• Portret
  • Wellbeing
  • Holistisch

Het Holistisch Instituut, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

02-04-2020

Het Holistisch Instituut in Brugge is geen standaard salon, maar een gezondheidscentrum waar je als mens ondersteuning en begeleiding kan krijgen daar waar nodig door verschillende bekwame therapeuten (psycholoog, yoga, kindercoach, gezondheidscoach, holistische vroedvrouw, EFT therapeut). Werk samen met o.a. Audrey naar een harmonisch, natuurlijk evenwicht. Gebaseerd op ontspanning – met een deugddoende massage of heerlijke gelaatsverzorging –, een evenwichtige voeding en een goede verzorging. De natuurlijke cosmetica van dr. Hauschka o.b.v. plantenextracten ondersteunt haar gezondheidsvisie.

Passie voor gezondheid, natuur en verzorging

Audrey’s passie voor natuur en verzorging kwam meer en meer op de voorgrond en ze volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste, gespecialiseerd voetverzorger (pedicure) en Dr. Hauschka-therapeute (in Nederland). “Ik ben ook gediplomeerd voetreflexologe en gezondheidscoach en verdiep mij nog steeds verder in de Holistische welzijnszorg volgens de Bashya methodieken. Het resultaat is een holistische kijk op gezondheid en behandelwijzen. De natuurlijke kracht van de huid is het uitgangspunt van mijn verzorgingspraktijk. Ik zal niet enkel de symptomen bestrijden, maar de huidproblemen bij de oorzaak aanpakken, waarvoor ik ruim de tijd neem.”

Verzorgingspraktijk waar de mens centraal staat

Het is duidelijk geen gewoon schoonheidsinstituut, maar een verzorgingspraktijk waar je als mens centraal staat. Dr. Hauschka is een biologisch dynamisch cosmetica merk en past perfect bij deze visie. “Dankzij natuurlijke cosmetica o.b.v. plantenextracten van dr. Hauschka wordt de natuurlijke kracht van de huid ondersteunt om terug in balans te komen en te herstellen. Dr. Hauschka vertrekt vanuit het ritme van het leven zelf en ontwikkelde een conserveringsproces voor plantenextracten, zonder toevoeging van alcohol. Dankzij de kracht van natuurlijke ritmische afwisseling tussen ‘licht en donker’, ‘warmte en koude’ en ‘beweging en rust’, legt Audrey uit.

Dr. Hauschka vertrekt vanuit het natuurlijk ritme

Ook de huid volgt een natuurlijk ritme en vernieuwt zich elke 28 dagen. “Overdag heeft je huid een goede verzorging nodig om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf. ’s Nachts vernieuwt je huid, scheidt ze afvalstoffen af en maakt talg aan. Dr. Hauschka ondersteunt en stimuleert het zelfherstellende vermogen van je huid. Overdag zijn daarom rijke verzorgingsproducten nodig om de huid te verzorgen. ‘s Nachts kies je beter voor een vetvrije nachtverzorging zodat de huid kan ademen. Maar de huid kent ook dieper liggende ritmes, zoals die in ons lymfesysteem. Het stimuleren van de lymfe zorgt voor harmonie en vitaliteit in het lichaam. Door deze natuurlijke ritmes te gebruiken, activeer ik de natuurlijke kracht van het lichaam.”

Energetische balans terugvinden

Wil je even tot jezelf komen en je laten verwennen, dan kun je bij Audrey terecht voor ontspannende en tegelijk therapeutische behandelingen die je lichaam en geest terug in balans brengen. “Je kunt kiezen uit traditionele massagevormen (manueel, hotstone of kruidenstempel), maar ook verschillende energetische en therapeutische behandelingen zijn zeker de moeite. Afhankelijk van de persoon en de gezondheidsklachten kijken we samen welke behandeling best bij jou past: voetreflexologie, chakra healing, bachbloesems, lichttherapie, aromatherapie,... Of een Baysha welzijnsbehandeling volgens Ayurveda, afgestemd volgens het seizoen of fase van het leven. Hierbij wordt het hoofd volledig leeg gemaakt d.m.v. verschillende energetische bewegingen om stress te verminderen.”

Holistisch centrum met hart en ziel

Audrey opende deze tweede praktijk in Brugge na jarenlange ervaring in de familiezaak Naturelle te Maldegem. Vanuit een holistische kijk op gezondheid, verzorging en waar de mens centraal staat. Ze legde haar hart en ziel in haar gezondheidscentrum en als je binnenkomt, overvalt je een warm en rustgevend gevoel. Niet alleen door Audrey’s persoonlijkheid, maar ook de warmte tinten, rustieke hout en decoratieve elementen zorgen daarvoor. Alle ruimtes en praktijken zijn aangekleed met ecologische materialen en natuurlijke verf. Zo kunnen mensen met allergieën en astma bij ons met een gerust hart binnenkomen. Je baadt je meteen in een andere wereld waar je tot jezelf kunt komen. Verder leent Het Holistisch Instituut zich voor groepsactiviteiten zoals yoga, workshops, lezingen, infosessie…

Wil je graag meer te weten komen over Het Holistisch Centrum en de behandelingen? Lees dan snel ons artikel getest “Tenen lezen”.