• Getest

Uiterlijke schoonheid door innerlijke rust met Phyto 5


Tekst: Viviane Vogels | Foto's: phyto 5

19-09-2021

Heb je een dipje? Voel je dat je een boost kan gebruiken, zowel voor je gelaat als voor je hele lichaam? Dan ben je bij Bio-Esthetiek Belle in De Haan aan het goede adres!
Met prachtig zicht op de polders kom je in een mooi huis aan huis bij moeder en dochter, Isabelle en Chantal, die je op een rustige en vooral geruststellende wijze met hun Phyto 5 behandelingen laten herleven!

Innerlijke en uiterlijke schoonheid

Phyto 5 staat voor er goed uitzien én je goed voelen, zowel mentaal als fysiek. De unieke combinatie van producten met actieve ingrediënten en licht- en kleurtherapie brengen je huidconditie terug in balans en herstellen het energetisch evenwicht in je lichaam. Door deze innerlijke balans behoud je de energie in je lichaam en krijg je meer vitaliteit en uitstraling. Na een Phyto 5 behandeling merk je meteen het verschil!

De Filosofie

PHYTO 5 is een plantaardig (phyto = plant) productengamma, geïnspireerd op eeuwenoude Oosterse wijsheid (5 elementenleer) gecombineerd met verfijnde Westerse technologie. PHYTO 5 is een totaalconcept van exclusieve professionele verzorgingen en actieve, natuurlijke producten.

Schoonheid is uw element in evenwicht: ken je element

Afbeelding

Beweging en verandering worden beïnvloed door de vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De vijf elementen vormen samen één geheel. Elke verstoring van de natuurlijke cyclus leidt tot uitputting, lichamelijke en/of mentale vermoeidheid. Je bereikt opnieuw totale harmonie als je element per element terug in evenwicht brengt.

De Methode: combinatie Oost & West

Ons lichaam bestaat uit materie en energie. Wij Westerlingen richten ons vooral op het uiterlijk, de buitenkant, en maken enkel een analyse op basis van wat we zien. Maar niet alles raakt hiermee opgelost. Vandaar dat wij onze Westerse kennis aanvullen met oeroude wijsheid uit het Oosten.

De Behandelingen

Afbeelding

Ik ging eerst op bezoek bij Isabel, die mijn gelaat onder handen nam met een PHYTO 5 Harmony Treatment met licht- en kleurentherapie.  Een unieke verzorging waarbij chromatherapie non-stop wordt gebruikt om de huidcellen te doen herleven. De kracht van licht verjongt je gelaat en biedt in kuurvorm een langdurig resultaat. Voor wie elasticiteit en jeugdigheid wil terugwinnen, verhoogt deze kuur de celregeneratie. Een aangename en rustgevende ervaring die mijn huid aangenaam deed gloeien en waar ik verfrist buitenkwam.

Afbeelding

Enkele dagen later ging ik terug voor mijn lichaamsdrainage met licht- en kleurentherapie, zonder goed te weten wat ik hiervan moest verwachten. Chantal was goed voorbereid. Ik had mijn geboortedatum opgegeven, dus had ze al een korte uiteenzetting voor me over de invloeden op mijn lichaam. Ik blijk tweemaal water als hoofdtekens te hebben en dus wordt de behandeling ook aangepast aan die gegevens. Leuk om een aantal punten te horen die typisch zijn voor mijn karakter, levensstijl en lichaam. Meestal erg accuraat en, alhoewel ik zo niet een groot gelover ben in al die zen ideeën, moet ik toegeven dat het toch een leuk gesprek werd.

Wat houdt het in?

Ons eigen lymfesysteem is één van de belangrijkste katalysators van ons persoonlijk energiepeil. Wanneer dit niet goed functioneert, voelen we ons vermoeid, opgezwollen en heeft de huid vaak onzuiverheden. De PHYTO 5 drainagetechniek laat je energie weer op volle toeren draaien:

  • Je voelt je lichaam bruisen van de energie
  • Je huid straalt weer
  • Je geest is wakker geschud


Kortom, je persoonlijk energiereservoir wordt tot een maximum gebracht.

Drainage heeft een schitterende inwerking op de 5 fluides van het lichaam:

  • De energiecirculatie van de spieren
  • De arteriële bloedcirculatie
  • Het bindweefsel
  • De veneuze- en lymfecirculatie
  • De watercirculatie


Mijn ervaring:
Ik leg me op de tafel en ik word met essentiële oliën, zuignappen en gekleurd licht behandeld. En inderdaad, je voelt zekere ‘stromingen’ door het lichaam als gevolg van de combinatie van de drainage en de kleuren. 

Heeft het me ingrijpend veranderd? Neen, daarvoor zou ik nog enkele malen terug moeten gaan. Het is aanbevolen een kuur van 5 behandelingen te doen om echt goed profijt uit de behandeling te halen. Maar toch, ik voelde me goed en heb vooral die avond zeer goed geslapen, wat helemaal niet van mijn gewoonte is.

Conclusie

Kortom, het moderne leven is oorzaak van allerlei stress, verkeerde voeding, klimaatsveranderingen en onvoldoende lichaamsbeweging, wat leidt tot een verstoring van de natuurlijke stroom van energie door het lichaam. De gevolgen zijn in eerste instantie zichtbaar als esthetische problemen en PHYTO 5 zoekt de oorzaak van een esthetisch probleem door een diagnose van de reflexzones op gezicht en lichaam. Dat heb ik geleerd en ik geloof dat het voor vele mensen ook een levensveranderende ervaring kan zijn. Ik heb bovendien twee heel vriendelijke en leuke mensen ontmoet, die vol overgave hun beroep uitoefenen en de klant een goed gevoel geven. Vooraf informatie lezen over wat de hele behandeling inhoudt is zeker een pluspunt om nog beter te verstaan wat er allemaal gebeurt.