• Getest
  • Wellbeing

EFT-coaching getest bij Silenzio


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

08-09-2019

Silenzio in Stekene is een ideaal adres voor 1 op 1 EFT-coaching en sinds kort is er ook de mogelijkheid voor online coaching. In de online-praktijk leer je hoe je zelf EFT kan toepassen voor eigen gebruik. Ook worden er een tal van tools vrijgegeven die je kunnen verder helpen om meer energie te krijgen in je leven zodat je vol zelfvertrouwen je eigen leven bepaalt en je droomleven kunt realiseren. Shana verwelkomt mij voor een test-sessie zodat ik zelf kan ondervinden hoe EFT-coaching precies in zijn werk gaat.

EFT staat voor Emotional Freedom Technics en werkt op de meridianen in het gezicht, door met je vinger op de punten te tikken. “Doordat ze er niet bij hoeven na te denken, kruipen ze vroeger in hun gevoel en onderbewuste. Bij EFT is het de bedoeling dat je mag voelen wat in het dagelijkse leven niet kan. Door op die acupunctuurpunten te tikken, ga je binnen dat onaangename gevoel ontspannen. Zo creëer je automatisch een brug naar je onderbewustzijn in alle veiligheid en kun je het loslaten. Je onderbewuste geeft ook zelf aan wat het aankan om te verwerken op dit moment.”

Concreet voorbeeld om mee te werken

k mag gaan zitten en Shana neemt plaats schuin naast mij. Om EFT te testen, gebruik ik een alledaags voorbeeld die ik al meedraag sinds mijn kindertijd. Zonder echt verklaarbare reden lust ik namelijk geen ajuin. Meer bepaald  kan ik er niet tegen als ik op een stukje rauwe of gestoofde ajuin zou bijten. In onze Belgische keuken is ajuin een ingrediënt en smaakmaker die dagelijks toegevoegd wordt aan verschillende gerechten. Maar dus niet in mijn potten en pannen. Ik ben heel benieuwd naar hoe EFT-coaching werkt en hierop kan inspelen.

Vlugge lichtje tikjes op de meridianen in het gezicht

In een aantal zinnen schrijft Shana dit kort neer en meer heeft ze niet nodig. Ik hoef zelf niet op zoek te gaan naar redenen waarom of wanneer en hoe dit kan begonnen zijn. Want ik weet het echt niet. Toch is het iets dat mij blijft achtervolgen, voornamelijk omdat niemand begrijpt dat ik het niet lust en mij er raar voor bekijkt. Shana neemt mijn hand vast en plaats haar vingers op enkele punten. Dan begint ze met haar vragen te stellen en tikt ondertussen punten aan in mijn gezicht (boven mijn ogen, lip en kaak) en op mijn handpalm. Het gaat vlug en zijn lichte tikjes.

Toegang tot het onderbewuste

Afbeelding

Op deze manier en door vraagstelling krijgen we toegang tot mijn onderbewuste, waar dit gevoel diep geworteld is en ergens mee gelinkt is. Shana vraagt mij ook om steeds elke zin te herhalen. Het voelt een beetje onwennig eerst en bij sommige zinnen moet ik eens glimlachen. Maar ik probeer mij te focussen en alles exact te herhalen. Tussendoor vraagt ze mij hoe ik mij voel. Ik voel mij wel rustiger worden, mijn ademhaling is duidelijk gezakt en komt van dieper. Maar ik ben niet in een soort trance zoals onder hypnose of zo, wat ook niet de bedoeling is. Bij elke reeks vragen komen er steeds nieuwe beelden of gevoelens terug naar boven, waarvan ik niet eens meer wist dat die er waren.

Visualisatie-oefening en samenhangende emoties

Shana neemt mij mee naar de keuken waar ik visualiseer dat ik ajuin aan het snijden ben, en die geur vreselijk is. Ik vertrek ook echt mijn gezicht als ik die zin herhaal en zie het beeld voor mij. De geur speelt een duidelijke invloed. Ook voel ik mijn maag af en toe eens samentrekken. Bij een volgende reeks beland ik plots aan de keukentafel van mijn mama, waar mijn oma altijd kookte voor ons. Ik krijg zo steeds meer beelden en linken voorgeschoteld die in mijn onderbewuste geborgen zaten en nu naar boven komen. En die geur aan de vingers van mijn oma is voor mij als kind heel typerend geweest.

Laagjes van de ajuin pellen

Dankzij deze introductie in EFT heeft Shana mij laten voelen en gewaarworden wat het is en hoe diep het kan werken. Ze heeft nu bewust rond die tafel gebleven en er niet te diep op ingegaan. Ze legt mij uit dat het letterlijk en figuurlijk is zoals de lagen van een ajuin afpellen. Tot je uiteindelijk bij de kern komt. Met slechts enkele sessies is dit al mogelijk om problemen zo te analyseren en op te lossen. Acceptatie lijkt mij hier zeker een sleutelwoord. Ik ben alvast onder de indruk van EFT en de mogelijkheden, het is een heel boeiende coaching. Shana begeleidt je hier ook perfect, rustig en vertrouwd in het ganse traject.

Probeer het zeker zelf eens uit dankzij onze kennismakingsdeal voor nieuwe klanten, bij Silenzio in Stekene!