• Portret
  • Wellbeing

l'Art l'AnnimA in Hamme,


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

11-03-2018


l’Art l’AnnimA: ‘de kunst om van ziel tot ziel te communiceren’. Een plek van heling, bewustwording, persoonlijke en spirituele groei, natuurlijk gezond zijn. Volwassenen en kinderen kunnen hier terecht voor Aura-Chakra Healing and Reading, Reikihealing, Holistische & Chinese Massagetherapie of Tuina,  Energetische en Creatieve Coaching en Yoga. Regelmatig worden er ook workshops, cursussen en opleidingen georganiseerd zoals: meditaties, Tao Chakra Yoga, kinderyoga, chakracursus… Alles om je op weg te helpen naar je ware essentie, je stralende Zelf oftewel een ‘Happy AnnimA’.

Mijn eigen weg gevolgd

Ann is al 10 jaar professioneel bezig met healing, massages, yoga en coaching, vanuit een holistische en energetische manier van werken. “Als kind al ontdekte ik dat er meer was dan enkel het fysieke en voelde ik veel dingen aan. Maar ik heb dat nooit abnormaal gevonden. Gaandeweg heb ik mijn eigen weg erin gevolgd, gesteund en begeleid door de juiste mensen. Het was een leerschool voor mij en ik ontdekte veel, waardoor ik meer en meer het gevoel kreeg dat ik er iets mee moest doen. Ik vond het belangrijk om zelf eerst energetisch in balans te zijn. In 2002 volgde ik een cursus spiritueel genezen en dat was echt thuiskomen voor mij. Alles viel op zijn plaats.”

Healing en massages voor innerlijke balans

Het is belangrijk dat mensen ook leren luisteren naar hun eigen lichaam. Waar zit er een blokkade en waarom zit die daar. Het heeft altijd een reden, dat kan zelfs al van heel vroeger zijn.

Bij l’Art l’AnnimA kun je kiezen uit verschillende healings en massages, maar alle behandelingen zijn persoonlijk en er op gericht om je energie terug in balans te brengen. “Mijn intuïtie is heel sterk en ik kon niet anders dan die stap zetten om er iets mee te doen. Het is een gevoel van binnenuit om mezelf, maar ook de mensen rondom mij in evenwicht te brengen. Doordat ik veel moest oefenen, merkte ik dat mensen inderdaad positieve veranderingen ervaren en zich bewuster worden. Dat was echt een bevestiging dat ik goed bezig was. Bij nieuwe klanten is een intake gesprek heel belangrijk, omdat ik wil aanvoelen wat er scheelt en wat de verwachtingen zijn. Ik stel ze op hun gemak en kan dan gemakkelijk de blokkades aanvoelen en er aan werken.”


Luisteren, voelen en praten

Afbeelding

Ann luistert, voelt en behandelt de blokkades zodat de energie terug kan stromen. “Het is belangrijk dat mensen ook leren luisteren naar hun eigen lichaam. Waar zit er een blokkade en waarom zit die daar. Het heeft altijd een reden, dat kan zelfs al van heel vroeger zijn. Ik praat daarover en dan merk je dat ze ineens zelf de link leggen met bepaalde gebeurtenissen. Zo valt er al een heel stukje weg. Ik leer de mensen dat ze hun eigen lichaam en energie in handen kunnen nemen. Meestal zeg ik dan ook waar ze op moeten letten, wat ze kunnen veranderen in hun leven. Soms kunnen dat heel eenvoudige dingen zijn die een wereld van verschil maken: wat meer buiten komen, slaappatroon aanpassen, eetgewoontes…”

Terug in je lichaam komen

Afbeelding

De intuïtieve en relaxerende massages sluiten dicht aan bij Ann haar energetische manier van werken. “Ook hier merk ik bij de mensen waar de blokkades zitten en dan ga ik via zachte massage terug voor stroming zorgen. Tijdens een massage voelen mensen dat ze terug in hun lichaam komen. Zeker in onze maatschappij waarbij iedereen maar in zijn hoofd moet zitten. We denken heel veel, maar voelen niks meer. Zowel bij healings als massages kunnen er bepaalde emoties naar boven komen. Dat kan confronterend zijn, maar het is juist goed dat het uit het lichaam komt. Doordat ik op een rustige manier werk, is het een groeiproces.”

Ontdek het artikel getest ‘Reiki healing’ en maak kennis met deze behandeling dankzij mooie deals bij l'Art l'Annima in Hamme (Kaaiplein 6).