• Getest
  • Beauty

Mini-facelift met Venus Swan en LED


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

24-04-2017

Volledig pijnloos en niet-invasief

Een liftend effect en verfijnde rimpeltjes na één behandeling, ik ben heel benieuwd. Voor Lifestylebooking mag ik de huidverjonging met de Venus Swan en LED-therapie testen en weet niet wat te verwachten. De Venus Swan is een toestel dat met radiofrequentie en magnetische pulsen inwerkt op de derde huidlaag voor celvernieuwing. LED- of lichttherapie stimuleert het collageen en elastine in de tweede huidlaag en geeft zo een energieboost. Deze twee behandelingen in combinatie met thuisverzorging garanderen schitterende resultaten naar huidvernieuwing en -verjonging op lange termijn. En wie wil dit nu niet? Ik neem alvast plaats in de behandelstoel en laat mij toedekken.

“Ik reinig eerst de huid met een melk om zo de oppervlakkige afvalstoffen weg te nemen”, legt Rita uit. “Ik kies hier voor de Hydraderm van Sesderma specifiek voor de gevoelige huid. Voor de Venus-behandeling breng ik een dikke laag glycerine, o.b.v. suiker en zonder parabenen, aan op het gelaat. Deze dient enkel voor een betere geleiding van het toestel zodat het zacht over de huid glijdt.” De glycerine voelt kleverig aan, maar niet onaangenaam. De behandeling is volledig pijnloos en niet-invasief, met de resultaten van een mini-facelift. Als het te warm wordt of ik een prikje voel, hoef ik het maar te zeggen.

Celvernieuwing en liftend effect

Het toestel is een applicator met 4 contactpunten die zachte massagebewegingen maakt op de huid. De druk is aangenaam en de bewegingen vloeiend. De warmte doet deugd en is goed verdraagbaar. “Er is een minimum temperatuur van 39° nodig bij multipolaire radiofrequentie, maar het toestel is zo ingesteld dat hij waarschuwt als de temperatuur te hoog wordt. Verbranden is dus niet mogelijk. Het is een niet-invasieve techniek voor een facelift, zonder chirurgische ingreep. We werken op celvernieuwing en de opbolling van het natuurlijk collageen voor een liftend resultaat en vullend effect van de rimpels. Ik doe eerst de eerste helft van het gezicht en daarna de andere. Tussendoor laat ik het verschil al eens zien”, legt Rita uit.

Opmerkelijk resultaat na de eerste helft

Afbeelding

Ik mag al eventjes in de spiegel kijken en zie inderdaad een liftend effect van mijn rechter gezichtshelft. Mijn ooglid en wenkbrauw zijn gelift, mijn kaaklijn is strakker, de lachrimpeltjes rond mijn ogen en mond lijken opgevuld. Het is een raar beeld, maar je ziet wel degelijk al een verschil. Nadat Rita de andere helft ook behandeld heeft met Venus Swan, plaats ze de LED-lamp met blauw en rood UV-licht op mijn gezicht. “Dat is dus licht dat in de tweede huidlaag werkzaam is”, verklaart Rita. “Lichttherapie is afkomstig uit de medische technologie en gaat werken op pigmentstoornissen, hydratatie, gags stimulatie… Het geeft het bestaand collageen en elastine een opkikker. Door de bestaande cellen te stimuleren met licht en de celvernieuwing dankzij Venus Swan te combineren, krijg je een nog beter resultaat.”

Overdonderd door het resultaat

Het kan perfect als éénmalige behandeling voor speciale gelegenheden, want het resultaat blijft wel zo’n vier dagen zichtbaar. Maar op lange termijn is het noodzakelijk om dit in kuurvorm te doen. Ook bij figuurcorrectie van het lichaam of couperose is dit een ideale behandeling. Na de sessie zit ik nog eventje recht in de spiegel te staren, terwijl Rita de na-foto’s neemt. Mijn huid glimt nu nog en ziet rood, maar dat verdwijnt binnen een paar uurtjes. Toch wel een beetje overdonderd door het resultaat, moet ik toegeven. En best wel confronterend dat ik als mid-dertiger toch wel al een tikkeltje ouder ben dan ik wil toegeven. Maar dankzij de Venus Swan en LED-therapie kan ik dit proces dus afremmen. Ook de vertrouwelijke en persoonlijke benadering van Rita werkt heel geruststellend en hartverwarmend. Ze stelt mij verder op mijn gemak zodat ik met een rustig gevoel afscheid neem. Deze ervaring blijft toch nog een tijdje nazinderen.