• Getest
  • Hydramassage
  • Gezondheid & wellbeing

Getest Hydramassage bij Rustpunt Mechelen


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

26-11-2019

Ik kreeg een enthousiast telefoontje van Rhea of ik haar nieuwste massage niet wil komen testen. Het is een relaxerende hydramassage waarbij je op warmwaterkussens ligt die het lichaam dragen. Je spieren worden heerlijk verwarmd en de massage verloopt in ruglig, zodat je niet hoeft te draaien. Ik ben benieuwd.

Afbeelding

Rhea legt uit: “Ik was op zoek naar een andere zwangerschapsmassage. Ik doe die normaal in zijlig, en dan moet de vrouw draaien. Maar ik had altijd zoiets van er kan meer uitgehaald worden. En zo kwam ik bij de hydramassage op warmwaterkussens terecht. De klant ligt op de rug tijdens de hele massage, met de benen in een hoek van 90°. Het kussen gevuld met water is ingesmeerd met olie en met mijn handen masseer ik eronder. Er ligt een grote rol onder de benen met daarover ook zo’n kussen. Zo kan ik langs de benen omhoog en afstrijken. Ik heb er een heel persoonlijke massage van gemaakt, waarbij alles aan bod komt. Ideaal ook als het kouder wordt buiten in de herfst en winter.”

"Het kussen is gevuld met warm water en ingeolied voor de massage."

Rhea begint met het inoliën van het warmwaterkussen. Ze helpt mij in een comfortabele houding te gaan liggen. Eens je op het kussen ligt, voelt het onmiddellijk erg warm en aangenaam aan. Je hebt totaal niet het gevoel dat je op een plastic ondergrond ligt. Rhea dekt mij toe met handdoeken en installeert een grote rol in mijn knieholte. Hierdoor ligt mijn onderrug volledig vlak en ondersteund. Bij deze massage hoeft ik dus ook niet te draaien van rug- naar buiklig. Alles gebeurt vanuit dezelfde houding. 

Afbeelding

Rhea begint de massage aan de benen, ze gebruikt rijkelijk de verwarmde olie en maakt lange bewegingen over de volledige lengte van mijn benen. Ze werkt zowel aan de zijkant, bovenzijde als achterkant van de benen. Het voelt heel natuurlijk aan en geen vervelend gefriemel. Ook de voeten krijgen de nodige aandacht. Mij valt meteen de zachte aanpak op van Rhea. Haar massages zijn zacht, maar werken tegelijk erg diep en energetisch. 

"Lange strijkende bewegingen nemen je mee op de golven."

Voor de rug neemt ze voldoende haar tijd. Ik merk het totaal niet als haar handen geluidloos boven de matras glijden. Je hoeft je helemaal niet op te heffen of te verplaatsen. Doordat je op je rug ligt, werk je al met de druk van je lichaam. Ook hier maakt Rhea lange bewegingen en neemt zo de volledige rugspieren mee. Het zijn geen knedende bewegingen. Eerder golvende bewegingen met de vlakke hand. Het voelt heel anders aan, maar erg ontspannend en mijn gedachten dwalen af met de golven. 

Rhea heeft zich de hydramassage eigen gemaakt en er haar persoonlijke touch ook aan gegeven. Ze sluit af aan het hoofd en gelaat. Ze strijkt zachtjes over mijn gezicht en door mijn haren. Af en toe geeft ze een lichte druk op het hoofd en verschillende energetische punten. Het strijken voelt hier terug erg zacht aan, maar zo heerlijk. Rhea haar handen nemen alle vermoeidheid, zorgen, gedachten, to-do-lijstjes,... zomaar weg.

"Een bijzondere, relaxerende en verbindende massage."

Het is een heel verbindende massage, zo voelt het aan voor mij. Door de bewegingen, de warmte en het water zit je letterlijk in een relaxerende flow. Het geluid van het water en de licht golvende bewegingen van je lichaam op de matras, is erg rustgevend. Het lijkt op floating, maar met voldoende ondersteuning van je lichaam. Het is erg ontlastend voor je onderrug en een heel bijzondere ervaring. Ideaal ook als zwangerschapsmassage.

Laat je meevoeren op de flow tijdens deze bijzondere hydramassage voor (zwangere) dames, dankzij onze kennismakingsdeal met mooie korting.