• Make-over
  • kapper

Make-over bij Kapsalon Hairclips


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

11-03-2018

Kitty van kapsalon Hairclips in Stekene ontvangt je in een ongedwongen kader voor een nieuwe snit, kleuring, brushing voor dames en heren. Ze oefent al 20 jaar haar vak als kapster uit en heeft de kunst in de vingers. Een kapsalon waar je jezelf mag zijn bij een drankje, en waar er al eens gelachen wordt. Haar ervaring spreekt boekdelen en ze weet van aanpakken voor het bepalen van een nieuwe look. Patricia en Kimberly zijn de gelukkigen voor deze make-over.

Gezellige sfeer tijdens make-over

Er hangt een gezellige sfeer dankzij de goedlachse Kitty die vlot een praatje met je maakt en goed doorwerkt. Ze heeft het knippen in haar vingers en laat zich niet afleiden. “Ik werk met verschillende merken voor kleuring, shampoo, verzorging en afwerking. Ik kies overal het beste uit om mee te werken. Voor de kleuringen en zelfs ontkleuringen heb ik nu ook het merk Luméa, zonder ammoniak. Dat is toch gezonder voor het haar en ik merk dat daar toch vraag naar is. Daarmee volg ik de trend naar natuurlijke producten. De dekking is toch tot 80%, wat steeds beter wordt en een mooi resultaat geeft.”

Patricia (52j) is toe aan iets nieuws. “Het is al een tijdje geleden dat ik veranderd ben en meestal doe ik mijn haar vast voor mijn werk. Ik heb al verschillende lengtes gehad, maar mijn haar kleurt niet gemakkelijk. Er mag gerust een flink stuk af, maar niet superkort.” Kitty: “Er gaat een 10-tal cm af, ik ga het in laagjes knippen en uitdunnen waardoor het vlotter zal vallen. Ze heeft veel haar met een krullende slag in. Het model is langer in de hals, opgeknipt met een paar lokken rond haar gezicht en een froufrou. Het is een makkelijke coupe die vlot valt. Voor de kleur ga ik werken met een warm donkerbruin als basis en oplichten met koperen mêches via ontkleuring. Dat zorgt voor een warme schakering.”

Carte blanche, van blond naar bruin

Kimberly (20j) heeft Kitty carte blanche gegeven. “Ik ben klaar voor een nieuwe look, het mag iets helemaal anders worden. Ik heb het al lang hetzelfde en ben niet gewoon van te veranderen. Een aantal weken geleden is er wel al een stuk afgeknipt, het was nog langer. Maar mijn haar is heel moeilijk handelbaar en steeds in knobbeltjes. ‘s Morgens heb ik een halfuur nodig om het te kunnen doorkammen.” Kitty: “Het blond gaat weg en ik heb een chocoladebruin gekozen met lichte balayage om het haar op te lichten. Blond haar is vaak doffer en droger waardoor er makkelijker knoopjes in zitten. Door een groot stuk van de lengte te knippen en een masker te gebruiken, zal het haar terug gezonder en glanzender ogen. Ze heeft veel haar, maar wel een fijne haarstructuur. Tot slot knip ik het wat op in laagjes voor meer volume en in een schuine lijn langs haar gezicht. Het gaat een heel makkelijk model en lengte zijn om zelf te brushen.”

Geslaagde resultaten, tevreden klanten

Patricia straalt alvast met haar nieuwe coupe, heel tevreden kijkt ze in de spiegel. Het model valt soepel na het brushen en zal ze thuis ook vlug in model krijgen. Toch kan ze er nog alle kanten mee uit of vastmaken. Haar grijze uitgroei is weggewerkt en het kleur oogt warm door de mêches. Trendy kapsel die past bij Patricia. Kimberly moet eventjes wennen aan de transformatie, van blond naar bruin is toch een groot verschil. Maar bij het brushen zie je al hoe goed de kleuring is. Het haar glans terug en er zit een mooie blonde schakering in, zodat het niet te hard is. De lengte is nog steeds lang, maar opgeknipt. Ideaal voor haar leeftijd en makkelijk om zelf te stylen. Deze make-over is zeker geslaagd.

Heb je ook zin in iets nieuws, kijk dan zeker bij onze deals en geniet van een mooie korting bij Hairclips in Stekene (Dorpsstraat 113).

Deals

Lekker doorlezen