• Getest
  • Publireportage

Relaxatiemassage getest bij Puur Relax


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

21-06-2018

Bij Puur Relax in Wervik mag ik eventjes tijd nemen voor mezelf en helemaal ontspannen tijdens een deugddoende massage. Klinkt heerlijk en geef toe, wie kan dit nu niet gebruiken op tijd en stond. Een gezonde geest begint bij een gezond lichaam. Tijd dus om die spieren eens los te kneden. Nico verwelkomt mij en ik mag mij installeren op zijn massagetafel.

Een massage bij Puur Relax is altijd heel persoonlijk. Nico luistert naar eventuele lichamelijk klachten of waar ik last van heb. Daar houdt hij dan ook rekening mee tijdens de massage en bij het uitoefenen van de druk. Bij een vitaliserende massage oefent hij iets meer druk uit op de spanningsgebieden. Vaak is dat de onderrug, want veel mensen hebben last van de rug, nek en schouders. Sporters hebben dan weer vaak gespannen spieren in boven- en onderbenen. Enkele technieken heeft hij dan ook overgenomen uit de sportmassage.

Biologische amandelolie met etherische olie

Een relaxatiemassage dient om puur te ontspannen en je spieren los te maken. Bij een bepaalde blokkade, werkt Nico daar wel dieper op in natuurlijk. Ik mag op mijn buik gaan liggen en Nico begint aan de voeten en benen. Hij gebruikt biologische amandelolie die hij zelf verrijkt met etherische oliën, afhankelijk van het moment kan dit lavendel, munt, tea tree,... zijn. Zijn samenstellingen maakt hij zelf en zijn altijd uniek. Hij oefent een stevige druk uit op het lichaam. Hij masseert met vaste hand volgens de Zweedse massagetechnieken en maakt roterende bewegingen. Dit in combinatie met lange strijkende bewegingen om de spieren te stretchen en op te warmen.

Stevige druk op de spieren

Dit is iets meer dan een klassieke relaxatiemassage door de stevige druk. Maar op elk moment kun je aangeven of het iets zachter, of juist harder, mag zijn. Nico gebruikt niet alleen zijn handen en vingers, maar werkt ook afwisselend met zijn onderarmen. Grote oppervlaktes kunnen zo in één keer meegenomen worden. Tussendoor en om een bepaalde lichaamszone af te sluiten, gaat hij zachter te werk. Zo laat hij alle spanningen verdwijnen en spieren tot rust komen. Je voelt duidelijk dat de rug, nek en schouders altijd meer gespannen zijn en hij besteedt daar ook extra tijd aan.

Hoofdhuidmassage met olie

Afbeelding

Als ik ben omgedraaid zijn mijn armen en benen ook aan de beurt. Afsluiten doet Nico aan het hoofd waar hij nog eens extra de nek meeneemt. Hij masseert de hoofdhuid en zoekt de juiste drukpunten op. Dit voelt altijd heerlijk en je voelt de gedachten wegvloeien. Ook het gelaat wordt losgemaakt. En dan is het uurtje voorbij. Een uurtje ontspanning in een Oosterse sfeer en muziek op de achtergrond. Dit moet een mens inderdaad meer doen. Wij stellen het veel te vaak uit.

Maak kennis met Puur Relax (Magdalenastraat 57, Wervik) en geniet van een mooie korting via kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.