• Artikel
  • Beauty
  • Gezondheid & wellbeing

Beauty & Massage Lynn te Bree


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

28-09-2020

Lynn Beauty & Massage gelegen in Bree, is een allround schoonheidsinstituut gespecialiseerd in beauty & relaxerende massages. Lynn zorgt ervoor dat haar klanten verwend en verzorgd worden in een ontspannen sfeer. Of je nu komt voor een gelaatsverzorging of massage. Ze werkt met de natuurlijke producten van Evolve Organic Beauty voor de skincare. En er is een uitgebreide keuze aan massages met invloeden uit het Oosten, zoals de Ayurveda en Tuina. ​​​​​​​

Op jonge leeftijd kreeg Lynn van thuis uit de beauty-passie mee en vertoefde vaak in de kapperswereld. De keuze om schoonheidszorgen te gaan studeren, was dan ook een volgende logische stap. “Ik heb altijd al een beetje in de beauty & wellness sector gezeten”, vertelt Lynn. “Na mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan in een wellness en in 2019 opende ik mijn eigen zaak hier in Bree. Ik bied een ruim aanbod van behandelingen aan zoals gelaatsverzorgingen, ontharen, lashes & brows, pedicure, manicure & gellak. Maar ik heb mij nog iets meer in specifieke en Oosterse massagetechnieken verdiept.”

Oosterse invloeden en massagetechnieken voor meer balans

Afbeelding

Uit het aanbod van massages blijkt inderdaad dat er een uitgebreide menukaart is met verscheidene typische massages. “Klanten kunnen gewoon hun tijdsduur bepalen en dan kiezen tussen een relaxmassage, hotstone, edelsteen, Lomi Lomi, Ayurvedische of Tuina massage. Er zitten Oosterse invloeden uit en technieken uit de Chinese geneeskunde, waar er verder gekeken wordt naar de oorzaak. Het is ook meer aanvoelen en luisteren naar het lichaam. Bij de Ayurvedische massage, afkomstig uit India, werk ik op de energiebanen met warme olie en lange zachte bewegingen. Je doet eerst één helft van het lichaam van top tot teen, en dan de andere helft. Zodat alles weer mooi kan doorstromen en mensen zich nadien beter en ontspannen voelen.”

“De Tuina massage is afkomstig uit de Traditioneel Chinese Geneeskunde en de voorloper van de Shiatsu. Deze techniek is gericht op drukpunten en letterlijk vertaald, betekent het trek en rol. Hierbij wordt dus het volledige lichaam met duw- en trekbewegingen behandeld. Het is een iets stevigere massage en gaat iets dieper in op het bindweefsel. Dit is geschikt voor mensen die bepaalde gezondheidsklachten hebben, of echt vast zitten. Het is heel uiteenlopend, van vochtophoping tot nekklachten en hoofdpijn. Het is meer een behandeling en niet echt een massage. Ze wordt uitgeoefend op de kledij, en niet met olie op de huid.”

Mensen hebben nood aan ontspanning in deze tijden

“De Lomi Lomi massage is afkomstig uit Hawaï en geïnspireerd op de bewegingen van de golven. Er wordt vooral met de onderarmen en ellebogen gemasseerd volgens het ritme van water en op muziek met geluiden van de oceaan. Je wordt helemaal meegenomen op die vibe van de golven. Het heeft terug een ander doel en gaat dieper dan een gewone relaxmassage. Mensen hebben meer nood aan ontspanning in deze tijden. We leven natuurlijk ook tegen 100 km/u, dan moeten we natuurlijk af en toe stoppen en luisteren naar ons lichaam. Zelf ben ik heel intuïtief en hoogsensitief, waardoor ik een lichaam en de energie heel gemakkelijk aanvoel. Dat zit wel in mijn persoonlijkheid en zo kan ik mijn klanten ook beter helpen bij wat er bij hen speelt op dat moment. Ik krijg vaak van klanten te horen dat ik gouden handen heb.”

Evolve Organic Beauty: pure ingrediënten en superfoods

Voor de gelaatsverzorgingen heeft Lynn gekozen voor het Engelse organische en artisanale merk Evolve Organic Beauty. “Bij Evolve werken ze uitsluitend met pure organische ingrediënten en superfoods zoals macha, cacao, papaya… veel vitamines en o.b.v. fruit. De geuren zijn heel lekker, bijvoorbeeld van bloesems, kruiden of chocolade. Ik heb gekozen voor de zuiverende detox lijn en anti-aging. Bij de verzorgingen hoort een reiniging, peeling, verwijderen van onzuiverheden, epileren van wenkbrauwen of bovenlip en een masker. Er zit ook altijd een gelaats- en hoofdmassage bij, en bij de luxe verzorging ook nog een handmassage. De klanten genieten daar erg van die ontspanning en dat uurtje tijd voor zichzelf. Nadien voelen en zien ze ook het verschil aan hun huid. We overlopen dan ook nog eens hoe de huid heeft gereageerd en wat ze ervan vonden.”

“Mijn doel is om een warme sfeer te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen. Ik werk ook graag met geurtjes die ontspannend werken, zodat ze vanaf het moment dat ze hier binnenstappen al in die rust terecht komen.”

Ontdek de heerlijk ontspannende verzorgingen en massages bij Lynn Beauty & Massage te Bree (Cobbestraat 5), dankzij leuke deals voor nieuwe klanten.