• Beauty
  • In de kijker
  • Permanente Make-up

Permanente make-up van schoonheidssalon Julie


Tekst: Coach tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

05-09-2017

Iedereen ziet er graag goed uit, maar tegenwoordig hebben we er niet veel tijd voor. Met permanente make-up heb je ‘s morgens geen werk meer voor de spiegel. Waar je ook naartoe goed, je bent zo klaar. Geen tijd meer verliezen met wenkbrauwen bijtekenen, aanbrengen van eyeliner of lipcontour tekenen. Permanente make-up is een cosmetische procedure waarbij veilige pigmenten in de huid worden gebracht. Het resultaat blijft perfect voor een langere periode. Kwaliteit, ervaring en deskundigheid zijn van het grootste belang. Kies daarom voor een gediplomeerde en gekwalificeerde make-up artieste of schoonheidsspecialiste. Julie van Beauty Fashion Julie in Gavere legt ons de nieuwste technieken uit.

Kwaliteit, hygiëne en precisiewerk

Afbeelding

The Color Studio is reeds meer dan 25 jaar gespecialiseerd in permanente make-up en worden beschouwd als één van de beste in hun vaak met een zeer professionele visie. Hun missie is het nastreven van de hoogste kwaliteit en perfectie, uitgevoerd met veilige pigmenten en aangepast materiaal. Zij behaalden met trots het Europese kwaliteitslabel Qfor voor hun erkend trainings- en consultingcentrum. “Het zijn heel goede producten die bestaan uit bio-pigmenten, waardoor er geen allergische reacties kunnen ontstaan. Verder wordt er heel hygiënisch en precies gewerkt: steriel verpakte naaldjes, handschoenen, schort,... Alles wordt op voorhand goed ontsmet volgens de kwaliteitsnormen.”

Volkomen veilige en vrijwel gevoelloze methode

“Bij een nieuwe klant ga ik altijd eerst luisteren wat ze precies wilt. Voor we eraan beginnen, breng ik het eerst aan met make-up. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je van het resultaat mag verwachten.

Iedereen kan permanente make-up laten zetten, ongeacht het huidtype. De techniek is een volkomen veilige methode dat vrijwel gevoelloos wordt afgesteld. Er wordt een verzachtende zalf aangebracht op voorhand om elk ongemak te vermijden. “Bij een nieuwe klant ga ik altijd eerst luisteren wat ze precies wilt. Voor we eraan beginnen, breng ik het eerst aan met make-up. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je van het resultaat mag verwachten. We bepalen samen de stijl, type, vorm en kleur. Het houdt meestal tussen de 2 à 5 jaar, afhankelijk van de kleur. Een donkere kleur gaat langer houden dan een lichte tint. Invloeden van buitenaf zoals zon en afschilfering van de huid, verbleken ook de pigmenten.”

Naverzorging goed opvolgen

De naverzorging is heel belangrijk om de huid te laten genezen en het pigment goed in de huid te laten dringen. Je dient de huid goed vettig te houden en regelmatig een verzorgende crème aan te brengen. “Net na de behandeling is de kleur altijd iets donkerder dan de gekozen kleur. Maar die verzacht al na enkele dagen en na 2 weken heb je de definitieve kleur. Vermijd de zon, zonnebank of sauna om infecties te vermijden. Krab ook zeker niet aan de korstjes en gebruik geen make-up gedurende de eerste week na de behandeling. Dat is belangrijk zodat het goed kan genezen en niet kan ontsteken.”

Natuurlijke resultaten dankzij microblading, poeder- of schaduweffect

De technieken zijn ondertussen al zodanig verfijnd om een zo natuurlijk resultaat te bereiken. Voor de wenkbrauwen bestaat er microblading of poedereffect. De lipcontour kun je laten vervagen dankzij een schaduweffect. “Bij microblading gaan we de haartjes één voor één tekenen i.p.v. een strakke lijn te zetten. Je creëert meer beweging en krijgt een mooi natuurlijk resultaat. De poedertechniek is ook nieuw en heel mooi bij mensen die van zichzelf al haartjes hebben, maar die zacht laten inkleuren voor een intensere blik. De kleur stemmen we volledig af op de natuurlijke haarkleur. Ook bij de lippen kan je een zachter resultaat bekomen door het schaduweffect. Om een mooie vorm te krijgen, teken ik eerst een lipcontour. Maar de tint ga ik laten overvloeien met de natuurlijke lippen. Meestal nemen we hiervoor een iets donkerdere tint van de eigen kleur. Het is niet meer zo’n uitgesproken lijn als vroeger gedaan werd.”