`
  • Portret
  • Wellbeing
  • Beauty

Slow Beauty Instituut Saforya


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

12-02-2019

Bij Slow Beauty Instituut Saforya in Melle, treed je binnen in een Oosters getinte wereld van rust en ontspanning. De zorgzame Saskia zorgt voor een warm welkom, sfeervol kader en stelt je meteen op je gemak. Ze specialiseerde zich in tal van massages en gelaatsverzorgingen met de natuurlijke merken Sol’Esta en Body & Bess voor zorgpatiënten. Hier komen lichaam en geest in balans. Elke verzorging is een unieke en persoonlijke ervaring.  Saskia zorgt voor jouw innerlijk en uiterlijk beauty momentje.

Als fibromyalgie-patiënte specialiseerde Saskia zich in zorgmassages en schoonheidszorgen. “Ik vond het zelf verschrikkelijk dat ik nooit eens kon gemasseerd worden, want het was altijd te hard en pijnlijk. Vandaar dat ik mij verdiepte in wat er wel mogelijk was en kwam zo bij de zorgmassage voor oncologische patiënten terecht. Nadat ik afstudeerde, ging ik aan huis, of in het ziekenhuis i.s.m. de vzw zorgmassages. Maar ik voelde meer en meer aan dat ik ook een eigen plekje wilde voor mijn schoonheidsinstituut. Ik ben dan heel toevallig op dit pand gebotst en alles klopte gewoon. Vooraan heb ik mijn winkeltje met sieraden, handtassen en accessoires. Achteraan hebben we alles zelf verbouwd en ingericht als schoonheidsinstituut.”

Het ontspannende staat centraal, zowel therapeutisch als holistisch.

Ook voor zorg- en pijnpatiënten

“Naast de klassieke schoonheidsbehandelingen ben ik ook gespecialiseerd in pijnpatiënten (kanker, cvs, fybromyalgie, burn-out, depressie…). Sommige mensen krijgen chemo of zijn nog in behandeling. Je moet heel goed weten welke producten je mag gebruiken, hoeveel druk je mag geven, hoe je de druk best behandelt… en alle contra-indicaties. Er zit ook altijd een verhaal achter. Het is een heel andere aanpak, veel persoonlijker. Vaak komt er ook vanalles los na een massage of behandeling. Ik geef ook coaching en bespreek met de klanten hoe ze thuis tot rust kunnen komen, of leren omgaan met moeilijke situaties… Ik leer hen bepaalde oefeningen aan en dat krijgen ze allemaal mee naar huis.”

Slow Beauty, ontspannen schoonheidsbehandelingen

Het concept van Slow Beauty is nog nieuw, maar bij Saforya treed je zeker deze wereld van rust en ontspanning binnen dankzij haar ruim aanbod massages. “Het verschil zit vaak in de aanpak, het is heel persoonlijk en een andere beleving. Bij de anti-stress massage met aromatherapie ga ik kijken welke olie best bij die persoon en de te behandelen zone past. Zo kan ik nog gerichter en dieper werken op specifieke klachten. Het zijn geen harde of pijnlijke massages die ik geef. Het ontspannende staat centraal, zowel therapeutisch als holistisch. Bij de India Bhyanga lichaamsmassage pas ik de olie aan volgens de docha’s of types uit de Ayurveda. Het is heel ontspannend en een unieke beleving, mensen weten vaak niet waaraan ze zich mogen verwachten. Maar de reacties zijn heel positief.”

Natuurlijke huidverzorging, en 100% Belgische merken

Voor de gelaats- en lichaamsverzorgingen werkt Saskia met Sol’Esta en Body & Bess. “Voor mij sprongen deze 2 merken eruit qua natuurlijke producten en het zijn Belgische merken. Body & Bess zijn op mijn pad gekomen doordat ze specifieke producten en behandelingen ontwikkeld hebben voor kankerpatiënten. Bij Sol’Esta sprak de filosofie erachter mij enorm aan, de wereldreizen en holistische aanpak vanuit de Ayurveda. .Sol’Esta legt meer het accent op het ontspannende door de extra massages en werkt huidverbeterend. Ze hebben een ganse lijn producten en aangepaste verzorgingen, volgens huidtype en waarop je wilt werken.”

Mensen zien genieten en tot rust komen

“Ik vind het echt fantastisch”, zucht Saskia met stralende oogjes. “Dit is echt mijn ding. Als ik de mensen zie genieten en tot rust komen op mijn tafel, daar doe ik het voor. Ik heb zelf veel meegemaakt in mijn leven en was hier echt naar op zoek. Als ik zelf dat momentje tijd voor jezelf kan meegeven met mijn klanten, daar doe ik het voor. Dat maakt van mij een heel gelukkige vrouw. Elke letter in de naam Saforya staat voor een gebeurtenis die ik heb meegemaakt in mijn leven, zowel goede als slechte dingen. Die hebben mijn pad gekruist en daardoor ben ik zelf enorm veranderd en gegroeid. Mijn levensweg zit er in verwerkt. Ik wil mijn klanten ook meegeven dat ze tijd voor zichzelf moeten nemen. Zodat ze tot hun kern komen en terug leven in het hier en nu.”

Ontdek mooie deals en kortingen om kennis te maken met Saskia en haar Slow Beauty concept. Probeer het zeker zelf eens uit!