussen onze oren

Waarvoor kan het helpen? 

“Eigenlijk voor alles, want bij JSJ heeft alles te maken met energie en blokkades. Een blokkade kan leiden tot oppervlakkige kwaaltjes, maar op de lange duur ook tot ernstigere of chronische klachten. Denk maar aan astma, psoriasis, spier- en gewrichtspijn, CVS… JSJ is een zeer sterke ondersteunende behandelingsmethode, maar vervangt dus zeker geen arts of medische consultatie. Het werkt ook op gevoelens, overprikkeling, depressie, angsten, stress, burn-out, vermoeidheid… Veel heeft te maken met een bepaalde vorm van angst, of falen in het leven. Dat is een zware factor die we vaak onderschatten. Angst is de oorzaak van veel problemen, en zit niet tussen onze oren.”

Hoe werkt energie en stromingen?

“Je kunt energie het best vergelijken met een rivier die stroomt van de bron naar de zee. Plots komt er een blokkade in de rivier, zoals een dam en dan kan het water niet verder. De eerste zoektocht in JSJ is achterhalen waar zit het probleem. Er zijn 3 opties, ten eerste ga je te veel water krijgen op een bepaalde locatie. Ten tweede zoekt het water een uitweg langs een andere kant. Of ten derde krijgt een bepaalde zone te weinig water. Dat is net zo met energie, die stroomt langs bepaalde lijnen door ons lichaam. Maar door angsten, trauma’s, ziekte, stress… kan er dus een blokkade komen. Door de tijd te nemen en te praten met mijn klanten, probeer ik te achterhalen waar het probleem zit. ”

Hoe werkt een JSJ healing?

Afbeelding

Hoe werkt een JSJ healing?

"De mensen houden hun kledij aan en gaan gemakkelijk op tafel liggen. Eerst vraag ik hen om een ademhalingsoefening te doen, dan voel ik ze al tot rust komen. Voor ik begin, voel ik de energie aan de polsen. Ik zie ook al veel aan de lichaamshouding als ze op tafel liggen. In JSJ werken we o.a. met de meridianen waar de energie stroomt. Ik geef of neem geen energie, maar de technieken zorgen voor een versterking van hun eigen energie. Door het wakker maken van hun energie, komt hun stroming terug in balans en krijgt hun energie een boost. Je kunt dit het best vergelijken met een platte batterij van een auto. Door de startkabels aan te sluiten van een andere auto, kun je de motor terug starten. Mijn handen zijn net startkabels. Ik versterk en harmoniseer de mensen door bepaalde punten van het lichaam, waar de energie sterk passeert, vast te houden. Na een behandeling werkt het nog minstens 8 uur heel  intensief verder in het lichaam.”

Acces Bars, is een energetische hoofdmassage?

“Dat klopt min of meer, hierbij werk ik op 32 punten op het hoofd. Het is erg ontspannend en helpt om alles te helpen los laten. Het hoofd eens leeg maken en eventjes helemaal weg zijn. Dit voelt heel bevrijdend. Je kunt veel los maken en energetisch opkuisen wat er in je hoofd is opgeslagen. Met Access Bars krijg je toegang tot je bewustzijn en kun je in tijd en ruimte werken. Het helpt bij blokkades en belemmeringen in je leven, dat kan gaan over communicatie, emoties, gezondheid, vorm & structuur,... Of gewoon voor mensen die in de knoop zitten en het bos door de bomen niet meer zien. Access Bars helpt om alle blokkerende negatieve gedachten op te ruimen. Je kunt het verleden los laten en terug verder met heldere gedachten. Zo kun je jezelf vooruit helpen, je hebt altijd een keuze.”

Ook zin om deze unieke JSJ healing eens te testen bij Griet van Stromende Kracht te Brugge (Pijpeweg 79)? Lees dan vlug ons artikel getest en ontdek wat het voor jou kan doen. Maak gebruik van onze kennismakingsdeals met een mooie korting.