• Getest
  • Wellbeing

Getest: Reiki healing bij l’Art l’Annima


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

11-03-2018

Waarom mensen soms toch uit balans zijn? Daar zijn veel verschillende redenen voor: vermoeidheid, medicatie, eetgewoontes, drukke levensstijl, traumatische gebeurtenis, verdriet, rouw… De verwerking is voor iedereen persoonlijk en soms kunnen we wel een handje of duwtje gebruiken. Ann van l’Art l’Annima in Hamme werkt met energie en dankzij healings helpt zij mensen om blokkades op te sporen en los te laten. Tijdens een intake-gesprek luistert Ann naar je problemen en voelt aan waar de problemen zitten. Zij stelt dan een aangepaste healing op maat voor. Ik mag de Reiki healing uitproberen.

“Reiki is voor iedereen toegankelijk”, vertelt Ann. “Het reikt ook maar tot waar je het zelf toe laat. Bij mensen die er echt klaar voor zijn, gaat het veel dieper inwerken. Meestal zeggen mensen achteraf, had ik het maar eerder geweten. Dan had ik eerder de stap gezet. Ik ga op een heel zachte manier te werk. Alle plekken op het lichaam ga ik eens vastpakken, gaan voelen en de energie terug in evenwicht brengen. Sowieso ga je met een goed gevoel naar huis doordat alles weer beter stroomt.”

Chakra's ontspringen aan de rug

Afbeelding

Ik mag op de tafel gaan zitten met mijn rug naar Ann. Ze had mij al uitgelegd dat ze altijd eerst eens voelt aan de achterzijde van het lichaam, daar waar de chakra’s ontspringen. Ik voel meteen al, hoewel ze mij niet aanraakt, dat mijn ademhaling iets moeilijker wordt. Ik concentreer me op mijn buikademhaling en dan verdwijnt dat gevoel al snel. Ann vraagt mij of ik wel ontspannen zit, ze merkt dat ik niet in evenwicht zit. Mijn linkerschouder zit een stukje hoger. Ik overloop eens mijn lichaam en ledematen en merk dat mijn bovenbenen opgespannen zijn. Daarna mag ik gaan liggen onder een dekentje en mijn ogen sluiten.

Kleurschakeringen weerspiegelen zich

Ann gaat heel zacht te werk waarbij ze soms haar handen op mijn lichaam plaatst, maar evengoed niet en ze er boven houdt. Ze werkt met energie die ze op deze manier doorgeeft. Ik kan dit voelen aan de hand van trillingen, warmte of koude. En inderdaad ik krijg het soms wel koud onder mijn dekentje, hoewel het zonnetje binnen schijnt en het buiten vriest. Ik zie ook veel verschillende kleuren en vlekken voor mijn ogen verschijnen. Een aangenaam gevoel en rust nemen geleidelijk mijn lichaam over. Mijn maag begint stilletjes te knorren. Een goed teken volgens Ann dat mijn spijsverteringsstelsel in gang schiet.

Positieve energie en een warm hart

Afbeelding

Mijn energiebanen en chakra’s krijgen positieve aandacht en Ann zorgt terug voor een goede doorstroming.     Als ik mag terug komen, bieden mijn ogen toch weerstand en gaan maar moeilijk open. Na een tweede poging lukt het mij toch. Ik blijf nog eventjes liggen en Ann glimlacht naar mij. Veel noemenswaardige problemen heeft ze niet gevoeld, behalve dat ik links iets meer gespannen ben in mijn bovenlichaam. Dat komt ook doordat ik mijn 6 maand oude dochtertje inderdaad vaak met links draag. Dicht bij mijn hart, denk ik dan plots. En alsof ze mijn gedachten leest, bevestigt ze dat er een mooie energie is tussen ons. Ze geeft mij zeker de tip mee om er op te letten dat ik mijn arm en schouder mag ontspannen, als ik haar draag of tijdens de voeding.

Heel rustig en sereen, zo omschrijf ik mijn ervaring bij de zorgzame Ann. Ik mag nog eventjes plaatsnemen en krijg een glaasje water van een kan waarin een aantal edelstenen liggen. Ook goed voor de energie. Tot slot mag ik een kaartje kiezen, ik kies het doosje met de elfen. Ik trek de wens-kaart, een heel mooie boodschap die mij instant doet glimlachen. Ja, ik ben wel iemand met veel wensen. En die mogen zeker uitkomen. Dankjewel Ann, het was meer dan een bezoekje waard.

Wil je ook graag een healing uitproberen, geniet dan zeker van deze mooie deals en acties.