• recept
  • Content creatie
  • Food & Drinks
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Iberico pluma met asperges & gepofte knolselder


Tekst: Lifestylebooking.be | Foto's: Lifestylebooking.be

12-05-2019

Smaak. Sprakeloos. Glimlach... In die volgorde zullen uw gasten een culinaire ervaring beleven en zich afvragen waar je dit vlees kan kopen. Dit is niet zomaar varkensvlees, maar wel Iberico Pluma, pata negra. De online slager Gustor.be is verdeler van dit smaakvolle varkensras, die enkel gevoed werd met eikels. De dieren genoten van een vrije uitloop en hebben dan ook een bio-label. 

Qua smaak overtreft dit stukje vlees werkelijk alle verwachtingen. Het heeft een zachte, romige notensmaak en is super mals. 

Het vlees betreft één spier uit de nek (Spaanse versnijding)  en is doorweven van vet, die mooi wegsmelt bij het bakken. Het kan perfect in de pan of oven, maar wij kozen voor de bereiding op een Kamado bbq. 

Ingrediënten 4 pers.

  • 1 kg Ibercio pluma van gustor.be

  • 1 knolselder

  •  Groene asperges (5 à 6 stuks per persoon) 

  • boter

  • peper & zout

Werkwijze

  1. Stook de Kamado bbq naar 220°C (of verwarm de oven).

  2. Leg de knolselder in de bbq (of oven) en laat de temp zakken tot +/- 200 °C.

  3. Laat de knolselder bakken tot hij gaar is (afhankelijk van de grootte 1u30 tot 2u). Je kan de gaarheid controleren door erin te prikken.

  4. Kruid het vlees enkel met zwarte peper & zout. 

  5. Breng de bbq tot +/- 200°C  en bak het vlees 5min. De temperatuur mag dalen tot 180°C. Draai het vlees om en bak nog 4 min op 170°C a 180°C. TIP: wie graag rosé heeft 1min minder bakken per kant 

  6. Laat het vlees nog even rusten in aluminiumfolie.

  7. Bak de asperges in boter tot gewenste gaarheid.

  8. Pel de knolselder en snijd deze in schijven. Bak nog even kort aan zodat je een mooie ruit bekomt en snij in vierkantje blokjes.

  9. Dresseren.

Door de kwaliteit van het vlees heb je hier zeker geen saus bij nodig. Smakelijk!