• Portret
  • Beauty

Hydrafacial getest bij Inkana


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

13-09-2018

Het is volop zomer. Iedereen geniet van zonovergoten terrasjes in goed gezelschap en de helende werking van de zon. Het dagelijkse leven speelt zich nu voornamelijk buiten af. Heerlijk! Een klein nadeel is dat onze huid nu in feite meer afziet door de zonnecrème én de zon. Een reiniging die echt tot in de diepere huidlagen doordringt is dus aangewezen. De hydrafacial die ik mag uittesten komt als geroepen. Deze behandeling is voor elk huidtype geschikt en op een half uurtje tijd krijgt je gelaat een enorme vitamine boost. Het directe resultaat is een zomerse gloed op een super zacht en egaler velletje.

Warm welkom

Ik word warm onthaald door Inge. Samen met haar dochter Kayleigh baadt ze sinds februari Inkana in Lokeren uit. Op het scherm in de gezellig ingerichte wachtruimte staat er een gepersonaliseerd verwelkomingsbericht klaar. Ik voel me meteen op mijn gemak. Samen overlopen we een checklist om zeker te zijn dat ik geen allergieën of aandoeningen heb, die invloed kunnen hebben op de behandeling. Deze facial is voor iedereen geschikt, tenzij je zwanger bent of recent een botox of filler behandeling hebt ondergaan. Ik neem plaats op de comfortabele ligstoel en ben er helemaal klaar voor!

Niet zomaar een facial

Eerst wordt mijn gezicht gereinigd met een gelachtige crème, daarna zorgt een warme handdoek ervoor dat de huidporiën zich goed openen. De hydrafacial bestaat uit 3 stappen, waar er met 3 verschillende serums in een soort zuigertje over het gelaat wordt gegaan. De onzuiverheden worden als het ware uit de huid gezogen. Eerst wordt er door een reiniging en een milde peeling een nieuwe huidlaag bloot gelegd. Daarna worden de onzuiverheden uit de poriën verwijderd en opnieuw gehydrateerd. Tijdens de derde stap worden er een hoop vitamines, waaronder hyaluronzuur in de huid geïnjecteerd en de poriën terug gesloten. Een leuk extraatje is dat Inge telkens het effect van de verschillende serums op je handen toont. Ik ben nu nog meer benieuwd naar het resultaat. Na afloop zie je in een reservoir de onzuiverheden rond drijven. “Bij jou valt het nog mee, maar soms vind je echt nog make-upresten terug, hoewel we toch altijd eerst de huid goed gereinigd hebben” zegt Inge. Ik blijf best vandaag en morgen nog uit de zon en ze brengt een zonnecrème aan met een hoge factor.

Zacht in alle opzichten

Hoewel het om een diepe reiniging en een peeling gaat, is de behandeling compleet pijnloos. Sommige personen ervaren soms lichte tintelingen, maar ikzelf heb daar niets van gemerkt, hoewel ik een zeer gevoelige huid heb en daar toch wel mijn twijfels over had. “Deze gezichtsbehandeling is minder invasief als bijvoorbeeld een dermabrasie, omdat het de huid meteen ook hydrateert en waardoor je dan geen roodachtig resultaat of soms zelfs korstjes krijgt” zegt Inge. “We hebben lang naar de juiste producten en behandelingen gezocht en alles zelf uitgetest, want we focussen met Inkana echt op huidverbetering. Dat is onze sterkte.” Het beste resultaat krijg je als je de behandeling maandelijks herhaalt. Je kan er ook een ‘super serum’ aan toevoegen die specifieke problemen aanpakt, zoals fijne lijntjes, littekens of pigmentvlekken.

Summer, here I come!

De behandeling doet wat ze belooft en ben zeer tevreden met het resultaat. Ik heb eerst nog wat rode wangen, maar na een uurtje zie je daar niets meer van. Mijn huid straalt, voelt heel zacht aan en je merkt echt dat ze terug gevoed is. Mijn gelaat heeft een verwenbeurt gekregen onder het professionele oog van Inge en ik ben terug klaar voor de rest van de zomer.

Lekker doorlezen