• Portret
  • Beauty

Instituut Evelyne in Harelbeke


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

17-05-2018

Bij schoonheidssalon Evelyne in Harelbeke kunnen zowel dames, heren als kids terecht voor diverse behandelingen. Alle behandelingen worden met huidvriendelijke en ph-neutrale producten uitgevoerd. U kunt er dan ook rekenen op professioneel advies over de producten van Kaeso en Wherteimar en Gehwol. Evelyne specialiseerde zich in gelaatsverzorgingen, manicure & pedicure, nagelsstudio en wimperextensions. Ook voor de kids heeft ze originele beauty party's uitgewerkt.

Sinds 2016 startte Evelyne met pedicure aan huis, maar de vraag naar andere verzorgingen kwam en zo groeide ze uit tot Schoonheidssalon Evelyne. Ze volgde verschillende opleidingen en behaalde het diploma van schoonheidsspecialiste. “Ik werk heel graag met mensen en krijg er veel voldoening van. Oudere mensen komen voor een verzorging en een praatje. Sommige staan er op om bij mij lang te komen, maar ik ga ook nog aan huis. Veel mensen kijken daar echt naar uit. Ik kan de mensen helpen en biedt een luisterend oor. Zelf heb ik niet het gevoel dat ik aan het werken ben.”

Twee merken voor elke huidtype

Voor de gelaatsverzorgingen is Evelyne op zoek gegaan naar een betaalbaar merk voor iedereen. Ze werkt met de merken Kaeso voor de normale, gemengde en vettige huid en Wherteimar voor de rijpere en droge huid. “Kaeso was een merk dat ik verschillende keren tegen kwam op beurzen. Ik was geïntrigeerd en probeerde eerst de producten zelf uit. Het sprak mij meteen aan en ik was helemaal weg van de producten. Het is een jong merk en spreekt een ruim publiek aan. De texturen zijn niet vettig, trekken meteen in en ruiken subtiel fris. Alles zit in pompflessen wat heel praktisch en hygiënisch is, met een aantrekkelijke verpakking. De producten van Wherteimar hebben een rijkere textuur en zijn vrij van parabenen, sulfaten en parfum. Ze hebben een diepere werking naar anti-aging toe, intensere hydratatie en geven meer elasticiteit aan de huid.”

Degelijke basisverzorgingen

Evelyne werkte vier gelaatsverzorgingen uit: reinigende voor de vette huid, klassieke verzorging, anti-aging met collageen en de luxe behandeling. “Ik let altijd op het huidtype om de verdere behandeling te kunnen afstemmen. Daarnaast luister ik ook naar wat de klanten zelf verwachten. Bij extreme huidproblemen, ga ik ze doorverwijzen naar een specialist. Ik gebruik regelmatig serums omdat die nog geconcentreerder zijn van werkstoffen. Een serum breng ik altijd aan onder een masker en/of de dagcrème voor activatie van de stoffen. De collageen verzorging is geschikt voor 30+ om de beginnende fijne rimpeltjes en kraaienpootjes aan te pakken. De luxe behandeling werk ik met een paraffine-masker wat ideaal is voor in de winter.”

Beauty Party for kids

Voor de kids ontwikkelde Evelyne het concept van de Beauty Party, een workshop met een gelaatsverzorging. “Dit is ideaal voor een girly glamour feestje met vriendinnetjes. We maken samen een fruitmasker o.b.v. banaan of aardbei. Ik leer ze de verschillende stappen aan en we beginnen met de reinigen van het gezicht. Daarna mogen ze het maskertje smeren en afsluiten met een dagcrème. Iedereen krijgt ook een nagelwieltje om te leren lakken. Er komen daar heel creatieve en grappige resultaten uit. Echte kunstwerkjes. Dan mogen ze op elkaar ook oefenen. De gastjuffrouw krijgt nog een extra manicure en gellak op natuurlijke basis. Na afloop ontvangt iedereen het diploma van Beauty Queen en een goodie bag met leuke spulletjes.”

Zin om eens een gelaatsverzorging uit te testen bij Schoonheidssalon Evelyne te Harelbeke (Deerlijksesteenweg 121), lees dan vlug ons artikel getest en maak gebruik van een mooie korting voor nieuwe klanten!

Deals

Lekker doorlezen