• Getest
  • Wellbeing

Relaxatiemassage getest bij ' De Verandering '


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

20-05-2019

Of je nu met bepaalde klachten zit of je gewoon eens wilt ontspannen, een massage is daar ideaal voor. Bij Massagepraktijk De Verandering in Oostnieuwkerke ligt het accent op een zachte, doch diepgaande, complete relaxatiemassage. Heidi combineert waar nodig technieken zoals lymfedrainage en drukpunten om zo alles weer te laten stromen. Op tijd en stond een massage krijgen, is bovendien erg bevorderlijk om proactief je lichaam en geest gezond te houden. Tijd maken voor jezelf, is de boodschap. En met plezier maak ik tijd om deze massage te testen.

Eerst legt Heidi mij uit wat ik mag verwachten en we overlopen een korte vragenlijst. Ondertussen warmt mijn lichaam op via een kruidig voetbadje. Ze legt mij de verschillende etherische oliën uit. Ik kies voor een ontspannende en energetische geur, nadat ik er een aantal heb kunnen ruiken. Ik kom binnen in een heerlijk verwarmde sfeervolle massageruimte. Er hangt een subtiele geur en ik mag mijn kledij over de stoel hangen. Met een klein klopje op de deur komt Heidi binnen. Ze vraagt of ik comfortabel lig en dekt mij toe met warme handdoeken. Ze drukt mijn lichaam aan bovenop de handdoeken, op mijn rug, benen en voeten. Om zo eerst zacht contact te maken met mijn lichaam.

Omhuld in warmte

Dan begint ze de massage van de benen. Heidi wisselt een zachte en stevige druk af en werkt met haar handen en vingers. Af en toe voelt het alsof ze met haar onderarmen over de spieren aan het glijden is. Ze gaat hierbij heel rustig en grondig te werk. De hiel neemt ze onder handen, maar ook de voetzolen en teentjes. Af en toe onderdruk ik hier een kriebelreflex. Maar als je dit te gevoelig is, mag je het laten weten aan Heidi. Of ze slaat de teentjes over als je dit liever niet hebt. Ze legt warme handdoekjes rond de voeten en dekt mij terug toe met warme handdoeken.

Ontspannen en zachte massage

Voor de rug neemt Heidi voldoende haar tijd. Ze werkt ontspannend en effleurerend op de rugspieren, maar ook het bekken slaat ze niet over. Waar nodig besteedt ze meer aandacht en werkt ze dieper in op bepaalde spanningen m.b.v. drukpunten. Ze brengt de verwarmde olie rijkelijk aan en de zachte textuur voelt zalig op de huid. Op de achtergrond speelt rustige muziek die ervoor zorgt dat je even alles kunt vergeten. Dit is zeker geen pijnlijke massage. “Je hoeft ook niet hard te duwen, om een diepe ontspanning teweeg te brengen”, vertrouwt Heidi mij toe. Je vergeet hier alle besef van tijd en ruimte onder haar kundige handen die geen plekje overslaan. Elk lichaamsdeel verdient evenveel aandacht.

Heerlijke hoofd- en gelaatsmassage

Afbeelding

Ik mag mij draaien en de warme handdoeken zorgen ervoor dat ik niet afkoel. De benen neemt ze opnieuw onder handen en rekt ze ook eens goed uit. Ze voelt feilloos de spieren aan en volgt deze lijnen. Voor de hoofdmassage mocht ik kiezen met of zonder olie. En voor het gezicht gebruikt ze een aangepaste olie. Het hoofd en de nek worden ook gedraaid en gestretcht, zodat alles los komt te zitten. Ze werkt op de drukpunten van het hoofd en haar handen gaan door de haren. Dit is echt genieten. Om af te sluiten masseert Heidi de armen en buik mee, indien gewenst ook de buste. Dit stemt ze af op jouw persoonlijke wensen.

Deze complete ontspanningsmassage is echte me-time voor wie eens helemaal wilt wegdromen in een heerlijk verwarmd nestje. Wil je het graag eens zelf testen? Dat kan dankzij onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten bij Massagepraktijk De Verandering in Oostnieuwkerke (Kapstraat 7).

Deals

Lekker doorlezen