• Portret
  • Gezondheid & wellbeing
  • Holistisch

Relaxhuis Anahata te Westouter, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: LSB

15-02-2020

Bij Huis Anahata te Westouter in het Heuvelland, werkt Katrien vanuit het energetisch principe van de traditionele Chinese geneeskunde. Ze werkt volgens de 5 natuurelementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) dankzij Phyto5 gelaats- en lichaamsverzorgingen. Die zorgen ervoor dat onze energie terug vrij kan stromen waardoor je innerlijke schoonheid naar buiten komt. Een gezond evenwicht tussen innerlijke en uiterlijke gezondheid doet jou op natuurlijke wijze stralen…

Katrien kreeg van de dermatoloog te horen dat ze beter zou stoppen met haar kapperszaak, vanwege zware eczeem. Maar ze wou dit niet geloven en ging op zoek naar een andere manier. “Ik had een drukke zaak en in 2009 heb ik een half jaar moeten sluiten. Ik was volledig opgebrand en kon niet meer. Zo kon het niet blijven doorgaan. Ik durfde nooit nee zeggen, kon geen mensen weigeren,... daarom kreeg ik ook die eczeem. Ik voelde heel veel van mensen aan, maar durfde niets te zeggen. In die periode ben ik echt mezelf tegen gekomen en heb moeten leren om mijn grenzen te trekken.”

Ik voel mensen goed aan en ben verbonden met de natuur

“Als kind voelde ik al dat ik anders was, mensen kon aanvoelen en begaan was met de natuur. Dat was zeker niet altijd gemakkelijk tijdens mijn jeugd. Het was met vallen en opstaan. Op een bepaald moment ben ik Phyto5 en de leer van de 5 natuurelementen tegen gekomen. Dat voelde echt aan als thuiskomen voor mij. Toen heb ik beslist om te starten met Huis Anahata. Ik volgde opleidingen bij Phyto5, bestudeerde de 5-elementen-leer, meridianen, chakra’s en energie en volgde persoonlijke ontwikkeling. Er kwamen ook veel emoties naar boven. Uiteindelijk verdween mijn eczeem helemaal.”

“De verbondenheid met de natuur is altijd erg aanwezig geweest. Ik help mensen om zich bewust te worden van hun lichaam en hun gezondheid. Niet alleen hun huid verzorgen, want dat is de spiegel van wat er zich aan de binnenzijde afspeelt. Het is ook durven voelen, kijken en in contact komen met jezelf. De 5 elementen staan in relatie met de seizoenen, emoties, organen,... Het belangrijkste is holistisch werken en verbanden leggen tussen lichaam, geest en emoties. De huid vertelt al veel. Na een Phyto5 behandeling kun je je heel vrolijk en rustig, maar ook heel moe of verdrietig voelen. Het maakt los wat er op dat moment aanwezig is.”

"Ik werk vanuit mijn hart. De huid is de spiegel van wat er innerlijk speelt."

“Ik was ook afgeweken van mijn lichaam, en heb het allemaal moeten leren. Daarom ben ik heel dankbaar voor de lessen en alle mensen die op mijn pad zijn gekomen. Mensen zitten zo graag in hun comfort zone, maar verandering begint bij jezelf. Verbind je terug met de natuur, de 5 elementen en de seizoenen. Voel de kracht en ga zo mooi je verjongingscyclys tegemoet. Dit op verschillende vlakken: gezondheid, welzijn, geestelijk, emotioneel… Als je in jezelf investeert, krijg je zo veel terug. Ik ben heel erg veranderd, voel mij goed en verbonden. Dit wil ik meegeven aan de mensen. Mijn levensfilosofie heb ik in mijn werk gestopt. Huis Anahata, wat Oud-Indisch is voor hart-chakra. Ik werk vanuit mijn hart en ben een menslievende verzorger.”

Ontdek de kennismakingsdeals bij Huis Anahata (Poperingestraat 16, Westouter) om zelfs eens een energetische massage, gelaats- of lichaamsverzorging van Phyto5 te testen.