`
  • interview
  • partner in excellence
  • Business

Het Holistisch Instituut te Brugge, Partner in Excellence


Tekst: Coach Laurens | Foto's: Lifestylebooking.be

17-09-2020

Met onze award “Partner in Excellence” zetten we onze partners die het goed doen en net dat tikkeltje meer service geven dan wat de klant verwacht in de bloemetjes. Want ze zijn de beste binnen hun sector. Ze leggen de lat hoger voor al hun collega’s en verdienen het dus om eens extra in de kijker geplaatst te worden.

Onze business coach Laurens gaat langs bij Audrey van Het Holistisch Instituut in Brugge. In 2017 verhuisde Audrey van haar mama’s natuurwinkeltje in Maldegem naar dit prachtige herenhuis langs de vaart in Brugge. Waar ze oorspronkelijk startte vanuit de schoonheidszorgen, is ze geëvolueerd naar energetisch therapeut. Samen met haar partner Jeroen die gespecialiseerd is in numerologie en karakteranalyse. Het Holistisch Instituut is een huis voor zelfontplooiing, innerlijke en uiterlijke verzorging en mensen die willen groeien.

“Het is ons doel om mensen te helpen en inzicht te geven in hun leven zodat ze terug vooruit kunnen. Het Holistisch Instituut is gegroeid naar een huis waar wij als koppel ons hart en ziel in steken. Alles is op zijn plaats gevallen.”

100% terugkerende klanten, 4,5/5 en 100% tevreden reviews

Afbeelding

Drie jaar geleden kon je de verf nog ruiken in dit prachtige herenhuis, hoe is het voor jou geëvolueerd sindsdien?
“Ik ben helemaal boven mijn wensen en verwachtingen uitgekomen. Ik had gedacht dat het langzaamaan zou groeien, maar op een bepaald moment ging het zo snel. Nu moeten de klanten soms een paar weken wachten op een afspraak. Mijn klanten van mijn zaak in Maldegem zijn mij trouw gevolgd naar hier. Nieuwe klanten heb ik voornamelijk via Lifestylebooking aangetrokken. Iedereen die hier met een deal is gekomen, is nadien terug gekomen. Ik heb zo een heel mooi bestand opgebouwd. Ze komen soms ook van ver speciaal naar hier, en maken er dan een dagje Brugge van.”

Elke nieuwe klant met een deal komt terug, dat is een perfecte score en het mooiste compliment voor jullie. Zijn de mensen enkel voor de kortingen gekomen, denk je?
“Die korting is een leuk extraatje, maar dat is niet waarvoor ze naar hier komen. Als ik vraag aan mensen wat hen juist aansprak, krijg ik altijd te horen omdat het artikel interesse opwekte bij hen. Ook de foto’s werken overtuigend en geven al een bepaalde sfeer weer. De mensen kiezen bewust voor wie ik ben, onze holistische visie, natuurlijke verzorgingen en energetische behandelingen. Dankzij het artikel en de foto’s zijn ze nieuwsgierig om het zelf eens te komen proberen. Geen enkele klant zei mij dat ze kwamen voor de korting. Nee, ze willen weten hoe ik werk.”

Klanten kiezen bewust voor wie ik ben en onze visie. De korting is een leuk extraatje."

Als je hier binnenstapt, kom je meteen terecht in een unieke oase van rust. De warme kleuren, heerlijke geuren, oog voor detail en kleine extraatjes zorgen voor een zen-beleving. Hoe reageren de klanten hier op?
“Dat mag ik inderdaad al 3 jaar horen: Ik open de deur en kom binnen in een oase van rust en geuren. Die warme en vriendelijke ontvangst met een tasje kruidenthee zorgt ervoor dat ze de drukte van buiten achter zich kunnen laten. Mijn behandelruimte kijkt uit op een Japanse tuin met waterfontein. Door de schuifdeur kom je precies in een ander land terecht, het voelt alsof ze even op reis zijn. Alles ademt rust uit. Ook de manier waarop ik mijn warme handdoeken leg is volgens een bepaalde holistische methode. Dat brengt rust en zorgt voor een omhullend en veilig gevoel. Voor wie het vlug koud heeft, heb ik een verwarmingsdeken en Angora-sokjes. Warmte en omhulling is voor mij zeer belangrijk bij elke behandeling. Nadien krijgen ze de tijd om rustig terug te komen in het hier en nu. Er wacht hen dan nog een glaasje water en een gesprekje. Mensen vinden het fijn dat ik de tijd neem.”

Wat ook niet te onderschatten is, is jouw uitgebreide kennis en levenswijsheid op relatief jonge leeftijd. Hoe ben jij daarin gerold?
“Ik ben er eigenlijk mee opgegroeid en heb het met de paplepel binnen gekregen. Mijn grootvader was gezondheidstherapeut en voetreflexoloog. Mijn mama is gefascineerd door de natuur, gezonde voeding, homeopathie en aromatherapie. Ik heb natuurlijk ook veel opleidingen gevolgd, maar de ruime waaier van kennis is dankzij mijn familie. Daarnaast is mijn intuïtie erg groot en ik voel feilloos aan wat mensen nodig hebben. Ik ben als het ware een beetje de lichaamsfluisteraar. Klanten komen hier direct tot rust en stellen een diep vertrouwen in mij. Ook al kennen ze mij nog niet. Mensen verschieten daar soms van wat ik voel of weet over hen. Ook al kom je langs voor een gewone pedicure, ik zal altijd advies mee geven.”

Via Lifestylebooking heb ik fantasische nieuwe klanten aangetrokken die passen bij mij en Het Holistisch Instituut."

Je bent nog jong, net 34 geworden, en je staat al zo ver in het leven. Merk je dat je zelf ook gegroeid bent de afgelopen jaren?
“Oh ja. Ik herken mijzelf niet meer. Dankzij mijn vriend Jeroen heb ik ook veel over mezelf geleerd en grenzen leren trekken. Als ik voel dat mijn grens bereikt is, doe ik het wat rustiger aan. Ik ben veel meer bezig met zelfzorg. Dat is ook nodig, want dan pas kan ik mijn klanten goed behandelen en tot rust brengen. Zelf zie ik dat niet zo dat ik al veel bereikt heb, maar voor de buitenwereld is dat wel zo. Voor mij is het gewoon een en-en-verhaal, het is wie ik ben. Ik zit gewoon in mijn huis en kan mijn passie beoefenen.”

Tot slot, ben je tevreden over de samenwerking met Lifestylebooking?
“Ja, zeker en vast. Ik haal er meer dan voldoende nieuwe klanten uit en passen bij mijn instituut. Via Lifestylebooking heb ik fantastische mensen aangetrokken, die open minded zijn en passen bij onze visie. Mensen kiezen er bewust voor, omdat ze al op het pad beland zijn van gezondheid, welzijn en holistische verzorgingen. Die match is er zeker dankzij het artikel waarin perfect verwoord staat wie ik ben en hoe ik werk. Het is een groot succes. Ik laat mensen ook vrij of ze een nieuwe afspraak willen maken. Na de behandeling zijn ze zo diep ontspannen, dat ik mij niet opdring. En hoe meer ik de mensen vrij laat, hoe meer ze naar mij toe komen. Als ze er nood aan hebben, weten ze mij te vinden.” 

Wil je meer weten over Het Holistisch Instituut lees dan zeker het portret, en maak kennis met Audrey en Jeroen hun behandelingen dankzij mooie deals.