• Portret
  • Beauty

Huidcoach Wendy te Bree, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

14-04-2020

Reeds van kinds af was Wendy Gielen gefascineerd door allerlei dingen die met schoonheid en verzorging te maken hadden. Ze volgde de opleiding als schoonheidsspecialiste en kon van haar hobby haar beroep maken. Wie zich mooi voelt, straalt dit ook uit. Een bezoekje aan schoonheidsverzorging Wendy is niet zomaar een verzorging, maar ook tijd maken voor jezelf om te ontspannen.

Gespecialiseerde huidcoach

In 2015 specialiseerde Wendy zich in huidcoaching om de klant een gepaste huidverzorging te kunnen aanbieden en te kunnen werken aan huidverbetering. “Een collega van mij werkte met Hannah en samen zijn we op bedrijfsbezoek gegaan in Bretagne. Ik heb toen de stap gezet om alles in één keer goed te doen. En ook mijn instituut volledig vernieuwd. Tijdens een 4-daagse opleiding voor huidspecialiste heb ik enorm veel geleerd. Driemaal per jaar volg ik nog bijscholingen voor huidverbetering.”

Huidmeting: vocht, voeding en PH-waarde

Als een klant de eerste keer komt voor een gelaatsverzorging doet Wendy eerst een intakegesprek en huidmeting. “Ik vul een formulier in om de hele huidhistorie in kaart te brengen. Welke huidproblemen ze vroeger hadden en nu, hoe hun eetgewoontes zijn, welke verzorging ze doen… Dan weet ik al een heel deel, maar de meeste informatie haal ik toch uit de huidmeting. Het toestel meet verschillende eigenschappen van de huid: vochtgehalte, voeding en PH-waarde (zuurtegraad).Van daaruit stel ik een aangepaste behandeling voor en dat de waardes kunnen we iedere keer opvolgen. Zo kunnen we zien of de huid vooruitgang maakt of wat het nog precies te kort of te weinig heeft.”

5 jaar jonger met de facelifting massage

De huidverbeterende gelaatsverzorging in combinatie met de facelifting massage geeft spectaculaire resultaten naar anti-aging toe. “Eerst doe ik een reiniging, peeling en dan de massage. Ik gebruik een celvernieuwend product die onderhuids werkt tot in de dieper liggende huidlagen. Dit gaat ervoor zorgen dat alle cellen terug geactiveerd worden. Dankzij knedingen van de huid zullen afvalstoffen afgevoerd worden en dan masseer ik het anti-aging serum in. Het serum dringt dieper door en de huid ziet er voller uit. De afwisselende kneed- en roltechnieken stimuleren de aanmaak van nieuw collageen. Fijne plooien en rimpels verfijnen en worden opgevuld. Als je de facelifting massage regelmatig doet, zie je de huid echt verstevigen en lijk je wel 5 jaar jonger.”

Herbalanceringsmassage, eventjes pijn- en zorgenvrij

Afbeelding

Ook voor de klassieke behandelingen als manicure, pedicure, suikerontharing , permanente make-up (op aanvraag) en massages kun je bij Wendy terecht. Daarnaast is ze gespecialiseerd in de herbalanceringsmassage specifiek voor oncologische patiënten. “Het is een zachte manuele lichaamsmassage met olie zonder intense knedingen. De zachte roterende bewegingen voelen heel aangenaam en ontspannend aan. Mensen met kanker of chronische pijn zitten soms zo in hun pijn en staan er niet altijd bij stil hoe het voelt om er eens van verlost te zijn. Zo krijgen ze terug contact met hun lichaam en zijn eventjes pijn- en zorgenvrij.”

Wil je graag meer weten over de herbalanceringsmassage, lees dan ook ons artikel ‘in de kijker’.