• Portret
  • Gezondheid & wellbeing

Praktijk Rondags in Bilzen, een portret


Tekst: Coach Sarah | Foto's: Lifestylebooking.be

24-01-2019

Bij Praktijk Rondags in Bilzen kan je terecht voor ergotherapie, coaching en massages. De praktijk is omgeven door weiden en straalt één en al rust uit. Bjorn streeft ernaar dat mensen zich hier thuis voelen en tot rust kunnen komen. Mensen helpen op elk vlak staat hier centraal en daar haalt hij de meeste voldoening uit.

Wanneer simpele taken niet lukken

Bjorn combineert zijn praktijk met het lesgeven in het bijzonder onderwijs. Hij kwam in aanraking met massages tijdens zijn studies voor kinesitherapie en vond het zo interessant dat hij er verschillende opleidingen in is gaan volgen.

In de praktijk kan je onder andere terecht voor ergotherapie. Hier krijg je motorische taken uit het dagelijks leven (terug) aangeleerd. Dit kan gaan om bijvoorbeeld kinderen te helpen met leren schrijven, de fijne motoriek te ontwikkelen, de oog- handcoördinatie te verbeteren, … Ook ouderen op een goede manier in en uit bed te leren stappen of een hulpmiddel te leren gebruiken, zoals een looprek. Evenals personen die nood hebben aan revalidatie kunnen er terecht.

Afbeelding

Therapeut op alle vlakken


“Ik vind het boeiend om te voelen waar er iets mis is met de spieren en dit dan te gaan oplossen,” vertelt Bjorn. “Pas heb ik een dame geholpen die elke dag hoofdpijn had en er nu geen last meer van heeft. Mensen die zware fysieke arbeid verrichten of veel bureauwerk doen, komen hier vaak aan met een rug zo vast als beton. Ik krijg die dan weer helemaal losgewerkt. Je ziet dat die mensen tevreden zijn dat ze verlost zijn van hun kwaal. 95% van mijn klanten komen hier met een specifieke klacht. Tijdens een babbeltje lokaliseren we de te behandelen zones en dan afhankelijk van de klacht pas ik bepaalde technieken toe, zoals triggerpoint om de spier los te werken. Ik ga vooral niet te hard masseren, want dat heeft geen effect. De klant spant zich op, waardoor ik minder diep kan masseren. Het is dus van alle belang dat de klant aangeeft wat hij van druk aankan en zich op zijn gemak voelt.”

“Er wordt hier veel gebabbeld op de tafel”, lacht Bjorn. “Als ik mensen ook kan helpen met even een klankbord te zijn, dan is dat ook helemaal ok. Het emotionele aspect is dus  even belangrijk.”

Deals

Lekker doorlezen