`
  • Getest
  • Beauty

Getest: Huidanalyse en meso-T8+ therapie


Tekst: Sarah Beyers | Foto's: Lifestylebooking.be

02-05-2019

Er zijn tal van aanbieders en schoonheidsbehandelingen op de markt. De technologie staat niet stil en tegenwoordig kan je met een pijnloze behandeling ongelooflijke resultaten boeken. De tijd van ‘wie mooi wil zijn, moet pijn leiden’ is bij Iduna Huidtherapeute in Turnhout in ieder geval verleden tijd.

Dit is pas een huidanalyse!

De lieve Sabine ontvangt me in haar praktijkruimte in een woonwijk net buiten het centrum van Turnhout. “Ik ben geen schoonheidsspecialiste en wil er ook niet mee concurreren,” zegt ze meteen. “Ik specialiseer me echt enkel in huidverbetering en ga verder dan alleen het ontspannende en verzorgende.” Hier worden mooie resultaten gebokt met de meso-T8+ behandeling. Die volgt op een uitgebreide huidanalyse van wel 90 minuten.

Ik steun mijn kin op de houder van een futuristisch ogende fotocabine. Sabine neemt een 3D-foto van de voorkant en 2 zijkanten van mijn gezicht. Die gaat ze nu in detail bestuderen en vergelijken met foto’s van mijn arm. Zo bestudeert ze of mijn huidbarrière intact is, of de poriën open staan, de hoeveelheid en kleur van haartjes, de rimpeldiepte, ... Wat ik persoonlijk interessant vind, is de zonneschade. Ik krijg een beeld te zien van mijn gezicht met allemaal donkere vlekjes. Waar ik ooit verbrand geweest ben, zie je een clustering. Gelukkig is het bij mij nog niet zo erg. Daarna meet ze met een apparaat de vet-, vocht- en talgverhoudingen. Op deze manier krijgt Sabine super gedetailleerde info over de staat van mijn huid en kan ze de juiste behandeling en producten voorstellen.

Objectief advies

Afbeelding

“Ik vind het heel belangrijk om objectief advies te geven en mensen echt verder te helpen. Ik vraag hen altijd om op voorhand hun producten door te sturen. Die zoek ik dan op in een wetenschappelijke databank en kijk of er geen schadelijke ingrediënten in zitten. Zo help ik hen om in de toekomst miskopen te vermijden.”

Een niet-invasieve behandeling met topresultaten

Ik leg me op de tafel en Sabine reinigt mijn huid met een gel en een base. Het geeft een beetje een prikkelend gevoel, maar is zeker niet onaangenaam. “Het is moeilijk te geloven dat een pijnloze behandelingen zo’n mooie resultaten geeft. Het is een Frans product en in Frankrijk mogen huidspecialistes de huid niet infiltreren. Ze mogen er zelf nog geen puistje uitknijpen,” lacht Sabine. “Daarom ontwikkelen ze toestellen die niet-invasief zijn en toch mooie resultaten bereiken.”

De meso-T8+ behandeling combineert meso (radio frequentie), Cryo (koude) en LED (licht). Ik voel enkel de cryotherapie wat, maar het is ook weer niet onaangenaam. Sabine rolt hyaluronzuur op mijn huid, die verrassend snel en ook vlugger door de ene dan door de andere kant wordt opgenomen. Het kwam ook eerder in de huidanalyse naar boven dat één kant van mijn gezicht droger was dan de andere. Met de tweede techniek krijg je meer zuurstof in je cellen en stimuleert ze de collageenproductie. De LED-therapie stemt ze af op het type probleem en werkt nu vooral op mijn roodheid. Voor acné of anti-aging werkt ze met ander licht.

Detox voor je huid

“De meeste mensen zet ik eerst op een detoxkuur. Ik raad dan aan om te reinigen en 2 à 3 keer per dag een olie aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de huidbarrière terug in balans komt door de huid te laten werken,” licht Sabine toe. Dit raadt ze mij ook aan. Ik ben nu bijna 3 weken bezig met “detoxen” en gebruik geen dagcrème. Enkel een reiniging ‘s morgens en ’s avonds en de olie. Mijn huid ziet minder rood en de fijne lijntjes naast mijn ogen zijn verdwenen. Ze ziet er goed uit, gevoed en straalt!

Ik heb professioneel advies gekregen van Sabine en voel me echt verder geholpen. Ik ken nu eindelijk mijn huid en weet wat die op dit moment nodig heeft. Ze pusht haar eigen verkoop niet en is oprecht geïnteresseerd om jou verder te helpen. Wil je het een keertje testen? Maak dan gebruik van de interessante deals voor nieuwe klanten.