• Portret
  • Gezondheid & wellbeing

Massagepraktijk Kyjarni te Brecht


Tekst: coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

04-06-2020

Bij massagepraktijk Kyjarni in Brecht ontdek je een boeiende waaier aan massages. Pascale is een gedreven en ervaren masseur met een grote interesse in het menselijk lichaam, relaxatiemassage, zorgmassage en diverse diepgaande sportmassages. Massagepraktijk Kyjarni is het ideale adres om komaf te maken van vervelende spierpijn, blokkades of gewoon om te ontspannen. Massages zijn uiterst geschikt om je lichaam en geest vrij te maken van spanning en stress.

Nadat Pascale ruim 20 jaar zelfstandig een krantenwinkeltje uitbaatte samen met haar moeder, heeft ze het roer omgegooid. In 2018 stopte ze met haar buurtwinkel en opende haar eigen massagepraktijk. “We zijn gestopt in het jaar dat mijn mama 50 jaar in de winkel gewerkt heeft. Dat was een mooie afsluiter voor haar en een nieuwe spannende start voor mij. Mijn interesse voor massage en het menselijk lichaam begonnen toen mijn zoontje op zijn 5de met BMX-cross begon. Hij startte al vlug in competitie en reed heel intensief. Af en toen vroeg hij aan mij om zijn benen te masseren, omdat die pijn deden. En zo is alles begonnen. Om hem nog beter te kunnen begeleiden, heb ik verschillende massage-opleidingen gevolgd.”

Ik pas verschillende technieken toe tijdens de massage

“Bij nieuwe klanten neem ik altijd eerst de tijd om een paar vragen te stellen om zo een beeld te krijgen van hun algemene gezondheid, klachten, allergieën, rugproblemen,.... Die helpen mij om een doeltreffende behandeling voor te stellen en de massage persoonlijk af te stemmen op de klant. Ik zal bijvoorbeeld geen cupping toepassen bij de relaxatiemassage, want die klanten komen om te ontspannen. Sporters en mensen die last hebben van de rug, zijn er dan wel weer bij gebaat. Het voordeel is dat ik veel verschillende technieken (cupping, deep tissue, triggerpoint…) ken en kan toepassen tijdens de massage. Ik kan die combineren naargelang de klachten of blokkades. Er zitten ook ontspanningsmomenten tussen, zodat ik niet altijd in die pijngrens masseer.” 

Pascale specialiseerde zich in de sportmassage, maar heeft ook aandacht voor het ontspannen gedeelte. “Een diepgaande massage kan wel wat pijnlijk zijn, maar je mag niet constant over de pijngrens gaan. Ik werk altijd met een schaal van 1 tot 10. Masseren doe je rond de 7 à 8, dat mag eens wat meer of minder zijn. Maar de mensen moeten het ook aangeven als het te pijnlijk is. Het is niet de bedoeling dat ze verkrampen. Het mag eventjes pijn doen, maar het moet tegelijk ook deugd doen. Dat is de bedoeling van een sportmassage.”

Verdieping in zorg-, sport- & ontspanningsmassage


“De afwisseling van de diepgaande en relaxatiemassages vind ik erg leuk. Dat zorgt voor een mooi evenwicht en afwisseling. Ik bied ook de zorgmassage aan voor oncologische en pijnpatiënten of ouderen. Een zorgmassage is een zachte, veilige massage die aangepast is aan de noden van mensen met kanker of andere zorgbehoevenden. Deze zachte massage mag in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden en zorgt voor een diepe ontspanning. De lichte aanrakingen helpen je om jouw lichaam te aanvaarden en het contact en vertrouwen in je lichaam te herstellen. ”

“Ik verdiep mij nog in aromatherapie en Bachbloesems, omdat ik zelf mijn massage-olie wil samenstellen. Op deze manier kan ik mensen doelgericht helpen en de etherische olie afstemmen op hun specifiek probleem. de Aroma Touch massage is een heel zachte massage waar 8 essentiële oliën in 4 stappen op de reflexzones van de rug en voeten worden gebruikt. Elke olie heeft een specifieke werking en de kracht zit in de dieptewerking. Het is een zeer ontspannende en bijzondere massage. Het brengt onmiddellijk iets teweeg en de klanten merken dit ook.”

Ik ben zelf veel rustiger geworden dankzij massage


“Het voordeel is dat ik zelf ook veel rustiger ben geworden. Ik heb geen stress meer om vroeg te moeten opstaan. Ik werk van thuis uit en bepaal mijn eigen agenda. Het is een heel andere manier van leven en brengt meer rust in mijn leven. Ook werk ik als vrijwilliger bij Casa Callenta, doe regelmatig mee aan goede doelen zoals de 1000km voor Kom op tegen Kanker, Climbing for Life en Levensloop,” besluit Pascale.

Maak kennis met Massagepraktijk Kyjarni (Bergsebaan 103, Brecht) dankzij onze deals voor nieuwe klanten. Zij genieten éénmalig van een mooie korting.