• Getest
  • Publireportage

Rug-, nek- & schoudermassage bij Mooi in Balans


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooing.be

14-12-2018

Als mama van drie kids ben ik nooit meer zonder zorgen en verkeer altijd in een waaktoestand. Zeker als er eentje ziek is en je al een paar dagen weinig slaapt. En zo kom ik ook binnengevallen bij Anneke van Mooi in Balans in Moerbeke-Waas. Mij verontschuldigend dat ik een berichtje verwacht van mijn man die met de jongste dochter naar de dokter is. Anneke stelt mij meteen gerust dat ze het begrijpt en ik mij geen zorgen moet maken. De gsm laat ik dus uitzonderlijk aan liggen en in de buurt van de massagetafel. Anneke’s Mooi in Balans kadert in een huiselijke, ongedwongen en persoonlijke sfeer. “Telefoontjes voor het werk gaan natuurlijk niet samen met een massage, maar zieke kindjes zijn iets anders”, vertrouwt ze mij toe.

Haar massageruimte is knus en gezellig ingericht waar er een positieve en mystieke energie hangt. Heerlijk warm is het daar en ik mag mij op mijn rug leggen en toedekken. Voor de rugmassage begint Anneke altijd op de buik zodat ze met haar handen onder het bovenlichaam kan. Zo kan het gewicht van het lichaam meewerken om spanningen en knopen los te maken. “De eerste 20 minuutjes werk ik hier echt op en dit kan wat pijnlijk zijn, maar daarna mag je 40 minuten ontspannen en genieten van de relaxatiemassage”, glimlacht Anneke.

Eerst knopen wegwerken, daarna pure ontspanning

Afbeelding

En meteen voel ik waarover ze het heeft, mijn nek- en schouderspieren staan grondig gespannen. Ze glijdt verder met haar handen onder mijn bovenrug en toucheert hier en daar een blokkade. Anneke weet de gevoelige plekjes er wel uit te halen. “Tijdens die 20 minuutjes praat ik altijd met de klanten. Zo lang ik op jouw spieren werk en het pijnlijk is, blijf ik tegen je praten. Want anders zit je je te fixeren op de pijn als het stil is. Als we praten ga je met je gedachten naar de woorden en niet naar mijn handen, waardoor het minder pijnlijk is”, legt ze mij toe. En praten met Anneke gaat heel gemakkelijk en ongedwongen. Het is heel geruststellend.

Geschoold in Oosterse massagetechnieken

Anneke schoolde zich in verschillende Oosterse massagetechnieken, zoals cupping, meridianen, drukpunten en magneten.  Door een combinatie daarvan kan ze steeds op maat werken en heel persoonlijk volgens ieders lichaam. De reiki en energie stromen daarbij ook door haar handen en ondersteunen lichaam en geest tijdens de massage. Mooi in Balans heeft duidelijk haar naam niet gestolen. Anneke werkt holistisch en energetisch. Als ik mij omdraai, vraagt Anneke of ze cupping mag toepassen om nog eens extra langs de lange rugspieren te gaan. En ook een deeltje op de nek-schouderzone. Maar ze gaat hiermee niet overdrijven, want mijn lichaam is erg moe en dat zou teveel zijn anders.

Je krijgt het beste van Anneke in één massage

Met de silicone cups beweegt ze over de rugspieren, in tegenstelling tot de glazen bolletjes die blijven staan en de gekende donkerblauwe afdrukken nalaten. Doordat ze ermee beweegt, gaan de bloeduitstortingen meevallen nadien. Het voelt ook niet pijnlijk aan. De cups trekken zich vacuüm op de huid en het voelt wat trekkerig aan. Het lijkt wel alsof ze hiermee een soort verkleving losmaakt. Ze legt mij uit dat het nog een paar dagen kan aanvoelen als een blauwe plek, maar daarna moet het beter gaan. Met de magneten werkt ze energetisch langs de ruggengraat om de bloeddoorstroming te bevorderen. De tweede helft van de massage is heerlijk relaxerend en is een beloning voor het harde werk.

Anneke werkt heel intuïtief, energetisch en holistisch om ervoor te zorgen dat je terug Mooi in Balans van haar massagetafel stapt. En daar is ze zeker in geslaagd want ze weet heel goed waarmee ze bezig is en zorgt ervoor dat je met een goed gevoel vertrekt. 

Wil je graag de massage bij Anneke's Mooi in Balans zelf ervaren, maak zeker gebruik van onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.