• Portret
  • Beauty

Schoonheidsspecialiste Indra in Alken, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

13-12-2018

Bij Schoonheidsspecialiste Indra in Alken staat relaxatie op de eerste plaats. Je kan er terecht voor zowel therapeutische als ontspannende massages en schoonheidsbehandelingen met de producten van Esthederm en Skeyndor. Je wordt er ontvangen in een professioneel kader en Indra staat je met raad en daad bij en stelt alles in het werk om je weer even tot jezelf te laten komen.

Afbeelding

Net buiten Hasselt, in het rustige Alken vind je de zaak van Indra. Ze heeft een praktijkruimte voor de massages en eentje voor de schoonheidsbehandelingen. Beide ruimtes zijn zeer mooi en professioneel ingericht met warme tinten en je voelt meteen dat je hier op de juiste plaats zit om te ontspannen.

De apotheek van God

Indra groeide op tussen de kruiden. Ze ging vroeger vaak met haar moeder mee om kruiden te plukken. Die droogden ze en ze maakten er dan onder andere thee van. “De buurman voerde de thee aan zijn duiven en in die periode wonnen ze vaak prijzen”, herinnert Indra zich. Nu maakt ze haar eigen mengseltjes om kwaaltjes en ziektes tegen te gaan.

Vanuit die erfenis is ze dan een cursus aroma-therapie gaan volgen. Later volgden er meer massagecursussen en de opleiding voor gezichtsbehandelingen. Afhankelijk van het seizoen en de periode stelt ze haar eigen massage oliën samen. In de winter gebruikt ze meer Sint-Janskruid, omdat dat spierverwarmend is. In de zomer werkt ze met neutralere oliën en zeker niet met citrus.

Beauty zonder meer

Ze houdt zowiezo niet van een al te sterke geur om mee te werken en dat merk je ook aan de producten voor haar gezichtsbehandelingen. Ze kiest voor producten waar zo weinig mogelijk parfum of irriterende bestanddelen in zitten, zodat je weinig kans hebt dat je er op reageert. Daarentegen zetten ze wel een mooi resultaat neer op vlak van anti-aging en huidverbetering.

Therapie versus relaxatie

“Ik had vroeger veel last van zeer zware migraine. Ik ben dan op zoek gegaan naar mogelijke behandelingen en dan zo terecht gekomen bij triggerpoint massage”, legt Indra uit. “Ik heb klanten die zelfs met een frozen shoulder bij me langs komen. De meeste mensen met klachten hebben ongeveer 4 beurten nodig om pijnvrij te zijn en dan raad ik nog 2 beurten aan om het te onderhouden. Het liefst werk ik therapeutisch en ik masseer de spieren echt manueel los, maar ik vergeet het ontspanningselement ook zeker niet. De mensen maken tegenwoordig te weinig tijd om tot rust te komen”, voegt ze er nog aan toe.

Indra beoefent ook de Ammamassage. Dat is de voorloper van de Shiatsu en is een echte gezondheidsmassage die op de meridianen werkt. Deze behandeling werkt goed tegen stress en voert je afvalstoffen goed af. Het is dus zeer belangrijk om vooral bij deze goed te drinken achteraf om de vrij gemaakte afvalstoffen af te voeren.

Heb je nood om even te herbronnen? Laat Indra je even onder handen nemen en je komt er zeker als herboren terug buiten. Het ideale adresje voor een ontspannende of therapeutsiche massage en gelaatsbehandelingen met zachte producten.