• Artikel
  • interview
  • Beauty
  • Business

Kel'Beauté te Wachtebeke, Partner in Excellence


Tekst: Coach Laurens | Foto's: Lifestylebooking.be

24-09-2020

Met onze award “Partner in Excellence” zetten we onze partners die het goed doen en net dat tikkeltje meer service geven dan wat de klant verwacht in de bloemetjes. Want ze zijn de beste binnen hun sector. Ze leggen de lat hoger voor al hun collega’s en verdienen het dus om eens extra in de kijker geplaatst te worden.

Onze business coach Laurens gaat langs bij de spontane en vriendelijke Kelly van schoonheidssalon Kel’Beauté in Wachtebeke. U kan er terecht voor allerlei behandelingen zoals gelaatsverzorging, lichaamsverzorging, voetverzorging, make-up, wimpers en wenkbrauwen en handverzorging. Kelly haar doel is u me-time te laten ervaren in uw drukke leven. Dit tracht ze te doen dankzij een warm, persoonlijk onthaal in een huiselijke sfeer, zodat u ten allen tijde tot rust kan komen.

70% terugkerende klanten, 4,5/5 en 100% tevreden reviews

Afbeelding

Kelly, hoe reageerde je toen je hoorde dat je de award ‘Partner in Excellence’ kreeg?
“Ik was wel blij natuurlijk. Ik had het niet verwacht, want in het begin kwam het wat moeilijk op gang. Maar gelukkig is het daarna wel erg goed gelopen met deals. Ik krijg alleen maar positieve reacties van de mensen. Zeker 7/10 klanten die met een deal gekomen zijn, hebben een volgende afspraak gemaakt. Meer dan de helft, dat is echt goed.”

Hoe probeer jij je te onderscheiden van anderen waarvoor klanten bij jou terug komen?
“Ik probeer mijn klanten een zo ontspannen mogelijk moment te geven en mijn volledige aandacht. Tijdens de gelaatsverzorging laat ik ze niet alleen liggen, ik ben altijd wel bezig met iets. Gedurende het masker geef ik nog een extra hand- en armmassage. Dat is een extraatje die je niet overal krijgt. Maar vooral geef ik extra aandacht aan de massages en het ontspannen gevoel tijdens behandelingen.” 

Ik startte op mijn 20ste met mijn eigen schoonheidsinstituut. Ik kon maar proberen..."

Je was nog een jonge twintiger toen je met je eigen salon startte in 2018 in je ouderlijk huis. Had je toen al een klantenbestand?
“Nee, eigenlijk niet. Tijdens mijn studies oefende ik voornamelijk op familie en vrienden en daarvoor had ik een kamer ingericht thuis. Iedereen zei nog: amai zo jong. Maar ik had zoiets van, ik kan het maar proberen. Werkt het niet, dan werkt het niet. Er was niks verloren, want ik moest geen grote investeringen meer doen om te kunnen starten. Het heeft wel een tijdje geduurd om nieuwe klanten aan te trekken. Maar nu 2 jaar later kan ik wel zeggen dat ik mijn vast cliënteel heb dankzij de deals op Lifestylebooking. Een jaar geleden ging ik door een moeilijke periode, maar ook hier ben ik sterker uit gekomen en gegroeid als persoon. Ook in het omgaan met mensen verloopt spontaner en elke dag leer ik wel nog iets bij. Ik ben er wel trots op wat ik op 2 jaar tijd heb bereikt. Mijn zaak loopt nu erg goed. Ik ben gelukkig en zit nu goed in mijn vel.”

Je bent inderdaad zelf ook veel veranderd ondertussen, doordat je veel gewicht verloor. Je komt heel zelfverzekerd over en volwassen. En je onderneemt stappen die gedurfd zijn op jouw leeftijd?
“Ja, ik ben wel iemand die risico’s durft nemen. Omdat die mij in het verleden altijd iets positiefs opgeleverd hebben. Ik heb altijd al een betere klik gehad met mensen die een stuk ouder zijn dan ikzelf. Ze zeggen ook dat ik volwassener overkom. Ik slaag er ook goed in om mensen op hun gemak te stellen en ze maken meestal ook meteen een volgende afspraak. Via het artikel op Lifestylebooking heb ik ook echt wel het juiste publiek bereikt die past bij mij. Nu krijg ik zelfs nog meer reactie op mijn artikel, omdat ze de foto’s zien en ik zoveel veranderd ben. De mensen lezen dus nog steeds mijn artikel en verwijzen ernaar. Ze zien het passeren op Facebook en zo komen ze bij mij terecht.”

Ik heb meer dan genoeg gemerkt dat een korting mensen overtuigt."

Bij het samenstellen van de deals, was je ook meteen overtuigd om een mooie korting te geven. Jij twijfelde daar niet aan dat het zou werken?
“Dat klopt, ik stond er volledig achter en heb meer dan genoeg gemerkt dat het mensen overtuigt om iets nieuws te proberen. De mensen zijn blij dat ze eens kunnen komen proberen met een korting. Nadien vragen ze wat de normale prijs is voor de behandeling, en dan vinden ze het eigenlijk nog niet zo veel geld voor alles wat er inbegrepen is. Meer dan de helft heeft een volgende afspraak geboekt en is vaste klant geworden. Dat zegt toch genoeg? Ook mijn reviews helpen, want vaak vergelijken ze verschillende salons en dan geven de positieve reacties van klanten toch de doorslag.”

Hoe is de samenwerking voor jou verlopen met Lifestylebooking?
“Heel goed, het is een groot voordeel dat alles bij één vaste partner zit. Ik werk nu ook met de nieuwe modules die er zijn bijgekomen, zoals de webshop en online agenda. Mensen vragen steeds meer om online te kunnen boeken. Bijna alles gebeurt online tegenwoordig. De communicatie met Lifestylebooking verloopt heel goed, alles wordt heel goed uitgelegd en opgevolgd. Het is gemakkelijk dat ik weet bij wie ik terecht kan met vragen en ik word meteen geholpen.”

Ik investeer liever in iets wat mij nieuwe klanten kan opleveren, zonder twijfel."

Het is natuurlijk een investering die je doet voor je zaak. En op jouw jonge leeftijd is dat wel opmerkelijk, want veel mensen zijn angstig. Hoe stond je daar tegenover?
“Ik heb daar niet over getwijfeld. Het is beter dat ik geld investeer die mij nieuwe klanten kunnen opleveren. Dan dat ik er niks mee zou doen en zit te wachten. Deze investering levert mij juist klanten en geld op op lange termijn. Ik heb al redelijk wat meegemaakt en ondervonden dat het niet altijd gemakkelijk loopt in het leven. Maar je moet ook gewoon blijven gaan voor wat je wilt. Dan komt er wel een keer een dag waarop alles goed komt. Voor mijn zaak ook. Ik ben er steeds in blijven geloven. Die positieve mindset vind ik erg belangrijk. Als je het niet probeert, kun je het ook niet weten of het zou lukken.”

Mijn grootste troeven? Moeilijk hoor. Ik ben gewoon mijzelf, altijd vriendelijk en spontaan. Mijn doel is om mensen te laten ontspannen, zodat ze al de rest even kunnen vergeten. Mensen hebben nood aan ontspanning, zeker in deze stressvolle tijden, en we nemen veel te weinig tijd voor me-time.”

Wil je meer weten over Kel'Beauté lees dan zeker het portret, en maak kennis met Kelly haar behandelingen dankzij mooie deals.